Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingendonderdag 19 maart 2015
Mededeling betreffende kampioenschap/degradatie (Technische Commissie)


Voor de teams die spelen in Afdeling West

In alle poules is de kampioen het team dat aan het eind van de competitie het meeste wedstrijdpunten  (2 voor een overwinning, 1 voor een gelijkspel en 0 voor een nederlaag) heeft behaald.

Bij gelijk eindigen van twee of meer teams is het onderling resultaat doorslaggevend, alleen als dit geen uitsluitsel geeft volgt er een beslissingswedstrijd (of een beslissingscompetitie bij 3 of meer teams).

Bij de heren senioren spelen de drie kampioenen van de Afdeling eerste klasse een halve competitie om het kampioenschap van Afdeling West. De winnaar hiervan heeft bovendien de eerste rechten op promotie naar de Tweede Divisie. Deze halve competitie zal starten in het weekend van zaterdag 9 mei 2015.


Voor de teams die niet Afdeling West spelen(D1, D2, D20-1, M16-1,  H1, H2, H20-1, J18-1)

De eindrangschikking in een competitie wordt bepaald door het aantal verkregen wedstrijdpunten per ploeg.

Uit het Wedstrijdreglement:

B.7.2.            Voor een gewonnen wedstrijd worden twee punten toegekend, voor een verloren wedstrijd nul punten.

B.7.3.            Een wedstrijd wordt bij een gelijke stand na de reguliere speeltijd verlengd, en wel zodanig dat er aan het einde van één van de verlengingen een winnaar is.

B.7.4.            In de eindrangschikking worden de gespeelde wedstrijden van een uit de competitie teruggenomen of teruggetrokken ploeg beschouwd als niet te zijn gespeeld.

B.8.            Indien twee of meer ploegen evenveel wedstrijdpunten hebben behaald, zullen voor de bepaling van hun onderlinge rangschikking de ‘Officiële Basketballregels van de FIBA’ van toepassing zijn, met uitzondering van de bepaling van het aantal wedstrijdpunten; voor de bepaling van aantal wedstrijdpunten geldt het gestelde in artikel B.7.2. Indien op deze wijze geen rangschikking tot stand komt, wordt een beslissingswedstrijd gespeeld.

B.9.1.            Na eventuele toepassing van artikel B.8. en afhankelijk van de gekozen opzet van de competitie, is bij competities van een divisie/klasse die bestaat uit één poule de ploeg die de meeste wedstrijdpunten heeft behaald de kampioen in die divisie/klasse.

B.9.2.            Zijn er in competities van een divisie/klasse meerdere poules, dan spelen de als nummers één geëindigde in die poules op één dag wedstrijden in toernooivorm om te bepalen wie van hen als kampioen kan worden aangemerkt in hun divisie/klasse.

B.10.1.            Na eventuele toepassing van artikel B.8. is bij competities van een divisie/klasse die bestaat uit één poule de ploeg die de minste wedstrijdpunten heeft behaald de degradant in die divisie/klasse.

B.10.2.            Zijn er in competities van een divisie/klasse meerdere poules, dan spelen de als nummers laatst geëindigde in die poules op één dag wedstrijden in toernooivorm om te bepalen wie van hen als degradant kan worden aangemerkt in hun divisie/klasse.

B.11.1.            De kampioen in de divisies, met uitzondering van die in de één na hoogste divisie bij de mannen, zijn verplicht te promoveren naar de naasthogere divisie. De kampioen in de één na hoogste divisie bij de mannen heeft het recht om te promoveren.

B.11.2. De kampioenen in de Afdelingsklassen hebben het recht om te promoveren naar de Tweede divisie, respectievelijk naar de naasthogere Afdelingsklasse. Indien deze kampioen geen gebruik wil maken van zijn recht om te promoveren, dan dient dit door de betreffende  ereniging vòòr 1 april kenbaar gemaakt te worden bij de competitieorganiserende instantie. Dat recht gaat over op de als nummer twee geëindigde; een verdere overdraagbaarheid is niet mogelijk.

B.12.            De als gevolg van de toepassing in het gestelde in artikel B.10.1. en B.10.2 aangemerkte degradant, degradeert automatisch naar de naastlagere divisie c.q. Afdelingsklasse; met uitzondering van de Tweede divisie waarvan de laatst geëindigde in elke poule degradeert.

B.13.            Om tot een goede poule-indeling te komen kan het bondsbestuur besluiten om, nà toepassing van het gestelde in de artikelen B.11. en B.12. vrije plaatsen beschikbaar te stellen. Dit besluit met de voorwaarden daarvoor wordt overeenkomstig het gestelde in artikel B. 5. bekend gemaakt.


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1 tegen Keijser Capitals Thuis
23-11-2019, 20:45uVertom/Binnenland Heren 1 tegen River Trotters UIT
23-11-2019, 20:00u


Afval Loont Saldo
260
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Algemene Ledenvergadering

Maandag 25-11
aanvang 20:00u
in de Tipp Inn30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Fysio-uitleg 11-01

20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.