Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzaterdag 6 november 2010
Dames 2 thuis tegen Waddinxveen (Dames 2 Team)


Zaterdag 6 november onze derde thuiswedstrijd, en wel tegen de dames van Waddinxveen. Ondanks onze 1e plaats op dit moment heeft nummer twee BV Leiderdorp een beter punten saldo. En daar konden wij deze wedstrijd tegen de laatste in de poule na zes spel rondes aan gaan werken. Mijn voorkeur was gedurende de gehele wedstrijd MTM te spelen. Ik wil met MTM full court een paar doelen bereiken. Het is vermoeiend voor de tegenstander omdat je voor elke bal moet vrijlopen. Het zorgt bij een juiste uitvoering voor grotere pressie op de bal, en zodoende is de kans groter op het heroveren van het balbezit. En aan de score- inbreng van de directe tegenstander valt op te maken in hoeverre onze verdediger haar taak beantwoordt. Als je als verdediger je best er voor doet, word je een stuk agressiever- en vooral een technisch betere verdediger. Voor mij een wedstrijd om eens goed te kijken hoe ver een ieder in het team is met haar “defense” kwaliteiten.

De MTM tactiek pakte tegen het wat zwakkere Waddinxveen goed uit in het eerste kwart. De sprongbal winst ging terug in plaats van vooruit maar we hadden balbezit en Wendy opende de score vanaf kop bucket. Na de eerste vijf minuten stond het 12 – 0 en ook na een paar door wisselingen bleven wij gretig doorgaan. De dames van Waddinxveen hadden moeite om tot een schot poging te komen. Eerste kwart 23 - 4. Duidelijke cijfers en vooral goed verdedigt dames! Het tweede kwart bleven we continue druk houden op de bal en alleen hun nummer 6 kwam 2x aan scoren toe. Een nadeel van MTM is dat bij het overnemen van elkaars “man” soms het evenwicht verstoord is, groot tegen klein of snel tegen langzaam, en dat biedt de tegenstander de kans tot een score. Na het tweede kwart hadden wij een riante voorsprong van 40 tegen 10 en konden de dames even rusten. Had de coach van Waddinxveen nog een ander scenario bedacht, en waren wij nog alert genoeg voor de tweede helft?

De aanval spelletjes liepen helaas nog niet lekker bij ons. Een time-out na drie minuten genomen. Verdedigend gaat het goed maar de out of bounce kan beter. Bewegen zonder bal, en dat doet iedereen toch het meest in het veld tijdens een wedstrijd, kan zeker nog een stuk verbeterd worden. Tegen dit team vormt dit geen probleem maar tegen Leiderdorp of volgend jaar tegen DAS wordt dit belangrijk. Van 40 – 10 waren we verder uitgelopen naar 51 -10. Christa scoorde twee keer achter elkaar, Priscilla schiet er een driepunter in en daarna scoort Anjelica twee keer achter elkaar. Na het derde kwart was de stand 67 – 18. Van een wedstrijd was al lang geen sprake mee. Suus, Anjé, Elyse, Esther en Suus weer scoren aan onze kant. Hun nummer 16 scoort twee keer en we staan riant voor met 77 – 22. Wisselen maar want de “bank” op dat moment wil er nog een keer in en de laatste 4 minuten spelen we nog steeds met MTM de wedstrijd uit. Vanuit de out of bounce zowaar een vrije kans voor Priscilla en een fout. Twee rake vrije worpen en het is tijd. Volgens het score board was het 88 – 28 maar volgens het wedstrijd sheet was het 86-28 geworden. Missie geslaagd wat ons punten saldo is met 58 punten omhoog gegaan. En ik heb deze wedstrijd het team een paar keer zien scoren uit de out of bounce spel hervatting. Goed zo!

De punten aan onze kant waren flink verdeeld. Priscilla was met 31 punten op dreef. De verdere scores waren als volgt verdeeld: Wendy 4, Anjé 8, Suus 10, Serena 2, Daan 13 (je driepunter niet geteld op het sheet), Christa 4 (mooie assists), Elyse 4, Mendy en Esther beiden 5 punten


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1 tegen Keijser Capitals Thuis
23-11-2019, 20:45uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Tantalus THUIS
16-11-2019, 20:00u


Afval Loont Saldo
260
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Algemene Ledenvergadering

Maandag 25-11
aanvang 20:00u
in de Tipp Inn30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.