Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 19 januari 2014
Aarnoudse/Binnenland lijdt tweede seizoensnederlaag (Heren 1 Team)

Uitslagen en standen


Vorig seizoen vochten Groene Uilen en Aarnoudse/Binnenland een aantal interessante duels uit. Van de vijf ontmoetingen, wist Aarnoudse/Binnenland er vier te winnen. Ook dit seizoen wonnen de Barendrechters in de eigen Driesprong na verlenging van de Groningse titelkandidaat. Bij Aarnoudse/Binnenland is Yasalde weer terug van een vakantie, maar ontbreekt Wouter nog vanwege een blessure.

In de openingsfase tonen de bezoekers dat ze scherp aan het duel beginnen door direct een 0-5 voorsprong te nemen. De ploeg valt steeds slim de basket aan en lokt daarmee veel vrije worpen uit. Vooral doordat deze vrije worpen tegen een hoog percentage worden verzilvert, kunnen de bezoekers de voorsprong  uitbouwen naar 4-12 halverwege het eerste kwart. Dan komt Groene Uilen wat beter in de wedstrijd en verkleint het de achterstand tot 9-12. Doordat Aarnoudse/Binnenland steeds maar weer naar de vrije worplijn mag en deze kansen uitstekend  benut, kan het wederom uitlopen naar 12-17. Het eerste kwart eindigt in 14-17.

In het tweede kwart neemt Groene Uilen het initiatief en komt het bijna langszij: 18-19. Via scores van Sander en Kevin loopt Aarnoudse/Binnenland vervolgens weer uit naar 18-23. Doordat Aarnoudse/Binnenland te veel onnodig balverlies lijdt in deze fase van de wedstrijd, biedt het de thuisploeg de kans om beter in de wedstrijd te komen: 22-23.  Met een driepunter schiet Floris zijn ploeg vervolgens naar 22-26. Groene Uilen antwoordt direct met een driepunter en kan vervolgens voor het eerst in de wedstrijd de leiding overnemen van Aarnoudse/Binnenland: 33-30. Een driepunter van Floris brengt beide ploegen weer op gelijke hoogte: 33-33. Dan kan Groene Uilen in de laatste minuut voor de rust toch weer een voorsprong nemen. Ruststand 37-33.

In begin van het derde kwart lijkt Groene Uilen de voorsprong direct te kunnen vergroten, maar 4 punten op rij van Raven houden de bezoekers in de buurt van de thuisploeg: 44-39. Na een driepunter van Groene Uilen moet Aarnoudse/Binnenland weer oppassen dat de achterstand niet te groot wordt. Na twee uitstekende scores van Martijn kunnen de bezoekers toch weer aansluiting vinden: 47-44. Nu is het Aarnoudse/Binnenland dat steeds een kleine achterstand moet zien goed te maken. Bij 50-44 gaan de bezoekers nog fanatieker verdedigen en kunnen op die manier bij 52-50 aan het einde van het derde kwart de aansluiting vinden.

In de eerste minuten van het laatste kwart gaan beide ploegen volledig gelijk op en dus behoudt Groene Uilen een kleine voorsprong. Halverwege dit kwart schiet Raven met een driepunter zijn ploeg naast de thuisploeg: 56-56. Rotterdammer Ata schiet vervolgens ook een driepunter raak en zet daarmee Groene Uilen weer op een 59-56 voorsprong. Bij 61-56 moet Aarnoudse/Binnenland wederom vol aan de bak om de achterstand goed te maken. Na scores van Kevin en twee keer Sander is de ploeg met nog twee minuten op de klok weer helemaal terug: 63-62. Dan beslist Groene Uilen met twee inside scores de wedstrijd en moet Aarnoudse/Binnenland de tweede nederlaag van het seizoen incasseren. Eindstand 73-62.

Volgende week zaterdag ontvangt Aarnoudse/Binnenland om 20:15 uur Hoppers uit Hoorn in de Driesprong.

Scores: Sander 14 (5 rebounds, 5 assists), Raven 13, Floris 12, Kevin 8 (3 assists),  Sjoerd 4 (11 rebounds, 5 assists), Martijn 4, Niels 4, Yasalde 2, Reinier 1.


www.binnenlandheren1.nl
www.binnenlandheren1.nl


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.