Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 9 maart 2014
Aarnoudse/Binnenland verslaat Cangeroes met ruime cijfers (Heren 1 Team)

Uitslagen en standenNa een week rust ontving Aarnoudse/Binnenland zaterdagavond Cangeroes. De ploeg uit Utrecht doet ook dit seizoen weer nadrukkelijk mee om het kampioenschap. Eerder dit seizoen had Cangeroes de Barendrechtse ploeg in eigen huis vrij eenvoudig verslagen met 10 punten verschil. Bij de thuisploeg ontbreekt Yasalde pas Costa vanwege een blessure.

In de openingsfase hebben beide ploegen het vizier nog niet echt op scherp staan en wordt er vrij veel gemist. Halverwege het eerste kwart bij een stand van 10-10, kan Aarnoudse/Binnenland een klein gaatje slaan na scores van Raven Hoogenveen en Sjoerd van Vilsteren: 14-10. Vlak voor het einde van dit kwart bij een 16-15 stand, kan Aarnoudse/Binnenland wederom een kleine voorsprong nemen. Een score van Wouter Cabaret en een driepunter van Sander Trommelen bepalen de eindstand van het eerste kwart op 21-15.

Als Cangeroes aan het begin van het tweede kwart drie minuten lang niet weet te scoren, loopt de thuisploeg verder uit naar 26-15. Aarnoudse/Binnenland kan echter geen grip krijgen op de snelle Spaanse guard Gonzales, waardoor Cangeroes terug kan komen tot 30-26. Nadat de wedstrijd even stil ligt omdat er onduidelijkheid is over de stand, kan Aarnoudse/Binnenland zich herstellen en loopt het weer uit naar 35-26. De scheidsrechters delen dan een aantal technische fouten uit aan Cangeroes en daardoor kan Aarnoudse/Binnenland vanaf de vrije worplijn profiteren. Vooral Sjoerd van Vilsteren kan op deze manier het puntentotaal verder opschroeven. Een aantal goede acties van Dennis Vermeulen bepalen de ruststand op 47-30.

Ook na de rust laat Aarnoudse/Binnenland zien dat het Cangeroes de baas is in deze wedstrijd. Na een driepunter van Sjoerd van Vilsteren is de voorsprong al opgelopen tot 51-30. Als Cangeroes probeert het tij te keren door de verdedigende druk te vergroten, wankelt de thuisploeg even. Er wordt veel balverlies geleden in de deze fase en de bezoekers weten hier goed van te profiteren: 53-41. Na een vrije worp van Sjoerd van Vilsteren en een score van Wouter Cabaret loopt de thuisploeg weer uit naar 56-41. Gonzales blijkt nog steeds bijzonder lastig af te stoppen door de Binnenlandse verdediging en door middel van een aantal goede acties brengt hij zijn ploeg weer terug tot 56-45. Doordat de bezoeker meer risico gaan nemen, kan de thuisploeg profiteren door steeds snel om te schakelen van de verdediging naar de aanval. Scores van Sander Trommelen, Niels Plieger en Raven Hoogeveen zorgen voor een ruime 66-48 voorsprong. In de laatste minuten van het derde kwart deelt uitblinker Sander Trommelen de definitieve tik uit aan Cangeroes. Met vijf punten op rij bepaalt hij de eindstand van het derde kwart op 71-48.

Cangeroes weet dat de wedstrijd verloren is, maar probeert nog binnen de 10 punten grens uit te komen. Als beide ploegen gelijk eindigen zal het onderlinge verschil bepalen welke ploeg boven de andere eindigt. Maar Aarnoudse/Binnenland blijft geconcentreerd en goed basketball spelen en is niet van plan de opgebouwde voorsprong nog weg te geven. Halverwege het laatste kwart schiet Sander Trommelen twee driepunters binnen en loopt de voorsprong uit naar: 81-55. Dan wordt Cangeroes guard Jorne Snabilie weggestuurd vanwege commentaar op de leiding. De vele onderbrekingen, technische en onsportieve  fouten leiden jammer genoeg de aandacht af van het goede spel van de thuisploeg. Uiteindelijk boekt Aarnoudse/Binnenland een dik verdiende 94-68 overwinning en zet de ploeg een belangrijke stap richting handhaving van de eerste plaats in de competitie.

Scores: Sjoerd van Vilsteren 22 (5 rebounds, 3 assists), Sander Trommelen 21 (10 rebounds, 6 assists, 4 steals), Raven Hoogenveen (4 rebounds, 3 assists), Martijn van Noordenne 12 (3 assists), Wouter 

www.binnenlandheren1.nl
www.binnenlandheren1.nl


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.