Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 16 februari 2014
Aarnoudse-Binnenland steelt overwinning in Enschede (Heren 1 Team)

Uitslagen en standen


Na een lange reis arriveert Aarnoudse-Binnenland in Enschede voor de wedstrijd tegen Jugglers. In de thuiswedstrijd hadden de Barendrechters hun handen vol  aan de nieuwkomer in de promotiedivisie, die op een verdienstelijke zevende plaats staan. Het zou dus best eens een lastige wedstrijd kunnen worden tegen de reuzen uit Enschede.

In de openingsfase profiteert Jugglers optimaal van het grote lengteoverwicht en loopt het direct uit naar 10-4. Bij een stand van 15-8 neemt Sjoerd van Vilsteren zijn ploeg bij de hand en geeft hij met een dunk het startsein voor een 0-8 run voor de bezoekers: 15-16, halverwege het eerste kwart.  Dan neemt Jugglers het heft weer in handen en scoort de ploeg vrijwel iedere aanval. Doordat Aarnoudse-Binnenland ook redelijk eenvoudig kan scoren blijft het in de buurt van de thuisploeg. Uiteindelijk krijgt de Barendrechtse ploeg maar liefst 33 punten tegen in het eerste kwart en daaruit blijkt dat het verdedigend de zaken absoluut niet op orde heeft. Eindstand eerste kwart 33-27.

In het tweede kwart vallen beide ploegen plotseling aanvallend vrijwel helemaal stil. Aarnoudse-Binnenland weet in zes minuten slechts  een keer te scoren en daardoor loopt de achterstand op tot 38-29. Scores van Yasalde pas Costa en Sander Trommelen doorbreken de ban voor Aarnoudse-Binnenland en na een score van Raven Hoogeveen is de ploeg weer bijna langszij: 38-36. Jugglers weet dan vlak voor de rust het matige tweede kwart net iets beter af te sluiten dan de gasten. Ruststand:  42-37.

In het derde kwart weet Jugglers de voorsprong steeds goed vast te  houden. Aarnoudse-Binnenland doet steeds verwoede pogingen het gaatje te dichten, maar Jugglers kan de lange mannen steeds goed in stelling brengen en daarmee de voorsprong  handhaven. Halverwege het derde kwart is de stand 55-46 en moet Aarnoudse-Binnenland oppassen dat de achterstand niet te groot wordt. Zoals zo vaak dit seizoen komt er dan iets onverzettelijks over de ploeg en weet het team door keihard te werken het gaatje te dichten: 55-54. Als de scheidsrechter de bank van Aarnoudse-Binnenland een technische fout geeft, kan Jugglers toch weer uitlopen naar 59-54. Een score met bonus van Sander Trommelen zorgt weer voor de aansluiting: 59-57. Maar Jugglers zit uitstekend in de wedstrijd en kan in de laatste minuut van dit kwart toch weer weglopen bij de bezoekers. Eindstand derde kwart: 65-57.

In het vierde kwart dunkt Sjoerd van Vilsteren 65-59 op het bord en na twee scores van Yasalde pas Costa komt Aarnoudse-Binnenland terug tot 67-63. Na een score van Jugglers vallen beide ploegen minuten stil. In de zevende minuut van het vierde kwart lukt het  Jugglers de score loze periode te doorbreken en kijkt Aarnoudse-Binnenland weer tegen een achterstand van 8 punten aan: 71-63. Een score van Martijn van Noordenne wordt direct door Jugglers beantwoordt: 73-65. Als Sjoerd van Vilsteren zijn derde dunk van de wedstrijd plaatst, weet Jugglers wederom gelijk tegen te scoren: 75-67. Met nog 35 seconden op de klok staat Aarnoudse-Binnenland voor een haast onmogelijke opgave. Een driepunter van Martijn van Noordenne geeft de bezoekers weer wat hoop. Als Jugglers de zenuwen niet in bedwang heeft op de vrije worplijn, mag Aarnoudse-Binnenland weer in de aanval. Een knappe tip-in van Raven Hoogeveen brengt de stand op 75-72. Als Jugglers niet tot scoren komt, heeft Aarnoudse-Binnenland nog 9 seconden om er een verlenging uit te slepen. Martijn van Noordenne blijft uiterst koel en schiet met nog 3 seconden op de klok weer een driepunter binnen: 75-75. Jugglers weet dan nog te scoren, maar aangezien de speeltijd reeds was verstreken, wordt die score afgekeurd door de scheidsrechters. Verlenging.

In de verlenging zitten beide ploeg er flink doorheen. Het is een zeer fysieke wedstrijd geweest en een aantal spelers lopen duidelijk op hun tandvlees. Jugglers pakt de eerste voorsprong vanaf de vrije worplijn: 77-75. Als Sander Trommelen scoort, weet hij zijn bonus niet te verzilveren en blijft de stand gelijk. Als er een fout wordt gemaakt op Martijn van Noordenne, krijgt de jonge pointguard de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Hij mist zijn eerste vrije worp, maar hij benut de tweede. Met nog 16 seconden te spelen kan Jugglers de wedstrijd alsnog beslissen. De verdediging van Aarnoudse-Binnenland maakt het de thuisploeg echter dusdanig moeilijk dat men niet tot een fatsoenlijke doelpoging komt. Aarnoudse-Binnenland steelt hiermee een wedstrijd die het eigenlijk niet verdiende te winnen. Wel toont de ploeg wederom  over een ijzeren mentaliteit te beschikken.

Volgende week ontvangt de koploper Rotterdam Basketball 2 in de eigen Driesprong, aanvang 20:15.

Scores: Sjoerd van Vilsteren 17, Sander Trommelen 15, Yasalde pas Costa 14, Raven Hoogeveen 12, Martijn van Noordenne 11, Niels Plieger 6, Kevin Karam 3


www.binnenlandheren1.nl
www.binnenlandheren1.nl


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.