Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenmaandag 17 november 2014
U12-1 versus Katwijk (Jongens 12-1 Team)

Uitslagen en standen


Na de mooie wedstrijd tegen Divine afgelopen week moesten de mannen van U12-1 deze week afreizen naar Katwijk. Na wat file-leed arriveerden we in Katwijk en troffen we een mooie zaal met houten vloer aan. De mini velden bleken ook echte mini velden want de afmetingen waren redelijk krap.
Voordat de wedstrijd begon een korte teambespreking : hoe gaan we om met een klein veld - ofwel met weinig ruimte op het veld EN ... hoe gaan we om met de tegenstander : een team met alleen maar meiden.

De eerste periode gingen Raymond, Sjoerd, Kai, Twan en Job het veld in. De meiden van DeWitGrasshoppers deden niet onder voor Binnenland : fel op de bal, hard werken en een wil om te winnen. De eerste kansen waren voor Binnenland maar de punten bleven uit. Sjoerd maakte een paar mooie acties en opende de score door het benutten van een vrije worp. Kai maakte vervolgens de volgende punten en de eerste periode ging met 0-7 naar Binnenland.
In de tweede periode werden Stan, Daan en Wouter het veld in gestuurd en samen met Sjoerd en Raymond gingen zij de strijd aan. De full court press werd goed uitgevoerd en regelmatig werd een pass van Grasshoppers onderschept. Binnenland bleef fel en naast het goede verdedigende werk werd ook aanvallend heel goed gespeeld. De jongens blijven oog voor elkaar houden en dat is mooi om te zien. Met scores van Daan, Stan, Sjoerd en Raymond eindigt de tweede periode met 4-13 voor Binnenland en geeft het scorebord dus een stand van 4-20 aan. Na een run in de derde periode van 0-16 speelt Grasshoppers een sterke vierde periode waarin het Binnenland weer lastig wordt gemaakt.
We gaan de rust in met een ruime voorsprong.

In de tweede helft schakelen we over naar een 3/4 verdediging en later naar een half court verdediging. Grasshoppers wordt daarmee meer ruimte gegeven en voor de mannen van Binnenland is het belangrijk ook op deze manier te leren verdedigen. Half court verdedigen op een klein veld vraagt veel communicatie onderling en weinig mogelijkheden om te herstellen als je tegenstander je voorbij gaat.

De tweede helft wordt ook gewonnen door Binnenland maar Grasshoppers - dat blijft strijden tot het eind - maakt in de tweede helft meer punten. Goed gedaan van dit team dat zeker een goede tegenstander is geweest en een paar talentvolle meiden in het team heeft. Dat Grasshoppers zeker wat in 'haar' mars heeft blijkt ook wel uit het feit dat Binnenland uiteindelijk 15 fouten heeft gemaakt om deze dames af te stoppen. Daan was record houder en kreeg in de laatste minuut zijn vijfde

Goed gespeeld en hard gewerkt - Volgende week Leiden : we gaan ervoor !

En ook al gaat het niet om het aantal punten dat een speler maakt, tot slot toch maar de punten voor iedereen (volgens het wedstrijdsheet) :
Job (16), Kai (14), Daan (13), Raymond (10), Stan (9), Sjoerd (9), Twan (8), Wouter (6 )


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Loon Lions UIT
28-09-2019, 19:30uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Warriors UIT
28-09-2019, 16:00u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Op dit moment geen items voor de agenda.

Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.