Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzaterdag 11 september 2010
Dames 2 neemt deel aan een (bitterballen) voorspeltoernooi Bulls (Dames 2 Team)


Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen had ik als nieuwe coach van Dames 2 ons ingeschreven voor een toernooi op zaterdag 11 september bij de Bull’s te Utecht. We gingen vijf wedstrijden spelen van elk 20 minuten lang en met een paar bijzondere spelregels om twee vrije worpen te voorkomen.

Onze eerste kracht meeting dit nieuwe seizoen met maar liefst drie teams die net als ons in rayon 1e klasse uitkomen dus voor mij een eerste indruk van de competitie dit seizoen. Onze eerste tegenstander was echter Hurricanes uit Spijkenisse waar Mandy vandaan is gekomen dus een extra stimulas voor het team om daar van te winnen.  

De fundamentals bij de Hurricanes waren duidelijk onder de maat en zodoende was deze tegenstander geen partij voor ons. De volgende partij was tegen BC Utrecht en daar hadden we in de start fase veel moeite mee. BC Utrecht speelt dit seizoen 2e klasse rayon en toch liep het niet bij ons. Een time-out genomen om ons team een beetje scherp te krijgen. Daarna liep het wat beter bij ons en konden we de wedstrijd gemakkelijk uitspelen.

De derde wedstrijd tegen DAS dames 1 was wat mij betreft de eerste kracht meeting in de competitie. We begonnen matig. Vooral in de verdediging gaven we te veel aanspeel ruimte in de bucket aan DAS door te veel achter de man te verdedigen. Deze wedstrijd was de eerste van drie van serieuze tegenstanders dus die wilde ik absoluut winnen. Hierdoor gedreven liep ik de “basis” langer spelen met als resultaat dat we DAS ruim hadden verslagen. Dit soort wedstrijden zullen we in de competitie vaker tegen komen. Van je directe concurrenten in de competitie moet je afstand nemen als de gelegenheid daar is.
 

Wedstrijd nummer vier kreeg een ander karakter. Priscilla had last van haar archilles pees en deed niet mee, en Suus kreeg zichtbaar last van haar knie gedurende de wedstrijd. De Bulls’s waren gebrand om vooral deze wedstrijd te winnen. Bij ons liepen de aanvals lijnen niet omdat we als team nog niet de spelletjes kunnen lopen. Verdedigend was het lastig om de dames van de Bull’s uit de bucket te houden. In de laatste minuut schiet de Bull’s een driepunter en we staan achter. Een mooie lay-up twee punter brengt ons terug op 19-18 en met nog een paar seconden op de klok verspelen we de bal in de aanval en verliezen we deze wedstrijd.      
Onze laatste wedstrijd was tegen SBU dames 1. Mijn dames hadden het zwaar met vier wedstrijden in de benen, maar SBU had er nog meer last van. Wij speelden een beetje meer als de eerste wedstrijd. We hadden meer snelheid in onze aanval en we hielden het spel ruim en we hadden genoeg opties om de aanval kort te houden en af te ronden.
Gemakkelijk gewonnen deze keer. Douchen en af wachten wat DAS tegen de Bull’s zouden gaan doen.

Verrassend genoeg gaan ze gelijkmatig op tegen elkaar. In de laatste minuten is DAS zo slim om de toernooi spelregels optimaal te benutten. Bull’s maakt drie keer op een rij een perssonlijke fout met als gevolg 1 punt voor DAS en balbezit. Daarmee wint DAS de wedstrijd en zijn wij als Binnenland winnaar van het toernooi. Na een korte douche pauze willen we weten wat de eerste prijs is. Een zilveren (bitterballen) schaal krijgen we als prijs mee en daarmee is ons eerste aanwezigheid in dit seizoen kenbaar gemaakt. Helaas kreeg ik niet de mogelijkheid om de schaal te voorzien van de (bijbehorende) bitterballen.
Als team zijn we zeker nog niet klaar voor de competitie. Er valt nog veel te verbeteren en te schaven aan onze aaval speelwijze en de verdediging.
 


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1 tegen Keijser Capitals Thuis
23-11-2019, 20:45uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Tantalus THUIS
16-11-2019, 20:00u


Afval Loont Saldo
260
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Algemene Ledenvergadering

Maandag 25-11
aanvang 20:00u
in de Tipp Inn30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.