Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenmaandag 7 juli 2014
Leerzaam weekend U-12 in Brussel (Jongens 12-1 Team)


Op zaterdag 7 juni 2014 om 06±30 uur vertrokken 10 spelers en hun begeleiders naar Brussel.  Voor sommige was dit een beetje aan de vroege kant dus was het in de bus nog een beetje rustig.  Bij het passeren van de grens met België en na de opmerkingen dat de jongens zich ineens veel slimmer voelden was het gedaan met de rust. Brussel was begonnen.

Er werd direct doorgereden naar de sporthal waar om  10 :00 uur tegen Tartu uit Estland gespeeld moest worden. Vol verwachtingen en spanningen begonnen de jonge talenten aan hun toernooi. Steun was er ook want bijna alle ouders waren achter het team aan gereisd om ook een weekend in Brussel te verblijven en het team te supporten.  De tegenstander had duidelijk minder last van deze spanning en liet de Barendrechters in het begin van de wedstrijd direct weten dat er niets te halen viel. Er werd dan ook terecht van dit team verloren.

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen het Belgische Aalster.  Binnenland begon goed in deze wedstrijd maar al snel werd duidelijk dat Aalster een maatje te groot was voor onze jongens. Ook deze wedstrijd ging verloren.

Binnenland U12 moest zich nog eenmaal opladen deze dag want er moest nog een derde wedstrijd gespeeld. Tegenstander was weer een Belgisch team, Ganshorn. 

De koppies van sommige Binnenlanders hingen al naar beneden.

Vermoeidheid begon parten te spelen en de twee verloren wedstrijden  hakten er in. Een donder speech van de coaches en een heel geconcentreerde warming up moesten het recept zijn voor een goede wedstrijd. Niets was minder waar.  Van links naar rechts:  Tim van Dijk, Hans van Dijk (coach), 
Jonty Winkelhuijzen, Jort van Vugt, Valentijn den Otter, David Idada, Twan Martha, Job Naaijer, Daan Docter, Cas ten Hove, Raymond de Bruin.  Niet op de foto: Ron den Hoedt (Begeleider).

Na de 1e periode stonden de Nederlanders 4 punten voor maar het gevoel was dat we echt veel beter waren. In de 2e periode liepen de Binnenlanders wat uit maar toch kwam Ganshorn steeds terug. Bij rust slechts 4 punten voor. Na de rust deed Binnenland alles goed. Er werd een voorsprong van meer dan 10 punten verschil gemaakt en de wedstrijd werd uiteindelijk eenvoudig gewonnen. 
Na de wedstrijd vertrok het team naar de jeugdherberg en werden de kamers ingedeeld, tassen uitgepakt en de bedden opgemaakt. Na het avond eten werd nog een bezoek gebracht aan de Grote Markt en Manneke Pis. Tot grote tevredenheid van de spelers werden zij door een van de meegereisde ouders getracteerd op een heerlijk Belgisch  bollekke ijs. 

De tweede dag  ging de wekker alweer vroeg. Nou, voor de coaches. De jongens stonden namelijk allemaal al om 6 uur in hun sportkleding te wachten om naar de Sporthal te gaan.  Na de chocopasta emmer te hebben leeg gegeten gingen we naar de sporthal om tegen Roseto uit Italie te spelen.  Dit team had een speler die twee keer zo groot was als alle andere spelers bij elkaar. Daarnaast kon hij ook nog basketballen. Logisch was het dan ook dat wij hier geen antwoord op hadden.

De laatste wedstrijd van de poule was tegen het Turkse Istanbul. Dit team had niets te zoeken op dit toernooi. De coach van Istanbul kwam voor de wedstrijd al vragen of Barendrecht geen press wilde spelen omdat zij anders de middenlijn niet over zouden komen. Deze wedstrijd werd dan ook dik gewonnen.

We waren dus 4e in de Poule van 6 teams geworden.  We moesten spelen tegen de nummer 3 van de andere poule. Het Letlandse Riga.  Voor deze wedstrijd was er een lange eet pauze en onze jongens hadden deze pauze goed gebruikt… om te basketballen. Met het zweet op het voorhoofd en de vermoeidheid in de ogen werd aan deze wedstrijd begonnen. Helaas kon Binnenland hierdoor geen vuist maken, werden alle duels en ook de wedstrijd verloren.  De volgende dag moest gespeeld worden voor de 7e en 8e plaats van het toernooi.

In de avond toch nog even de stad in gegaan want een Brusselse wafel mag niet ontbreken op zo´n weekend. De een met slagroom en de ander met chocolade.  Van hun elleboog tot hun kruin zaten de kinderen onder de wafel. Daarna was de batterij van de jongens leeg en wilde iedereen naar zijn bed.

De laatste dag werd er gespeeld op het centercourt van de mooie Brusselse sporthal.  Tegenstander in deze wedstrijd was CASERTA uit Italie. We speelden een heel goede eerste helft maar na de rust lukte er helaas niets meer. Met een paar punten werd deze wedstrijd verloren en daardoor werd Binnenland 8e van de 12 teams. Een heel mooie prestatie van dit team !!

Voor het toernooi werden bij Macron trainingsjacks aangeschaft  (zie foto). Het team droeg deze jacks naar wedstrijden of tijdens de wandelingen door Brussel. Dank voor deze jacks gaat dan ook uit naar `De Club van honderd´ en `FinancePoint` die de kosten voor deze mooie jacks voor hun rekening namen.


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Loon Lions UIT
28-09-2019, 19:30uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Warriors UIT
28-09-2019, 16:00u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Op dit moment geen items voor de agenda.

Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.