Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 13 april 2014
Aarnoudse/Binnenland wint ook de laatste competitiewedstrijd (Heren 1 Team)

Uitslagen en standen


Er stond niets meer op het spel voor Aarnoudse/Binnenland in de wedstrijd tegen de reserves van BS Leiden. Toch was er behoorlijk wat publiek afgekomen op de laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie van de koploper in de promotiedivisie.

De openingsfase is duidelijk voor de bezoekers. Met frivool basketball overklast de Leidse ploeg de Barendrechters, die duidelijk nog niet bij de les zijn. Bij een stand van 2-12 halverwege het tweede kwart lijkt de thuisploeg eindelijk wakker geschut en weet het de achterstand te verkleinen tot  11-15. Door het vele balverlies kan de thuisploeg deze redelijke fase geen goed vervolg  geven en moet het toezien dat Leiden toch weer het initiatief neemt. Eindstand eerste kwart: 13-20.

In het tweede kwart komt de thuisploeg langzaam beter in zijn spel. De verdediging wordt wat aangescherpt en dat zorgt ervoor dat de ploeg via een aantal fastbreaks de achterstand kan terugbrengen. Een prachtige pass van Sjoerd van Vilsteren, prima afgerond door Raven Hoogeveen,

brengt de stand op 20-22. Via vrije worpen van Sander Trommelen  komt Aarnoudse/Binnenland voor het eerst in de wedstrijd op een voorsprong: 26-25. BS Leiden weet echter die leiding in de wedstrijd direct weer terug te pakken: 25-30. Een driepunter en een veldscore van Sjoerd van Vilsteren zorgen voor 32-30. Ruststand: 34-32.

In de rust geniet het talrijke publiek van een prachtige demonstratie van de enthousiaste jeugdspelers van JU10. Als de wedstrijd weer begint, lijkt Aarnoudse/Binnenland te beseffen dat het moreel verplicht is het trouwe thuispubliek meer te bieden dan dat men in de eerste helft heeft laten zien. Na scores van  Sander Trommelen, Kevin Karam en Sjoerd van Vilsteren loopt de ploeg direct uit naar 40-32. Pas in de zesde minuut van het derde kwart kan Leiden zijn tweede score aantekenen. De stand is dan 45-32. Zo af en toe trakteert de thuisploeg het publiek op een hoogstandje, maar het niveau van de wedstrijd is niet bijster hoog.  Sander Trommelen scoort 6 punten op rij en daarmee kan de thuisploeg de voorsprong tot aan het einde van het derde kwart vasthouden: 51-40.

Nadat BS Leiden twee keer scoort aan het begin van het laatste kwart is het duidelijk dat de wedstrijd nog niet is gespeeld: 51-44. Maar 5 punten op rij van Niels Plieger zorgen weer voor een ruimere marge voor Aarnoudse/Binnenland: 56-44. Met een dunk krijgt aanvoerder Sjoerd van Vilsteren het publiek op de banken en bepaalt hij de stand op 65-47. Een steal en score van Raven Hoogeveen zorgt voor 69-54 met nog twee minuten op de klok. Dan lijkt de thuisploeg het wel te geloven. BS Leiden kan een paar keer vrij eenvoudig scoren en daarmee de achterstand binnen de 10 punten terugbrengen. Eindstand 71-62.

Met deze overwinning blijft Aarnoudse/Binnenland de gehele competitie thuis ongeslagen en sluit het de reguliere competitie af met slechts twee nederlagen. De ploeg gaat nu met streekgenoot Rotterdam Basketball  2 trijden om een plek in de finale. Aarnoudse/Binnenland heeft daarbij het thuisvoordeel en speelt op vrijdagavond 25 april eerst uit in de Alexandriahal in Rotterdam. Aanvang 21:00 uur.

Scores: Sander Trommelen 18 (11 rebounds, 8 assists, 5 steals), Sjoerd van Vilsteren 16 (4 rebounds, 7 assists), Kevin Karam 12 (5 rebounds, 3 assists, 4 steals), Raven Hoogeveen 9, Niels Plieger 8 (5 rebounds), Yasalde paz Costa 6 (6 assists, 3 steals), Wouter Cabaret 2.


www.binnenlandheren1.nl
www.binnenlandheren1.nl


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.