Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenmaandag 3 oktober 2016
Arnhem Eagles – Vertom/Binnenland H1 (Heren 1 Team)

Uitslagen en standen


In het derde duel van het nog jonge seizoen brengt het team van Vertom/Binnenland in het pittoreske Arnhem. Helaas zonder Jasper de Groot die tijdens de training een blessure heeft opgelopen, voor de rest is het team compleet.

De eerste score van de wedstrijd is een “coast to coast” van Wouter Cabaret, afgerond met een bonus vrije worp wegens een fout van de tegenstander. Verdedigend staan we redelijk, een aandachtspunt is de boomlange center van de Eagles. Voorzichtig slaan we een eerste gaatje door veel energie in de verdediging te leggen en dit af te maken van fast break layups aan de andere kant. Hierbij is het Menno Endeveld die een aantal van deze layups maakt. Tussenstand na het eerste kwart 17–23 voor Vertom/Binnenland.

Het tweede kwart beginnen we niet scherp. Verdedigend is er een gebrek aan communicatie en daarvan profiteert de thuisploeg en neemt een voorsprong van 2 punten (27-25). Gelukkig zijn we sterk genoeg om dit in het veld te corrigeren en nu de mismatch, die eigenlijk continu aanwezig is, te herkennen en uit te buiten. Dit resulteert in goede aanvallen en scores van Kevin Karam en Sander Trommelen, maar het is vooral het betere communiceren in de verdediging dat beter gaat. Door het slecht begin lopen we in dit kwart maar één punt uit, tussenstand met rust 36-43.

Na de rust gaan de Eagles zichtbaar fysieker spelen. We raken hiervan niet van in war en blijven de goede opties gebruiken. Het schot van buiten valt helaas nog steeds niet lekker. Gelukkig kunnen we de verdediging van de tegenstander nog steeds goed lezen. De scores blijven inside vallen en Sander Trommelen maakt goed gebruik van de kleinere verdediger. Dit resulteert in layups en goede passes naar snijdende teamgenoten als Wouter Cabaret en Reinier van Vilsteren. Verdedigend blijven we bij de les en regelmatig krijgen de Eagles geen schot gelost voor de schotklok is verstreken. Het laatste kwart ga we in met een 50-63 voorsprong.

Het vierde kwart is nagenoeg hetzelfde als het derde kwart. Verdedigend communiceren we en we merken dat de tegenstander de krachten een beetje verspeelt heeft. Met inside scores van Jean-Pierre Smiet na goede penetratie van Dennis van der Graaf en Sander Trommelen. Als de voorspong is opgelopen naar 20 punten (58-78) en de klok nog maar 2 minuten aangeeft verslappen we helaas toch nog. De Eagles spelen alles of niets basketbal en komen toch een aantal keer te makkelijk te scoren. De einstand is uiteindelijk 70-86 toch nog duidelijk in het voordeel van Vertom/Binnenland. Wederom een teamprestatie waar een ieder zijn bijdrage aan heeft geleverd.

Volgende week zaterdag spelen we onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen om 17.45 uur in de driespong. De tegenstander is de Basketbal Academie Limburg.

Scores: Thomas de Weerd (3), Dennis van der Graaf (6), Menno Endeveld (13), Olivier Heidman (0), Reinier van Vilsteren (7), Sander Trommelen (14), Wouter Cabaret (19), Jean-Pierre Smiet (4), Niels Ritstier (0), Kevin Karam (20).


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.