Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzaterdag 17 september 2016
Binnenland verslaat Hoofddorp bij rentree in de eredivisie. (Dames 20-1 Team)


De afgelopen weken was het allemaal hier om te doen, de start van de competitie. De twaalf koppige selectie van Michel en Linda Appers draaiden een goede voorbereiding en op een verlies na tegen Amante waren er louter overwinningen. Na een scherpe training op donderdag, een teampresentatie aan sponsoren, kennissen en ouders op vrijdag mochten we om 12:00 voor de tip-off verschijnen in Hoofddorp.

 

Vooraf was de nodige aandacht besteed aan onze eigen spel, als ook aan die van de tegenstander. De tegenstander zou veelvuldig gaan pressen en ook een mooie zone op het veld neerzetten. Bij de start overrompelen we Hoofddorp. De allereerste score van het seizoen 2016-2017 in de Vu20 eredivisie, en dus ook voor ons team, kwam van de hand van Chermensa met een mooie driepunter. Zij komt dus zo mooi in de boeken, net als de allereerste assist van het seizoen, die van Imke haar hand kwam, in de seizoensboeken geschreven mag worden. Binnenland loopt uit naar een 1-8 voorsprong alvorens de coach van Hoofddorp in een time-out “vlucht”. De time-out zorgt ervoor dat Hoofddorp beter in hun spel komt en bij het einde van het kwart is de voorsprong geslonken tot 5 punten. (14-19)

 

Tijdens het tweede kwart worden scores uitgewisseld, net als de turn-overs. Teveel turn-overs van de meiden van Binnenland, maar ook van die van Hoofddorp, zorgen voor een slordige game. Bij een 21-27 stand, plaatsen we een 0-6 run tot 21-33 en lijkt het erop of we, met nog 1 minuut te spelen, met een comfortabele voorsprong kunnen gaan rusten. Twee keer slecht verdedigen in de laatste minuut drukt ons echter met de neus op de feiten. Wij moeten altijd 100% scherp zijn en kunnen niet verslappen. De voorsprong is nog steeds 8 punten, maar Hoofddorp komt wel steeds beter in de game.

 

De thee lijkt redelijk te smaken, ook al beginnen we niet sterk. We blijven tot de zevende minuut in het derde kwart op een negen punten voorsprong. Dan komen daar echter de vrije worpen van Hoofddorp, maar liefst 10 stuks in een kleine 2,5 minuut waarvan er acht invliegen. Wij scoren zelf niet meer, en dat verklaart ook het feit dat de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnt. Nog maar één punt en een 44-45 stand in ons voordeel.

 

Het laatste kwart belooft spannend te worden. Inmiddels zijn we Lotte al kwijtgeraakt door een nagel die persé haar ooglid moest aanraken. En dus moeten andere meiden opstaan. Dit gebeurd vanaf een 50-50 gelijke stand. Fabienne, de meest ervaren en oudste speelster (enige echt U20 speelster), laat met twee scores op rij zien hoe belangrijk zij voor het team is. 50-54, de spanning stijgt…je zou er bijna een “draaibuik” van krijgen. Hoofdorp maakt een van haar twee vrije worpen 51-54. Als wij een veldscore maken, en Hoofddorp wederom slechts 1 van de twee vrije worpen staat het 52-56 met nog minder dan 1 minuut te gaan. De Driepunter die Chermensa dan raak schiet is de uiteindelijke beslissing voor de wedstrijd. We kunnen niet meer ingehaald worden. De score van Hoofddorp is daar dan nog voor de statistieken. De insiders weten het: “van min 6 naar plus 6”.

 

De allereerste echte wedstrijd van het seizoen zit erop. De meiden moesten zichtbaar wennen de afgelopen weken en ook in de deze game was dat te zien. De kwaliteit van het team om vooral door te zetten en niet op te geven kan weleens erg belangrijk worden dit jaar. De komende week een aantal goede trainingen afwerken alvorens daar Rotterdam Vu20 naar de Driesprong komt. Rotterdam met een groot aantal speelsters met U20 ervaring en diverse EK-gangers zal zeker voor de winst naar Barendrecht komen en dus kunnen wij onze borst nat maken. Aanstaande vrijdagavond om 20:30 is het zover, wij zien u toch ook in sporthal De Driesprong?

 

 


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
1030
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.