Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzaterdag 26 april 2014
Aarnoudse/Binnenland overtuigt in eerste halve finale wedstrijd (Heren 1 Team)


Al weken werd uitgekeken naar de beslissende eindfase van de competitie. Omdat Aarnoudse/Binnenland als eerste is geëindigd, moet de ploeg aantreden tegen de nummer 4. Streekgenoot Rotterdam Basketball 2 wist op de laatste dag van de reguliere competitie knap de laatste final four plaats veilig te stellen en daarmee was een mooie match-up een feit.

Vrijdagavond ontmoetten beide ploegen elkaar voor het eerste duel in sporthal Alexander te Rotterdam.

Aarnoudse/Binnenland toont direct helemaal klaar te zijn voor dit belangrijke duel. Door een driepunter van Raven Hoogeveen schiet de ploeg uit de startblokken. Er wordt met enorm veel passie gespeeld en Rotterdam lijkt overrompeld door de speelwijze van de bezoekers. Halverwege dit kwart schiet Yasalde paz Costa ook een driepunter raak en is de stand al 2-12. Rotterdam Basketball neemt vervolgens een time-out en probeert een manier te vinden om de Barendrechters te stoppen. De enorme gedrevenheid van Aarnoudse/Binnenland zorgt ervoor dat de voorsprong verder wordt vergroot tot 7-20 aan het einde van het eerste kwart.

In het tweede kwart kan center Hersisia de thuisploeg weer enigszins op het juiste spoor brengen: 11-20. Dan zet Aarnoudse/Binnenland onder aanvoering van Sjoerd van Vilsteren en Raven Hoogeveen weer aan en loopt het snel uit naar 11-27. De fanatieke verdediging van de bezoekers zorgt ervoor dat de thuisploeg behoorlijk veel balverlies lijdt en daar profiteren de bezoekers dankbaar van. In de 8ste minuut van het tweede kwart brengt Yasalde paz Costa zijn ploeg op een 15-33 voorsprong. Rotterdam kan vervolgens terugkomen tot 20-35. De laatste score voor de rust komt op naam van Wouter Cabaret die een aanvalsrebound verzilvert en ook de bonus vrije worp binnenschiet. Ruststand 20-38. De verdediging van Aarnoudse/Binnenland heeft in de gehele eerste helft slechts 5 veldscores toegestaan, alle andere punten van Rotterdam komen vanaf de vrije worplijn. Een prestatie van formaat.

Na de rust neemt Rotterdammer Michael Kok zijn ploeg bij de hand. Met 3 driepunters op rij brengt hij het geloof in een goede afloop weer terug bij zijn ploeg. Dankzij 5 punten op rij van Sander Trommelen kan Aarnoudse/Binnenland het momentum van de thuisploeg doorbreken. Na scores van Wouter Cabaret en Sjoerd van Vilsteren is de marge van 18 punten weer hersteld: 27-45. Rotterdam speelt duidelijk met meer overtuiging dan in de eerste helft en probeert het tempo in de wedstrijd omhoog te schroeven. Kevin Karam loopt dan ongelukkig tegen zijn vijfde fout aan en moet al vroegtijdig het veld verlaten. De ervaren Barendrechters laten zich echter niet zomaar van de wijs brengen en weten uiteindelijk zelfs dit kwart te winnen en dus de voorsprong iets te vergroten. Eindstand derde kwart: 39-58.

Nadat Wouter Cabaret de score in het vierde kwart opent vanaf de vrije worplijn, kan Martijn van Noordenne in de derde minuut de grootste voorsprong op het bord schieten: 41-63. Rotterdam gaat dan nog fanatieker pressen en brengt de bezoekers daarmee toch in de problemen. Aarnoudse/Binnenland lijdt een aantal keren balverlies en kan ook in de aanval maar moeizaam de openingen meer vinden. Via een 9-0 run komt Rotterdam Basketball terug tot 49-63. Als Yalsade paz Costa en Wouter Cabaret het veld moeten verlaten met vijf fouten, wordt de spoeling alsmaar dunner voor de bezoekers. Sander Trommelen doorbreekt dan de scoreloze periode van 3 minuten en zorgt voor 49-65. Maar Rotterdam speelt nu alles of niets basketball en komt daarmee iets terug tot 52-65. Aarnoudse/Binnenland zoekt vooral Sander Trommelen onder het bord die bijna niet afgestopt kan worden door de Rotterdamse verdediging. Met nog ruim 2 minuten op de klok is de stand 58-70 en moet Aarnoudse/Binnenland oppassen dat het de opgebouwde ruime voorsprong niet alsnog weggeeft. Door keihard te verdedigen weet de ploeg zich weer uit een wat mindere fase te knokken en herstelt het de voorsprong van 18 punten weer: 58-76. Niels tekent voor de laatste score voor Aarnoudse/Binnenland dat daarmee een zeer belangrijke 62-79 overwinning boekt. Volgende week zaterdag 3 mei kan Aarnoudse/Binnenland de finaleplaats definitief binnenhalen in de eigen Driesprong te Barendrecht. Aanvang 20:15 uur.

Scores: Sander Trommelen 26 (10 rebounds, 5 assists), Raven Hoogeveen 15 (3 assists, 4 steals), Sjoerd van Vilsteren 13 (5 rebounds, 4 assists), Wouter Cabaret 10 (5 rebounds), Yasalde paz Costa 9 (4 steals), Niels Plieger 4, Martijn van Noordenne 2 (3 assists), Kevin Karam 0 (5 rebounds), Dennis Vermeulen 0 (5 rebounds)


www.binnenlandheren1.nl
www.binnenlandheren1.nl


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.