Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenmaandag 24 november 2014
JU12-1 versus BS Leiden (Jongens 12-1 Team)

Uitslagen en standen


Na de winst van afgelopen week tegen Grasshoppers vertrekken we deze week met 8 man naar Leiden. We spelen tegelijkertijd met U10 dus Barendrecht is goed vertegenwoordigt in de VijfMei-hal.

Voordat we het veld kunnen betreden kunnen de jongens nog de laatste minuten zien van een korfbal wedstrijd en ondanks de prachtige gele plastic korven willen de jongens niets liever dan met een basketbal aan de slag.

Op het eerste gezicht lijkt Leiden een voordeel te hebben qua lengte en zien we een paar sterke jongens op het veld staan.

Vol goede moed gaan Twan, Sjoerd, Kai, Yannick en Job het veld in. De eerste doelpogingen worden gemist en Leiden neemt het initiatief over. Na een paar minuten ijverig basketbal gaan we met een 10-0 achterstand van het veld. De coach is niet heel gelukkig maar we hebben nog 7 periodes te gaan en dus nog alle tijd om te laten zien dat we in Barendrecht goed kunnen basketballen.
De tweede periode gaat van start met Stan, Daan, Raymond, Twan en Sjoerd en gelukkig blijkt de schrik van korte duur. Twan maakt de eerste punten voor Binnenland en Daan en Raymond volgen zijn voorbeeld. We lopen in van een 10-0 achterstand naar 10-6. Ook de derde periode gaat naar Binnenland met 3-6 en de ogen van de jonge Barendrechters beginnen weer wat vuur te krijgen. We gaan rusten met een kleine achterstand : 18-15.
Een korte bespreking in de kleedkamer volgt. Complimenten voor de omschakeling - de koppies zijn niet gaan hangen na de ruime achterstand in de eerste periode. We zijn er nog niet maar als we op deze manier door blijven gaan kan het nog een mooie wedstrijd worden. De inzet is goed, verdedigend moeten we beter onze eigen man in de gaten houden en soms onze maatjes helpen en tenslotte moeten we eerder passen en goed rond blijven kijken.

De vijfde periode is spannend. Leiden blijft knokken en geeft ons weinig ruimte. Leiden maakt 5 punten en Binnenland 6 - weer een punt ingelopen maar nog steeds achter; de spanning loopt op. In de zesde periode is het aan Sjoerd, Kai, Yannick, Job en Stan om de achterstand weg te werken. Sjoerd krijgt eindelijk een fout mee en wordt beloond met 2 vrije worpen. Helaas gaan ze er net niet in - dat moet de spanning zijn  want Sjoerd schiet er normaal minstens 1 van de 2 in. Kai maakt de gelijkmaker : 23-23 op het bord. Op de bank hebben de jongens het niet eens in de gaten; vol spanning leven ze mee. In de vierde minuut van de 6de periode brengt Stan Binnenland voor het eerst op voorsprong en helpt Yannick de voorsprong uitbreiden. Nog twee periodes te gaan met een stand van 23-27.

De zevende periode krijgen de jongens van Binnenland vleugels. De spanning blijft maar we gaan voor de winst en zijn bereid er alles voor te doen. Leiden geeft zich nog lang niet over en we moeten alle zeilen bijzetten. Kai maakt zijn 5de fout in de derde minuut en moet het veld verlaten. Applaus van de coach - hij heeft een fantastische wedstrijd gespeeld en kan het veld met opgeheven hoofd verlaten.
De zevende periode wordt met 8-17 gewonnen en ook de laatste periode gaat naar Binnenland.

De einduitslag 31-58 lijkt aan te geven dat Binnenland makkelijk heeft gewonnen maar het tegendeel is waar. Een zware wedstrijd die pas in de laatste periode werd gewonnen.

Tenslotte de punten (volgens het wedstrijdsheet) :
Job (15), Daan (13), Twan (10), Raymond (10), Kai (6 ), Stan (2), Yannick (2)
 


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Loon Lions UIT
28-09-2019, 19:30uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Warriors UIT
28-09-2019, 16:00u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Op dit moment geen items voor de agenda.

Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.