Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenmaandag 2 juni 2014
JU12-1 in Kortrijk (Jongens 12-1 Team)


achterste rij vlnr : Raymond de Bruin, Job Naaijer, Valentijn den Otter, Joel van Vliet

middelste rij vlnr : Johan Koopmans, Boris Koopmans, David Idada, Daan Docter, Hans van Dijk

voorste rij vlnr : Tim van Dijk, Manuel Breeveld, Twan Martha

Op zaterdag 31 mei werd in Kortrijk (BE) het 21ste Digipass Olbak jeugdtournooi gespeeld voor de “Benjamins” ofwel  jeugd tot 12 jaar. Binnenland was ook van de partij met JU12-1, waarmee de spelers dit seizoen niet alleen over de regio grenzen zijn gegaan in de tweede competitiehelft, maar nu dus ook de landsgrens zijn gepasseerd.

10 ploegen traden aan op deze dag en Binnenland was in poule B ingedeeld samen met Spirou Charleroi, BCU Ganshoren (Brussel), BCJS Estaimpuis (Moskroen) en EBV Mustangs (Emmen, NL).

Tijdens de eerste wedstrijd werd het Binnenland gelijk moeilijk gemaakt. De eerste punten waren voor Binnenland maar de voorsprong werd snel ingehaald en de wedstrijd ging vervolgens gelijk op. Soms in het voordeel van Charleroi en soms in het voordeel van Binnenland.  Er moest hard worden gewerkt, maar dat werd gelukkig ook beloond met een kleine overwinning: 33-34 in het voordeel van Binnenland.

Met een goed gevoel ging de ploeg vervolgens het veld in tegen Ganshoren uit Brussel. Een eerste blik op de bank van de tegenstander leerde ons dat we in ieder geval lengte voordeel hadden. De opdracht was kort op de aanvallers verdedigen want er kan goed geschoten worden door de kleine heren uit Brussel.  Binnenland startte dit keer niet met de langste mannen – snelheid en positiespel waren het thema. 

Na een kwart van de wedstrijd bleek al dat de ploeg uit Brussel sterker is dan Binnenland en gedurende de wedstrijd kwamen we niet in ons eigen spel. Met veel balverlies en slordige passing maakten we het onszelf ook zeker niet gemakkelijk. Ondanks dappere pogingen dwars door de defensie te snijden trok Binnenland aan het kortste eind. 

Nadat de jongens wat hebben kunnen eten en drinken stond na de middag wedstrijd drie op het programma. 

Vooraf een gesprek met de groep over de afgelopen 2 wedstrijden : wat ging goed en waar kunnen we verbeteren ?

De derde wedstrijd was fel. Estaimpuis is een goede ploeg en was zeker niet van plan de ploeg uit Nederland de winst te gunnen. De inzet van Binnenland was enorm. Er werd goed samengespeeld en met regelmaat zagen we prima aanvallen. De trainingen zijn niet voor niets geweest.

Tijdens de wedstrijd ontstond flink tumult, nadat een toeschouwer zich bij de bank van Binnenland meldde ivm het in zijn ogen harde spel van onze jongens. Nadat de scheidrechter en de coaches betrokken raakten, bleek dat er in Belgie in deze leeftijdscategorie geen screen mag worden gezet.  Naast dit incident speelde emotie ook zeker een rol tijdens het verdere verloop van de wedstrijd.  Na een kamikaze aktie van de nummer 13 van Estaimpuis op Boris werd eerstgenoemde direct door zijn coach uit het veld verwijderd om een escalatie te voorkomen.  Binnenland liet zich niet gek maken en won verdient de wedstrijd.

Tenslotte de laatste wedstrijd tegen de Mustangs uit Emmen.  Met de eerdere overwinningen op zak is deze wedstrijd geen moment in gevaar geweest. De inzet bleef groot en de wil om te winnen was op ieders gezicht af te lezen.

Tijdens de prijsuitreiking kregen de jongens een medaille voor het behalen van de tweede plaats.  Een fantastisch resultaat dat nog extra kleur kreeg doordat David Idada een trofee kreeg als topscorer van de poule.

Een leuke, leerzame en vermoeiende dag voor de jongens van Binnenland.  Een goeie generale  want volgende week spelen we in  Brussel.
 


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Loon Lions UIT
28-09-2019, 19:30uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Warriors UIT
28-09-2019, 16:00u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Op dit moment geen items voor de agenda.

Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.