Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 26 oktober 2014
CBV Binnenland dames 2 de gelukkigste... In meeting met Lokomotief 2e (Dames 2 Team)

Uitslagen en standen


CBV Binnenland dames 2 de gelukkigste... In meeting met Lokomotief 2e divisie C.

Voor de eerste keer dit seizoen kon CBV Binnenland dames 2 compleet aantreden in een thuiswedstrijd tegen Lokomotief dat op doelsaldo iets hoger staat in de ranglijst.

Zo won Lokomotief net als Binnenland ook op Urk van Orca's. Alleen deden zij dat met 25 verschil en de thuisploeg met 4. Binnenland is dit seizoen een ander team dan het team dat vorig seizoen kampioen werd in de rayon 1e klasse. Ervaren speelsters stopten en vanuit de jeugd en het onder 22 team kwamen de nieuwe vrouwen. Ook is er een nieuwe coach (red.van Dongen), die dit team een team wil laten worden, wat tijd kost natuurlijk.

   Het begin is rommelig van de thuisploeg, door slordig spel, kan Lokomotief de leiding nemen 0-4, maar al rap zijn het Mandy Janssen en Michelle Zantman die voor de aansluiting zorgen bij 4-6.

Hierna scoren Danielle den Duijf en Serena Wetsteijn en na 6 minuten is het 12-11 voor de gastvrouwen.  Lokomotief is echter gekomen om de punten mee naar Rijswijk te nemen, want ze lopen met een aantal breaks naar 16-19. Binnenland krijgt een score via Michelle Zantman en vrije worpen, maar benut die wel. De eerste periode eindigt na 17-21.

Periode 2

Binnenlands aanvallende intenties zijn er wel, maar het blijft rommelig omdat er te gehaast wordt gespeeld en er verkeerde schot keuzes worden gemaakt. Ook moet gezegd dat men namens Lokomotief veel verdedigende druk geeft.  Gelukkig werkt heel Binnenland erg hard in verdedigend opzicht. Ellen Kruithof verkleint naar 19--21 en een score van Michelle zorgen ervoor dat Binnenland nog altijd in de buurt blijft. Een drie- en tweepunter van Lois Ottevanger maakt er dan 26-27 van en het neigt een puntjepuntje game te worden. Afentoe probeert de thuisploeg de verdedigende druk op te voeren en het geeft ook Lokomotief moeilijkheden in hun opbouw. 5 punten van Danielle den Duijf en een mooie van Serena Wetsteijn zorgen voor 32-32, in minuut 18. Voor rust scoort Lokomotief echter nog 2x en Binnenland 1x, rust 34-36.

Periode 3

In rust heeft coach van Dongen aangedrongen op meer rebounds pakken, hard verdedigen rn rust in de aanval, daar lijkt het niet op bij de start, want Loko stapt naar 38-45. is het gespeeld? Nee

Binnenland herpakt zich via Kirsten Boer, Michelle Zantman en Danielle den Duijf met score met bonus zorgen voor 45-45. Ruim 2 minuten verdedigde Binnenland in deze fase zo dat de Rijswijkse trein niet kan scoren. Binnenland gaat door onder aanvoering van captain den Duijf die erg sterk terugkwam na een moeizame eerste helft. Ook Serena Wetsteijn zit goed in de game en dus leidt de thuisploeg nu met 53-47. Time out Lokomotief en dus tijdelijke ontregeling van de Barendrechtse dadendrang. Het is nog wel eerst 57-50, maar dan komt Lokomotief terug via hun jonge center van Poelgeest. 59-59. Binnenland houdt toch een nipte voorsprong door nuttige scores van Ellen de Duijf (2+3) voor het laatste kwart begint. 62-61.


In het 4e en laatste kwart blijft het ongemeen spannend en krijgt het publiek, waar voor hun geld (gratis toegang). Serena Wetsteijn maakt 2 ballen op rij en Loko zet er een driepunter tegenover 66-64. De volgende 3 minuten zijn weer benauwd voor de gastvrouwen, want de Barendrechtse bal valt niet.  Hierdoor ontstaat er weer een kleine achterstand met nog 5 minuten te gaan.

van Poelgeest  en Kruithof zorgen namens Loko voor 67-72. Dat hard werken loont, blijkt al snel, want Binnenland voelt dat er meer in zit vandaag.  Ellen Kruithof en Danielle den Duijf zorgen voor 71-74. Rosanne Kruithof (Loko) zet de 73-76 op het bord en Danielle den Duijf scoort voor Binnenland 75-76 maar met nog weinig tijd wel balbezit voor Loko. Is het dan nu wel gespeeld? Het antwoord is opnieuw een NEE, de Rijswijkse aanval hapert, Binnenland kan naar de basket en krijgt de fout mee, Mandy Janssen benut 1 vrije worp en dus een gelijke stand 76-76. Loko kan nog 1 aanval spelen (24 sec.), maar dat loopt slecht af, want de scheidsrechter ziet Loko een aanvallende fout maken en er is dan nog 2,5 seconde te spelen. Dus een laatste time out voor van Dongen om terreinwinst te boeken. De tactiek wordt bedacht en loopt eigenlijk niet zoals bedacht maar levert wel een spectaculair einde op. De bal komt in handen van Danielle den Duijf die passt onmiddellijk naar de openstaande Mandy Janssen. Zij scoort rechts van de basket een jumpshot 78-76. Nog 0.05 sec. Lokomotief neemt nog wel de bal in maar kan fluiten naar de punten. Die zijn voor de thuisploeg.  Eind 78-76  Scores CBV binnenland volgens sheet:

Danielle den Duijf, 25 Serena Wetsteijn 12, Michelle Zantman 12, Mandy Janssen net als Lois Ottevanger en Ellen den Duijf ieder 7, Ellen Kruithof 5 en Kirsten Boer 3 punten. Binnenland vrije worpen 8/14.= 57% de periodestanden 17-21; 17-15; 28-23; 16-15


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1 tegen Keijser Capitals Thuis
23-11-2019, 20:45uVertom/Binnenland Heren 1 tegen River Trotters UIT
23-11-2019, 20:00u


Afval Loont Saldo
260
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Algemene Ledenvergadering

Maandag 25-11
aanvang 20:00u
in de Tipp Inn30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Fysio-uitleg 11-01

20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.