Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingendinsdag 24 november 2015
JU12-1 versus Almere zet onderlinge games op 2-1 (Jongens 12-1 Team)

Uitslagen en standen


Op zaterdag 21 november staat de voor ons belangrijke wedstrijd tegen Almere Pioneers op het programma. De eerste wedstrijd tegen Almere hebben we ruim gewonnen maar in de tweede wedstrijd bleek Almere de betere ploeg. Vandaag dus wedstrijd nummer 3 op het programma en voor ons betekent dat, dat winst ook zal leiden naar een bijna zekere 2de plaats in de eerste helft van de competitie eind december.

We hebben de laatste weken wat meer aandacht aan de aanval besteed, maar het zal nog een langere tijd nemen om de aanval meer vorm te gaan geven. Het kiezen tussen snelheid en rust in de wedstrijd is een 'skill' die alleen te ontwikkelen is door ervaring en dat hebben jongens op deze leeftijd uiteraard nog niet genoeg.

We komen helaas slecht uit de startblokken. Binnenland lijkt zenuwachtig en gehaast te starten waardoor we al gauw een score tegen krijgen en maar liefst 6 vrije worpen. Gelukkig voor ons wordt er maar 2 vrije worpen verzilverd, waardoor de achterstand niet te groot wordt. Het zal uiteindelijk duren tot de 7de minuut voordat Mano de eerste punten namens Binnenland op het scorebord laat noteren. In de 9de en 10de minuut lijkt het zelfvertrouwen iets terug te komen en gaan de ballen van Mano, Stan en Raymond er gelukkig wel in. Het eerste kwart gaat alsnog naar Binnenland met 10 -6.

Het tweede kwart wordt er volop strijd geleverd door beide teams. De scheidrechters laten veel toe en onzekerheid van wat er wel of niet mag neemt toe.

Het tweede kwart gaat met 13-16 naar Amere, maar de ruststand blijft met 1 punt verschil in het voordeel van Binnenland (23-22).

In de rust bespreken we een aantal zaken, maar voornamelijk proberen we ons voor te bereiden op nog meer trekken en duwen en zullen we alleen winnen als we zelf bereid zijn harder te spelen en zullen we zelf voor iedere bal moeten vechten. Positief is natuurlijk dat we in de rust aan de leiding gaan terwijl we in Almere tijdens de vorige wedstrijd tegen een achterstand aankeken.


Het derde kwart beginnen we niet snel genoeg en staan we al snel 2-6 achter. Wouter weet in dit kwart regelmatig het netje te vinden maar kan niet voorkomen dat we na het derde kwart toch op achterstand zijn gekomen.

We gaan voor de winst en een aantal spelers krijgt daardoor minder speelminuten dan oorspronkelijk de bedoeling was - dat blijft een lastige overweging maar de jongens willen allemaal graag meewerken. De wissels laat ik voornamelijk afhangen van Almere - wie speelt er en wie heeft er tot nu toe succesvol verdedigd.

De aanval wordt in de laatste 5 minuten bewust over links gespeeld en met scores van Stan Wouter en Raymond komen  we uiteindelijk als winnaar uit de strijd.

Super hard gewerkt en punten gehaald. Dat is uiteindelijk waar het om gaat.


Yannick heeft deze wedstrijd in de tweede helft laten zien dat ie prima mee kan in de aanval - het vechtertje kwam in hem boven.

Luka heeft geruime tijd de nr 12. van Almere uitgeschakeld door hard en goed te verdedigen en een paar prima rebounds gehad.

Stan en Mano hebben de aanval veel impuls gegeven met harde en snelle acties .Beide mannen  moeten veel keuzes maken om of inside te gaan of te passen en deze afweging wordt gelukkig regelmatig goed gemaakt.

Raoul kwam helaas niet tot scoren vandaag maar stond zeker verdedigend zijn mannetje.

Koen begon ijzersterk met verdedigen en heeft daarmee echt progressie laten zien. Nu gaan we werken aan een fijne plek in de aanval.

Wouter kwam langzaam op gang maar werd steeds strijdlustiger gedurende de wedstrijd, liet uiteindelijk geen bal meer los en had regelmatig aanvallende - en verdedigende rebounds.

Raymond wilde graag net als tegen river trotters 'inside' staan maar in de chaos van de wedstrijd kwam er te weinig ruimte voor hem. IN de tweede helft was de oude Raymond weer helemaal terug op zijn 'eigen' plek, speelde hij regelmatig 1 vs 1 en wist daardoor regelmatig het netje te vinden.

Jeremiah had het in de eerste helft even moeilijk. Hij wilde zo graag en ging daardoor zo hard dat hij teveel stappen maakte en zijn layups werden afgefloten. Helemaal niet erg en gelukkig heeft hij zich niet laten kennen en speelde verder een prima wedstrijd.

Volgende week een zware wedstrijd tegen Bouncers, maar zeker wel een leuke wedstrijd. 


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Loon Lions UIT
28-09-2019, 19:30uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Warriors UIT
28-09-2019, 16:00u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Op dit moment geen items voor de agenda.

Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.