Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenmaandag 13 januari 2014
Binnenland Dames 2 wint van Leiden dames 1 (Dames 2 Team)


Afgelopen zaterdag mocht Binnenland dames 2 de eerste wedstrijd van 2014 spelen. De dames komen, nadat zij winterkampioen waren geworden, uit  in de winnaars poule.  In deze poule spelen  de 12 beste rayon teams van Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.  Zaterdag stond het sterke team van Leiden op het programma. Leiden was ook winterkampioen geworden in hun poule. Het voorspelde dus een zware klus voor het team van coach Ron den Hoedt en Ronald Lenderink.

Binnenland kon niet beschikken over de speelsters van dames 1 omdat dit team op het zelfde tijdstip een wedstrijd speelde in Landsmeer.  Nog een tegenvaller voor het team was dat Priscilla niet mee kon spelen in verband met een rugblessure.  Uit dames 3 kon Wendy Lagendijk gelukkig mee spelen en zo bestond het team van Binnenland dames 2 uit 8 speelsters.

Een geconcentreerd Binnenland begon zeer scherp aan deze wedstrijd. Verdedigend wist het welke speelsters van het team van Leiden het moest afstoppen. Dit werd dan ook zeer goed gedaan door de Barendrechters. Aanvallend liep het zeer goed de patronen en zo kon steeds de vrij staande speelster gevonden worden. Na 8 minuten hadden de Binnenlanders een dik verdiende voorsprong van 19-3. Inmiddels had de coach van Leiden al 2 time-outs gebruikt maar Binnenland had steeds een antwoord op de aanpassingen van Leiden. Stand na het eerste kwart 21-7.

In het tweede kwart kwam Leiden beter in de wedstrijd. Dit kwart ging dan ook gelijk op. Aan het eind van het kwart verhoogde Leiden de druk op Binnenland en de Barendrechters gingen mee in het gehaaste spel. Leiden kwam terug tot 28-21. Na een time out van Barendrechtse kant kwam de rust weer terug in het spel van de Binnenlanders en werd de rust ingegaan met 32-21.

In de rust werd benadrukt dat Binnenland niet mee moest gaan met het onrustige spel van Leiden en dat het de rust moest bewaren in de aanval. Dit werd door de Binnenlanders goed opgepakt en het liep weer uit naar 27-43 na 7 minuten.

Aan het begin van het vierde kwart werd het aanvalspatroon van de thuisploeg veranderd en daar had Leiden grote problemen mee. Binnenland liep binnen 4 minuten uit naar een voorsprong van 20 punten,  33-53. De wedstrijd was gespeeld en in het veld werd dan ook door beide teams minder gestreden. Zo
kon Binnenland de eerste wedstrijd van 2014 winnend afsluiten met 59-45.

Volgende week zaterdag, 18 januari 2014 spelen de Binnenland dames om 18:30 uur in Den Haag tegen HBG The Jumpers.  Jumpers speelde voor de jaarwisseling in de zelfde poule als Leiden.  Weer een heel zware wedstrijd voor de Barendrechters.


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1 tegen Keijser Capitals Thuis
23-11-2019, 20:45uVertom/Binnenland Heren 1 tegen River Trotters UIT
23-11-2019, 20:00u


Afval Loont Saldo
260
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Algemene Ledenvergadering

Maandag 25-11
aanvang 20:00u
in de Tipp Inn30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Fysio-uitleg 11-01

20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.