Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 6 april 2014
Aarnoudse/Binnenland stelt eerste plaats veilig (Heren 1 Team)

Uitslagen en standen


Doordat concurrent Groene Uilen eerder op de dag verloor van Cangeroes was Aarnoudse/Binnenland nog voor de uitwedstrijd tegen Punch al zeker van de eerste plaats in de competitie. De eerste plaats geeft recht op het thuisvoordeel in de halve finale tegen de nummer 4. De kans is groot dat deze halve finale een streekderby wordt tegen Rotterdam Basketball 2.

In Delft treedt Aarnoudse/Binnenland aan zonder Dennis Vermeulen (werk) en Reinier van Vilsteren (heren 2). Wouter Cabaret is wel van de partij, maar ook hij zal zo veel mogelijk gespaard worden voor de halve finale wedstrijd van het tweede team.

De wedstrijd komt moeizaam op gang. Er wordt vanaf het begin direct stevig verdedigd en beide ploegen hebben moeite met het verzilveren van kansen. Bij Punch komen de scores vooral van de inside spelers. Na 5 minuten is de stand 9-7 in het voordeel van de thuisploeg. Na een score van Wouter Cabaret neemt Aarnoudse/Binnenland voor het eerst in de wedstrijd de leiding 12-13. Na een goed uitgespeelde aanval komt Punch via een driepunter weer op gelijke hoogte. Aan het einde van het eerste kwart is de stand: 15-15.

Aan het begin van het tweede kwart lijken beide ploegen aanvallend volledig de weg kwijt te zijn. Er wordt nog steeds hard verdedigd, maar aanvallend ontbreekt de scherpte  in deze fase. Halverwege het tweede kwart, bij een stand van 18-18, plaatst de thuisploeg door middel van een aantal driepunters een tussensprint: 25-18. Scores van Raven Hoogenveen en Kevin Karam verkleinen de achterstand weer voor de bezoekers: 25-22. Bij een stand van 27-26, na een score van Yasalde pas Costa, weet Punch in het rustsignaal toch nog te scoren. Ruststand 29-26.

In het derde kwart heeft Aarnoudse/Binnenland duidelijk moeite om op gang te komen. Punch profiteert en loopt snel uit naar 36-26. Vrije worpen van Sander Trommelen en Sjoerd van Vilsteren brengen de bezoekers weer wat dichterbij : 36-30. Tot de 8ste minuut van het derde kwart is Punch de betere ploeg en weet het de voorsprong te consolideren: 41-35. Dan kan Aarnoudse/Binnenland door 5 punten op rij van Raven Hoogenveen een run plaatsen en de achterstand terugbrengen tot 41-40. De eindstand van het derde kwart is 43-40.

In het vierde kwart weet Aarnoudse/Binnenland de achterstand direct om te buigen in een voorsprong na scores van Martijn van Noordenne en Niels Plieger: 43-44. De intensiteit in de wedstrijd wordt nog verder opgeschroefd. Ondanks dat er voor beide ploegen niets meer op het spel staat, vechten ze voluit voor de overwinning. In de 7de minuut van het laatste kwart is de stand 53-51. Als Yasalde pas Costa 5 punten op rij scoort, kan Aarnoudse/Binnenland met nog  een minuut op de klok een 53-56 voorsprong nemen. Punch komt terug tot 56-55. Maar dankzij een aantal steals en uitstekende rebounds kan Aarnoudse/Binnenland de zege binnenslepen.

Daarmee wint Aarnoudse/Binnenland een lastige uitwedstrijd die, ondanks dat er niets meer op het spel stond, toch een echte wedstrijd was. Het team bewijst in deze wedstrijd wederom over een zeer sterke mentaliteit en een prima verdediging te beschikken. Volgende week speelt   Aarnoudse/Binnenland de laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen BS Leiden 2 in de Driesprong. Aanvang 20:15 uur.

Scores: Sjoerd van Vilsteren 14 (8 rebounds, 3 assists), Yasalde pas Costa 10, Sander Trommelen 10 (8 rebounds, 4 assists), Raven Hoogenveen 9 (5 rebounds, 4 assists, 4 steals), Kevin Karam 8 (7 rebounds), Martijn van Noordenne 4, Wouter Cabaret 3 (6 rebounds), Niels Plieger 2 (8 rebounds)  

www.binnenlandheren1.nl
www.binnenlandheren1.nl


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.