Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 18 mei 2014
Aarnoudse/Binnenland grijpt weer naast titel promotiedivisie (Heren 1 Team)


In een zeer spannende finale heeft Aarnoudse/Binnenland zijn meerdere moeten erkennen in Groene Uilen. Daarmee sleept de Groningse ploeg het kampioenschap van de promotie divisie binnen en blijft de ploeg uit Barendrecht wederom met lege handen achter.

De openingsfase is voor Groene Uilen dat direct een 2-7 voorsprong neemt. Als Aarnoudse/Binnenland de verdedigende druk flink opschroeft, knokt het zichzelf prima in de wedstrijd. Via een 10-2 tussensprint neemt Aarnoudse/Binnenland de leiding over in de wedstrijd 12-7. Een driepunter van Martijn van Noordenne zorgt voor 15-9 aan het einde van het eerste kwart.

In het tweede kwart neemt Groene Uilen het initiatief weer over en komt het terug tot 15-13. Dat beide ploegen enorm aan elkaar gewaagd zijn is terug te zien in het score verloop. Als Aarnoudse/Binnenland uitloopt naar 18-13, is het weer Groene Uilen dat terugkomt tot 18-17. Aarnoudse/Binnenland speelt in het tweede kwart in een te laag tempo en weet daardoor maar zeer moeizaam tot goede scorings opties te komen. Ook verdedigend kan de ploeg niet dezelfde intensiteit bergen als in het eerste kwart. Groene Uilen profiteert van deze terugval en plaatst op 22-19 een 0-8 run: 22-27. Minuten lang komen de Barendrechters niet tot fatsoenlijke aanvallen en moet het lijdzaam toezien hoe Groene Uilen de controle over de wedstrijd pakt. Ruststand 23-30.

Na de rust is Aarnoudse/Binnenland duidelijk een stuk feller. De verdediging functioneert prima en in de aanval wordt de bal sneller rond gepassed waardoor betere kansen worden georeerd. Tot halverwege het derde kwart kan Groene Uilen de opgebouwde voorsprong vasthouden, maar het wachten is op een run van Aarnoudse/Binnenland. Die run komt er halverwege het derde kwart als een 28-39 achterstand wordt omgebouwd naar een 40-39 voorsprong. Aarnoudse/Binnenland is duidelijk weer helemaal terug in de wedstrijd. Groene Uilen scoort vervolgens twee driepunters achterelkaar en weet daarmee toch weer een gaatje te slaan vlak voor het einde van het derde kwart: 40-46.

Onder aanvoering van Kevin Karam knokt Aarnoudse/Binnenland zich weer terug tot 44-46 aan het begin van het laatste kwart. Beide ploegen verdedigen keihard en geven vrijwel niets weg. Hierdoor zijn er slechts sporadisch scores te bewonderen, maar ontstaat er wel een prachtig gevecht tussen twee ploegen erg aan elkaar gewaagd zijn. Met nog 5 minuten op de klok is de stand 46-48 en is het moeilijk om te voorspellen welke ploeg er met de titel vandoor zal gaan. Normale veldscores blijken vrijwel onmogelijk in slotfase en lijkt het vooral aan te komen op vrije worpen. Nadat Groene Uilen op 46-49 is gekomen, weet Sander Trommelen er 48-49 van te maken door twee vrije worpen te verzilveren. Als Groene Uilen slechts 1 vrije worp scoort is de stand 48-50 en breekt een zinderde slotfase aan. Aarnoudse/Binnenland probeert scorings opties dichtbij de basket te vinden maar slaagt er niet in om deze te verzilveren.Met nog 9 seconden op de klok krijgt Yasalde paz Costa de kans om beide ploegen op gelijke hoogte te brengen met een afstandsschot. Zijn poging treft echter geen doel en als Aarnoudse/Binnenland vervolgens een fout maakt om de klok te stoppen kan Groene Uilen speler Sander de Roos de overwinning voor zijn ploeg veiligstellen vanaf de vrije worplijn. Eindstand 48-52.

Een enorme teleurstelling voor de ploeg uit Barendrecht die zo gedreven was om het goede seizoen en de eerste plaats in de competitie te vertalen naar een kampioenschap.Winnen en verliezen blijkt uiteindelijk heel dicht bij elkaar te liggen. Het ontbrak de Barendrechters aan vorm en geluk in de aanval. Daar staat tegenover dat de ploeg ongelofelijk hard heeft geknokt voor een goede resultaat. Felicitaties en complimenten aan Groene Uilen, die een fantastische finale hebben gespeeld en daardoor verdiend kampioen van de promotie divisie zijn.

Scores Aarnoudse/Binnenland: Kevin Karam 11, Sander Trommelen 9, Raven Hoogeveen 8, Yasalde paz Costa 7, Martijn van Noordenne 5, Sjoerd van Vilsteren 4, Niels Plieger 4

Check het mooie video verslag van deze wedstrijd op onze tv pagina.


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.