Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzaterdag 23 oktober 2010
Dames 2 thuis tegen Green Eagles (Dames 2 Team)


Zaterdag 23 oktober onze eerste thuiswedstrijd, en wel tegen de dames van Green Eagles uit Maassluis West, waar we vorige week met succes uit tegen gespeeld hadden.

Dit keer was de tegenpartij ook compleet inclusief een dame van ruim 2 meter lang die (helaas) nog maar drie jaar geleden begonnen is met basketbal. Wij speelden voor de wedstrijd van Heren 1 en uiteraard hadden we zin in onze eerste thuiswedstrijd. De opdracht vooraf was helder, hun nummer 11 is goed (ze speelt ook bij Loco MU20-1) dus de opdracht is dicht op verdedigen en vooral haar niet van afstand laten schieten. Onze positie 5 speelster in de aanval vooral naar buiten stappen om ruimte te maken in de bucket zodat hun dame van ruim 2 meter niet onder het bord zou komen staan. Nog even snel een team foto en de sprongbal kon beginnen. Priscilla moest even wat hoger springen dan ze gewend was maar onze start was goed. Mandy opent de score en Priscilla schiet er een driepunter in. Hun guard (nummer 4) start ook goed met 2 scores. Daarna lopen wij een klein beetje weg. Senera en Esther scoren en het staat 13 – 6 in ons voordeel. Ik wissel wat door en helaas krijgt hun nummer 11 nu toch te veel ruimte. Ze scoort in de laatste drie minuten van het eerste kwart 7 punten en wij niets. Jammer 13-12. Tweede kwart laat ik de wedstrijd even op zijn beloop. Had ik achteraf niet moeten doen zeg ik eerlijk. Wij hadden geen balans en geen scorend vermogen. 6 minuten op rij geen score van onze kant, hun nummer 11 schiet er nog een paar driepunters in. Dit loopt niet lekker. Wissels en een time-out genomen. In de laatste vier minuten scoren we weer wel via Mandy, Priscilla en Elyse. We kijken tegen een ruststand aan van 20- 27. Hun nummer 11 schiet er maar liefst 18 punten van hun 27 punten erin.

We gaan deze wedstrijd wel winnen dames was het praatje in de kleedkamer maar dan moet er wel anders verdedigd worden. We moeten feller op de tegenstander zitten, vooral hun eerste “passing” lijn moet niet mogelijk zijn. Aan onze kant meer snelheid in het rond laten gaan van de bal in de aanval en dan je moment kiezen met een drive naar de ring. Kies je kansen!

Als we scoren wil ik een full MTM “press” zien. Veel hinderen bij hun opbrengen en de bal onderscheppen. Dat had ik niet tegen dovenmans oren gezegd. Wat gingen wij in het derde kwart goed van start zeg. Tot nu toe de beste inhaal race die ik gezien heb dit seizoen. En ik kijk heel wat wedstrijden in de hal. Door goed full court te verdedigen na een score van ons had Green Eagles het lastig. Veel balverlies en Priscilla en Daan scoorden er vrolijk op los. Zelfs een time-out in de eerste minuut van hun coach houdt ons niet tegen, Christa pakt de bal af en scoort een linker lay-up.

12 – 0 in amper 3 minuten. Jammer, jammer dat we hun nummer 11 toch weer twee keer lieten gaan (6 punten), maar we kijken na vijf minuten weer vrolijk tegen een stand van 40 -35 aan. Suus neemt een drive van links richting de basket, ze krijgt onderweg zeker twee klappen en ze scoort toch 2 punten, maar daar had echt een bonus bij gehoord scheids! De laatste vier minuten scoort Green Eagles niet en dat is een verdienste van onze verdediging, die op twee foutjes na, in het derde kwart goed op orde was. Een punten verschil van 28 -12 voor kwart drie. Duidelijke cijfers en Daan was niet te stoppen in het derde kwart met haar 12 punten! Het laatste kwart begonnen we met 48 – 39 in ons voordeel een stand waarvan ik vond dat we nog niet gewonnen hadden. De eerste drie minuten gaat het spel gelijk op, zodoende 54 – 45 in ons voordeel. Daarna slagen wij erin 7 punten te scoren en Green Eagles niet meer. Op het eind probeert Green Eagles nog een MTM over heel het veld en dat kost ons nog vier punten. We winnen met een laatste score van Merel met 63 – 49. Een wedstrijd met drie opvallende gebeurtenissen. Wij scoren 9 minuten lang op rij geen punt. Daar had ik wat aan moeten doen. We komen terug met een 12 – 0 run in het derde kwart. Mooi om te zien! Verdedigend in de 1 tegen 1 moeten we nog veel leren. Nummer 11 scoort 28 punten van hun 49 punten. De dubbele punten scores aan onze kant waren Priscilla 16 pnt, Suus 16 pnt en Daan met 15 pnt. Onze volgende thuiswedstrijd is tegen Utrecht Bulls D1. Die staan op positie 2 momenteel na vijf speelronden. A.s. zaterdag 30 oktober om 16.00 uur!


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1 tegen Keijser Capitals Thuis
23-11-2019, 20:45uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Tantalus THUIS
16-11-2019, 20:00u


Afval Loont Saldo
260
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Algemene Ledenvergadering

Maandag 25-11
aanvang 20:00u
in de Tipp Inn30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.