Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzaterdag 13 november 2010
Dames 2 huis tegen Forwodians D1 (Dames 2 Team)


Zaterdag 13 november vroeg in de middag mochten wij van start tegen Forwodians. Uit hadden wij met moeite van deze dames gewonnen en daar had ik nog een slecht gevoel bij. Laten wij maar eens flink de druk erop zetten direct vanaf het begin en full court MTM op het kleine veld 2 in de Driesprong. Mandy, Christa, Daan, Suus en Priscilla vormen de starting vijf. De dames van Forwodians hadden onze tactiek blijkbaar niet verwacht en werden overrompeld door de felheid van ons. Ze hadden moeite om over de middenlijn te komen en lange passes werden door Priscilla en Suus onderschept. Het samenspel in onze aanval verliep goed en de afstand schoten gingen er prima in. Door het dubbel team spel van ons in de MTM was er af en toe ruimte voor Forwodians maar wij liepen de gaten dicht en een eenvoudige lay-up in onze bucket lieten wij niet toe. Na 8 minuten spelen was de stand 29 – 0. Alleen via een paar vrije worpen was Forwodians in staat om te scoren. Uit tegen hen stonden wij na het eerste kwart daar achter met 16 -13. Nu liet het scoreboard een stand van 32 – 3 zien. Wat een verschil in speelwijze en gegroeide team samenwerking lieten onze dames zien.

Bij aanvang van het tweede kwart scoorden Merel en Serena een paar mooie punten maar de dames van Forwodians gingen een stuk fysieker spelen en dat had wel iets effect op het verdere verloop van het tweede kwart. De logische reactie is dat wij dan ook meer de grenzen gaan opzoeken wat mag met als gevolg dat de dames van Forwodians regelmatig op de vrije worp te zien waren. 9 van de 13 punten in de eerste helft scoorden zij via vrije worpen. Dat geeft aan hoeveel druk wij op hun gezet hebben in het veld. 49- 13 was zodoende de rust stand.

Forwodians had geen andere tactiek in huis voor de tweede helft en onze tactiek bleef ook het zelfde. MTM heel het veld na een score en zet hun guard onder druk en probeer zo vroeg mogelijk hun opbouw te storen. Mandy opende de score aan onze kant maar zowaar ook een drie punter van hun nummer 4 en dat was een indicatie dat wij ze te veel speel ruimte gaven. Time-out genomen na drie minuten en de dames toe gesproken dat wij eigenlijk wel een stuk agressiever mogen zijn en alle vijf moeten werken in de verdediging. Aanvallend hadden wij geen probleem om de bal er in te krijgen. Met 24 -13 was ook het derde kwart ruim in ons voordeel. Onze motor was nog niet op en ook in het vierde kwart was de wil in het team aanwezig om nog wat extra gas te geven.

Hun nummer 15 opende de score in dit laatste kwart, Christa liet aan onze kant een paar mooie acties zien. Helaas liep Wendy tegen haar vijfde fout op en dat was extra vervelend omdat ze al wat klappen had moeten incasseren gedurende de wedstrijd. Priscilla, Esther en Daan waren op dreef in dit kwart en Forwodians kwam bijna niet meer op onze helft omdat wij de druk bleven opvoeren en Priscilla zowat alle lange ballen onderschepte. Aanstaande woensdag heeft Suus een kijk operatie met haar knie en het team gunde haar nog een paar acties in de laatste minuten. Helaas zag de scheidsrechter een paar overtredingen op haar niet meer. Serena kwam de laatste minuut er nog in en scoorde uit een aanvals rebound. Meer dan 100 punten en vooral heel veel bal winst door druk te zetten op de tegenstander. Prima verdedigt. Merel had haar dag met 15 punten en twee drie punters. De punten waren verder als volgt verdeeld: Priscilla 19, Anjé 6, Suus 15, Serena 10, Daan 14, Christa 10, Mandy 4 en Esther 8.


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1 tegen Keijser Capitals Thuis
23-11-2019, 20:45uVertom/Binnenland Heren 1 tegen River Trotters UIT
23-11-2019, 20:00u


Afval Loont Saldo
260
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Algemene Ledenvergadering

Maandag 25-11
aanvang 20:00u
in de Tipp Inn30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Fysio-uitleg 11-01

20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.