Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingendinsdag 24 mei 2016
Verslag Brussel toernooi 2016 (Jongens 12-1 Team)


Staand (vlnr) : Johan Koopmans(coach), Stan Koopmans, Daan Docter, Jeremiah Geertruida, Wouter Jansen, Raymond de Bruin, Luka Gavic, Jeroen Docter (ass coach)
Zittend (vlnr) : Yannick van Vliet, Mano van Laparra, Koen van der Tol, Raoul Treurniet

In het pinksterweekend van 14 mei tm 16 mei waren de jongens van U12-1 weer van de partij op het jaarlijkse internationale toernooi in Brussel, georganiseerd door BCS23.

Vanuit Barendrecht zijn we met een busje en een personenauto rechtstreeks naar het Zuidpaleis gereden in het centrum van Brussel. Gedurende het hele seizoen wordt er soms over Brussel gesproken en nu eindelijk mogen de jongens (vol spanning en verwachtingen) aan de slag.

Gelukkig werden de jongens gesteund door veel ouders en supporters die zelf een verblijf in de Europese hoofdstad hadden geregeld. 

De start is typisch ... niet scherp genoeg op dit niveau, maar gedurende de wedstrijd komt Binnenland beter in zijn spel tegen het sterke Erkmaa uit Estonie (de latere nummer 2 van het toernooi). Uiteindelijk gaat de winst naar Erkmaa met een verschil van 6 punten.

Na een heerlijk stokbroodje en wat te drinken staan we klaar voor onze tweede wedstrijd tegen Royal IV uit Brussel. Wederom een spannende pot. Er wordt hard gewerkt en de hele wedstrijd gaat het gelijk op. De winst gaat naar Brussel maar het verschil is maar 3 punten. Wat jammer ! 2 keer zitten we er dicht bij maar blijven puntloos in de poule.

Dezelfde middag spelen we wedstrijd 3 - dit keer tegen een Duitse ploeg uit Ulm. Dat wordt lastig - we hebben Ulm al een wedstrijd zien spelen en deze jongens lijken een klasse beter. Vol strijdlust gaat Binnenland van start maar Ulm is echt te sterk en gaat met een ruim verschil als winnaar van het veld. Ulm zal uiteindelijk de finale halen en het toernooi op zijn naam schrijven.

Na de wedstrijd vertrok het team naar de jeugdherberg en werden de kamers ingedeeld, de tassen uitgepakt en de bedden opgemaakt. Daarna lekker eten en zoals de traditie wil zijn we na het eten naar de grote markt gewandeld en hebben we na een knuffel met de ouders een overheerlijke wafel gekocht.

Vermoeid en volgegeten zijn de jongens redelijk snel in slaap gevallen.


De tweede dag  ging de wekker alweer vroeg (voor de coaches).  De jongens waren rond 7 uur al weer fris en helemaal klaar om naar de sporthal te gaan. 

Vandaag moest het gaan gebeuren.

De eerste wedstrijd is tegen Franse UCCLE. Op dag 1 zijn er al wat vriendschappen gesloten maar nu is het eventjes de vijand. 2 boomlange centers maken het spel samen met enkele zeer balvaardige guards.

We zijn gewaarschuwd.

De jonge Barendrechters maken een droomstart. Er wordt vanaf de eerste seconde hard en geconcentreerd gespeeld. We gaan duidelijk voor de winst. Ondanks wat slordigheden blijven we overeind in deze strijd en komen de Fransen regelmatig in de problemen. De lange jongens worden goed verdedigd en komen niet in hun spel. Tot aan de laatste seconde blijft het spannend...maar helaas : ook dit keer valt het muntje de verkeerde kant op. Met 2 punten verschil gaat de winst naar UCCLE.

We hadden echt meer verdiend dit keer.

De stemming blijft goed in de ploeg.

De laatste poulewedstrijd is tegen Brussel (het tweede team van BSC na een late afzegging van Caserta uit Italië). Deze wedstrijd wordt met gemak gewonnen en iedereen kan lekker basketballen en eindelijk genieten van de winst van een internationale wedstrijd.


Door de verliezen tegen Erkmaa, Royal, Ulm en UCCLE eindigt Binnenland als 5de in de poule. Jammer natuurlijk als je je bedenkt dat de winst zo dichtbij leek. Maar het is wat het is en we zullen de kruisfinale moeten spelen tegen de nummer 6 uit de andere poule.


Dat blijkt BlackEagles uit Rosmalen te zijn. Een tweede divisie ploeg die alle wedstrijden in de poulefase hebben verloren. In de Nederlandse competitie spelen zij dus een klasse hoger dan Binnenland, dus het kan een leuke wedstrijd worden.

Met de winst tegen Brussel op zak gaan we vol goede moed van start. De hele wedstrijd staat Binnenland op voorsprong en deze wordt ook niet meer weggegeven. Rosmalen trekt aan het kortste eind. Een mooie afsluiting van dag 2

In de avond toch nog even de stad in gegaan voor een ijsje en daarna naar bed !

De laatste wedstrijd van het toernooi ging om plaats 9 of 10. Dit keer in de kleine 'zes penningen' hal. De jongens hebben alles gegeven maar na twee dagen basketbal en gezamenlijk slapen en keten was de batterij leeg.

De kranten in Nederland schreven dat weekend over de 11de plek van Douwe Bob op het internationale songfestival : "Jammer, geweldig gedaan, maar een elfde plek is gewoon goed'.  Tja...what more can I say ? 

Tenslotte dank aan de club van 100 en CBV Binnenland die met een bijdrage in de kosten het mede mogelijk hebben gemaakt dat wij als team in een busje hebben kunnen reizen en de beleving van de jongens nog mooier hebben gemaakt.

 

 


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Loon Lions UIT
28-09-2019, 19:30uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Warriors UIT
28-09-2019, 16:00u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Op dit moment geen items voor de agenda.

Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.