Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenwoensdag 12 februari 2014
Binnenland dames 2 vecht zich naar winst in IJmuiden (Dames 2 Team)


Afgelopen zaterdag mochten de dames van Binnenland naar IJmuiden reizen om tegen Akrides te spelen. Akrides staat momenteel op de derde plaats in de poule dus er stond een pittige wedstrijd voor Binnenland te wachten.
Niets was minder waar. Akrides begon heel fel aan de wedstrijd en Binnenland schrok duidelijk van het zeer harde spel van de thuisploeg.  Na drie minuten keken de Barendrechters dan ook tegen een achterstand aan van 7-0. Het door Oculenti gesponsorde team uit Barendrecht  liet zich in deze fase ook door de zeer slecht fluitende scheidsrechters beïnvloeden.  Bij een stand van 9-2 lieten de gasten zien dat het ook met dit vechtbasketbal van Akrides om kon gaan. Binnen 3 minuten werd de achterstand omgezet naar een voorsprong en aan het eind van het eerste kwart stonden de Barendrechters op een voorsprong van 12-21.

Het tweede kwart was ook voor Binnenland dat zich steeds beter wapende tegen het duw en trek werk van de thuisploeg. Door sterk verdedigen en goed uitgespeelde aanvallen het bij rust 18-38.

In de rust werden beide ploegen aangesproken door de scheidsrechters dat zij meer zouden gaan optreden tegen het duwen en trekken.  In het derde kwart ging Akrides echter nog harder spelen en helaas werd hier niet tegen opgetreden. Regelmatig vlogen er speelsters door de lucht en werd de wedstrijd niet leuker. Akrides kwam hierdoor stap voor stap terug in de wedstrijd.  Binnenland miste veel makkelijke en open kansen.  Na 8 minuten kwam Akrides zelfs terug tot 8 punten maar Binnenland deed toch nog iets terug in de laatste minuten van dit kwart waardoor het verschil alsnog op 12 punten kwam aan het begin van kwart 4, 35-47.

Begin kwart vier werd Binnenland direct aangepakt door de arbiters. Een speelster mocht na 30 seconden in dit kwart naar de kant met 5 fouten. Twee andere Binnenlanders kregen ook makkelijk hun fouten waardoor zij op 4 fouten kwamen te staan en dus opmoesten passen om niet ook de wedstrijd uitgefloten zouden worden.  Ondertussen werd de wedstrijd regelmatig stil gelegd omdat een Binnenland speelster een klap of zelfs schop had gehad en opgelapt moest worden. Zoals eerder vermeld traden de scheidsrechters hier niet tegen op en zo kwam Akrides helemaal terug in de wedstrijd.  Met nog 3 minuten te gaan liep de voorsprong terug naar nog maar vier punten 49-53. Binnenland werkt voor elke centimeter en speelt de aanvallen goed en met overleg uit. Met krassen op het gezicht, bulten en blauwe plekken op het lichaam wonnen de Barendrechters uiteindelijk met 49-56.

Binnenland gaat aan kop in de poule met 10 punten uit 5 wedstrijden. Met nog 5 wedstrijden te gaan ligt het door contactlensspecialist Oculenti gesponsorde Binnenland dames 2 op koers voor een plek in de play-offs voor het kampioenschap. De volgende wedstrijd is tegen het dames 1 team van BS Leiden en deze zal gespeeld worden in Voorschoten op 1 maart 2014 om het tijdstip van 21:30 uur.


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Loon Lions UIT
28-09-2019, 19:30uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Warriors UIT
28-09-2019, 16:00u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Op dit moment geen items voor de agenda.

Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.