Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenmaandag 1 juni 2015
U12-1 sluit het seizoen succesvol af (Jongens 12-1 Team)


Delft :

Na de competitie hebben de jonge Barendrechters nog aan 3 toernooien meegedaan, waarvan de eerste in Delft bij DAS op hemelvaartsdag. Een leuk toernooi waar we flink aan de bak moesten. In onze poule eindigden 3 ploegen met een gelijk aantal wedstrijdpunten, maar op (ruim) doelsaldo bereikte Binnenland de finale. De finale werd uiteindelijk gewonnen en met de eerste beker van het seizoen konden we blij weer terug naar Barendrecht.

Brussel :

Op zaterdag 23 mei zijn we ’s morgens om 07:00 uur vertrokken vanaf de Driesprong met het volledige U12-1 team, aangevuld met 3 extra spelers (Tim, Boris en Joel) om deel te nemen aan het grote internationale toernooi van BCS23 in Brussel.  Na een voorspoedige rit  kwamen we aan bij Palais du Midi – een prachtige sporthal in het centrum van Brussel – gelegen achter een facade van een oude markthal.

De eerste wedstrijd om 10:00 uur tegen Tartu Estonia was gelijk een lastige. Iedereen wist dat we op volle kracht moesten gaan, maar de lange reis en de spanning zorgde voor een onrustige start. We gingen dan ook kopje onder en de eerste wedstrijd werd verloren met 63-19.  Na een lekkere lunch van stokbrood met salades stond om 14:30 uur de tweede wedstrijd op het programma tegen UCCLE (BE).  De jongens speelden stukken beter in deze wedstrijd en kregen wat meer rust in het spel; helaas verloren we deze wedstrijd uiteindelijk ook met 29-41 maar het verschil in punten werd pas in het laatste stuk van de wedstrijd gerealiseerd.  Om 15:30 uur wachtte de derde wedstrijd van de dag, dit keer tegen Spirou Charleroi. Een hele goede ploeg die uiteindelijk als derde zou eindigen in dit toernooi. Spirou won met 47-27 van Binnenland, maar de inzet van de Binnenlanders gaf veel hoop voor de volgende dag. 

Na drie zware wedstrijden gingen we op weg naar de jeugdherberg om te douchen en te eten.  Na het eten zijn we nog naar de Grote Markt gewandeld en hebben we kunnen genieten van dit mooie stukje Brussel en een heerlijke wafel met slagroom of Nutella.

Na een korte nacht moesten de mannen om 07:00 uur weer op voor dag 2.  Caserta uit Italie was de volgende uitdaging. Volledig gemotiveerd en met enorme inzet werd een spannende wedstrijd gespeeld waarbij Binnenland over het grootste deel van de wedstrijd de leiding had. Uiteindelijk kwam Caserta op gelijke hoogte door een afstandsschot in de laatste seconde – een onvervalste ‘buzzer beater’. Wat een pech – weer geen winst. Tenminste….dat dachten we, maar er kwam een verlenging !

Binnenland gaf niet op en ging door, waardoor de wedstrijd alsnog werd gewonnen met 27-24. Tegen Riga was de koek een beetje op en werd ook de laatste poule wedstrijd verloren.

Om 15:30 uur stond de eerste kruisfinale op het programma tegen BCS Brussel. Een heerlijke pot basketbal die volledig werd gedomineerd door Binnenland. Met een einduitslag van 51-21 pakten we onze tweede winst van de dag.

Op maandag speelden we onze laatste wedstrijd – de strijd om de 9de en 10de plaats. Onze tegenstander ? Caserta uit Italie – de ploeg waar we van gewonnen hadden in een overtime situatie. Dat beloofd in ieder geval een hele spannende pot.

Ondanks de vermoeidheid bij iedereen werd er op het scherpst van de snede gespeeld en groeide tijdens de wedstrijd de frustratie bij de Caserta spelers. Technisch was Binnenland sterker en alleen met (extreem) ruw verdedigend spel zagen ze nog mogelijkheden.  Er werden klappen uitgedeeld, pootjes gehaakt en heel veel geduwd. Het was ontzettend zwaar en moeilijk voor Binnenland om door te blijven gaan met een arbitraal duo dat (veel te) veel toe liet en op de hand leek van de Italianen.

De wedstrijd werd vanaf minuut 1 gedomineerd door Binnenland en de controle werd niet uit handen gegeven. Prachtige individuele acties werden afgewisseld met prima teamwerk. Een groot compliment voor alle spelers en de overwinning was meer dan verdiend : 24-17.

De negende plaats werd gevierd als een toernooi overwinning !

Dank aan alle spelers, meegereisde ouders en meegereisde supporters voor alle steun. Dank aan de club van 100, die met een bijdrage dit toernooi mede mogelijk heeft gemaakt. Dank aan Bouncewear voor het bedrukken van de toernooi shirts.
 


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Loon Lions UIT
28-09-2019, 19:30uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Warriors UIT
28-09-2019, 16:00u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Op dit moment geen items voor de agenda.

Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.