Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 4 mei 2014
Aarnoudse/Binnenland plaatst zich voor de finale (Heren 1 Team)


Voor de vijfde keer op rij zal Aarnoudse/Binnenland gaan strijden om het amateur kampioenschap van Nederland. De Barendrechters hebben zich ten koste van Rotterdam Basketbal 2 geplaatst voor het slotstuk op zaterdag  17 mei in Zwolle. Rotterdam Basketball kon met opgeheven hoofd de Driesprong verlaten na een prima wedstrijd, maar over twee wedstrijden gezien waren de Binnenlanders duidelijk de betere ploeg.

Aarnoudse/Binnenland opent sterk. Raven Hoogeveen scoort 5 punten op rij en na 3 minuten is de stand 9-2 in het voordeel van de thuisploeg. Rotterdam Basketbal speelt duidelijk een stuk agressiever dan in de eerste wedstrijd en zet de thuisploeg daarmee goed onder druk. Door een aantal keren slordig balverlies helpt de thuisploeg de bezoekers terugkomen in de wedstrijd tot: 9-8. Dankzij scores van Sander Trommelen en Kevin Karam blijft Aarnoudse/Binnenland, zonder echt goed te spelen,  aan de goede kant van de score: 16-13. In de slotseconden van het eerste kwart kan Rotterdam Basketbal via een driepunter de score toch nog gelijk trekken: 18-18.

Het tweede kwart begint bijzonder rommelig. Er wordt bijzonder  fysiek gespeeld en de scheidsrechters laten daarbij veel toe. De grenzen worden dan ook opgezocht en daardoor is het moeilijk om goed aanvallend basketbal te spelen. Halverwege het tweede kwart heeft Aarnoudse/Binnenland een minimale voorsprong: 24-23. Een driepunter van Sjoerd van Vilsteren zorgt voor 27-23. Dan kan Rotterdam via een 0-5 run, drie minuten voor de rust, de eerste voorsprong in de wedstrijd pakken: 27-28.

Met een ruststand van 29-32 zoeken beide ploegen uiteindelijk de kleedkamer op.

Als Rotterdam aan het begin van het derde kwart de voorsprong kan vergroten naar 29-36, is het Raven Hoogeveen die zijn ploeg met 3 driepunters op rij weer vrijwel naast de bezoekers schiet: 41-42. Het lukt de thuisploeg niet om in deze fase aanvallend de juiste beslissingen te nemen. De ploeg speelt onvoldoende als team, normaal gesproken juist het handelsmerk, en daardoor worden te weinig goede kansen gecreëerd. Rotterdam Basketball profiteert en loopt uit naar 43-49. Aarnoudse/Binnenland is ondanks het goede spel van de bezoekers vooral tegen zichzelf aan het vechten in deze fase. Aan het einde van het derde kwart is de stand 44-53.

Aan het begin van het vierde kwart begint Rotterdam Basketbal steeds meer te geloven in een goede afloop en moet de thuisploeg alle zeilen bij zetten. De thuisploeg blijft steeds maar kansen missen en gooit te veel ballen weg, dit stelt de bezoekers in de gelegenheid de grootste voorsprong van de wedstrijd op het bord te zetten: 45-59. Dan vindt de thuisploeg het genoeg. De verdediging wordt verder aangescherpt en dat levert direct een aantal prima steals op. Vooral Yasalde paz Costa neemt het voortouw in deze fase en verkleint met 6 punten op rij de achterstand tot 51-61. In de resterende 5 minuten zal Rotterdam Basketball geen enkel punt meer weten te scoren en kan de thuisploeg de finale plaats zeker stellen. Eindstand 57-61.

Complimenten voor Rotterdam Basketball 2 dat de Aarnoudse/Binnenland de eerste thuisnederlaag sinds lange tijd bezorgt. Wat uiteindelijk telt is dat Aarnoudse/Binnenland zich plaatst voor de finale om het kampioenschap in de promotie divisie. De basis voor dit resultaat werd vorige week gelegd in Rotterdam na een ruime 61-78 overwinning. Wie de tegenstander wordt in de finale zal volgende zaterdag pas bekend worden als Cangeroes en Groene Uilen de tweede halve finale tegen elkaar spelen.

Scores: Raven Hoogeveen 15 (3 steals), Sjoerd van Vilsteren 12 (5 rebounds, 4 steals), Sander Trommelen 9 (7 rebounds, 5 assists, 9 steals), Kevin Karam 8, Yasalde paz Costa 7 (4 rebounds, 4 assists, 3 steals), Wouter Cabaret 5 (7 rebounds), Niels Plieger 1


www.binnenlandheren1.nl
www.binnenlandheren1.nl


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.