Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 23 februari 2014
Aarnoudse/Binnenland sterker in derby (Heren 1 Team)

Uitslagen en standen


Zaterdagavond stond de derby tegen Rotterdam Basketball 2 op het programma in de Driesprong.

Eerder in het seizoen won Aarnoudse/Binnenland na een zeer matige wedstrijd met 1 punt verschil van de Rotterdamse reserves. Voor beide ploegen stond veel op het spel. Rotterdam is met Red Giants in een felle strijd verwikkeld om de vierde plaats en Aarnoudse/Binnenland wil de koppositie vasthouden.

De openingstip wordt gewonnen door de bezoekers en het is duidelijk dat de intensiteit direct enorm hoog ligt. Rotterdam begint scherp onder aanvoering van Ben de Jager: 2-4. Dan neemt de thuisploeg het heft in handen en loopt het snel uit naar 11-4. Rotterdam kan vervolgens via fast-breaks en aanvallende rebounds weer terugkomen: 13-12. Een driepunter van Sjoerd van Vilsteren en een score van Sander Trommelen zorgen ervoor dat de thuisploeg de marge weer wat kan vergroten: 18-12. In de laatste minuut van het eerste kwart kan Rotterdam de 22-12 achterstand alsnog verkleinen naar 22-16.

Dankzij een aantal goede acties van Yasalde pas Costa loopt Aarnoudse/Binnenland aan het begin van het tweede kwart direct uit naar 27-16. De intensiteit ligt nog steeds enorm hoog en daardoor is de wedstrijd het aanzien meer dan waard. De thuisploeg is duidelijk beter in deze fase, maar dat vertaalt zich nog niet in een grote voorsprong. Vlak voor de rust kunnen de bezoekers de achterstand weer terugbrengen tot 7 punten. Ruststand 41-34.

In de openingsfase van het derde kwart lijkt Rotterdam Basketball nog strijdlustiger uit de kleedkamer te zijn gekomen. Aarnoudse/Binnenland heeft even tijd nodig om op gang te komen en de bezoekers kunnen hiervan profiteren en komen terug tot 43-39. Vervolgens neemt Yasalde pas Costa zijn ploeg weer bij de hand en loopt Aarnoudse/Binnenland uit naar 55-43. Een driepunter van Raven Hoogeveen, wordt direct beantwoord met een driepunter van Michael Kok. Als Raven Hoogeveen in de volgende aanval weer een driepunter binnenschiet, schiet ook Rotterdam er weer een driepunter in. De derde driepunter op rij van Raven Hoogeveen blijft onbeantwoord en daardoor is de voorsprong opgelopen tot 61-48.

Twee vrije worpen van Sander Trommelen zorgen voor een ruime 68-52 voorsprong aan het einde  van het derde kwart.

Rotterdam Basketball blijft knokken voor wat het waard is, maar Aarnoudse/Binnenland kan iedere aanval steeds goed pareren. Halverwege het vierde kwart dunkt uitblinker Sjoerd van Vilsteren een prachtige alley-oop pass van Raven Hoogeveen af, het is het hoogtepunt van de wedstrijd. Even later krijgt Raven Hoogeveen een fraaie pass van Sjoerd van Vilsteren terug: 80-64. Rotterdam Basketball probeert via driepunters nog iets te forceren in de eindfase, maar de thuisploeg geeft de controle over de wedstrijd niet meer uit handen. Eindstand 84-71.

Door deze overwinning heeft Aarnoudse/Binnenland zich nu zo goed als zeker geplaatst voor de final four. De ploeg gaat voor het vijfde seizoen op rij strijden om de titel in de promotie divisie. Zaterdag 8 maart komt concurrent Cangeroes uit Utrecht op bezoek in de Driesprong, aanvang 20:15 uur.

Scores: Sjoerd 27 (6 rebounds,  4 assists), Raven Hoogeveen 21 (6 rebounds), Sander Trommelen 16 (10 rebounds, 7 assists, 3 steals), Yasalde pas Costa 14 (4 assists), Martijn van Noordenne 2 , Niels Plieger 2, Marvin van der Houwen 2


www.binnenlandheren1.nl
www.binnenlandheren1.nl


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.