Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzaterdag 8 oktober 2016
Vetus Binnenland VU20 houdt goed gevoel over aan verlies (Dames 20-1 Team)

Uitslagen en standen


In de voorbereiding werd er al een keer gespeeld tegen Almonte, toen nog zonder Imke, Lotte en Celine. Deze keer waren we bijna compleet, we missen alleen Simone nog. De vorige game verloren we, door eigen toedoen, met 3 punten en dus wisten we dat we tegen Almonte op zouden moeten kunnen spelen. Uitgaan van onze eigen kracht en keihard werken was het devies.

 

De wedstrijd begint met twee sprongballen. De eerste sprongbal creëert meteen een tweede en daardoor moet Chermensa een jumpbal doen. Als Imke de score open en Chermensa haar eerste driepunter scoort komen we op een 0-5 en dus een goede start. Almonte antwoord met een runnetje tegen en zo spelen de teams goed tegen elkaar op. Als bij 15-15 het einde van het kwart bereikt wordt, hebben alle Barendrechtse meiden al gespeeld.

 

De Barendrechtse meiden zijn niet bang voor de Eindhovense meiden en lopen rustig uit naar een 7 punten voorsprong. Echter lukt het niet om dit vast te houden en langzaam maar zeker komt Almonte terug. Twee minuten voor het einde van dit kwart staat het 31-31 als Almonte een 7-0 run plaats, waaronder 5 uit 6 rake vrije worpen. Gelukkig voor ons krijgt Imke een fout mee in de buzzer en mag zij driemaal aanleggen vanaf de vrije worp lijn. Ze maakt ze alle drie en de schade blijft beperkt tot een 4 punten achterstand bij rust.

 

De supporters gaan er eens goed voor zitten. Meteen een score voor ons, nog maar 2 achter. Vanaf de derde minuut zijn we echter het spoor bijster. Almonte zit in een flow en scoort er lustig op los, de Barendrechtse meiden missen vooral veel. De achterstand loopt snel op, de foutenlast even hard. Als bij 60-46 het einde van de derde periode klinkt, lijkt het bijna onmogelijk om terug te gaan komen tegen dit Almonte. De zelfbenoemde underdog heeft een ervaren team met veel kwaliteiten.

 

Het laatste kwart is voor de speelsters van coach Appers een alles of niets kwart. De eerste vier minuten snoepen we 1 punt van de achterstand af. Dat is niet voldoende…time out. Vier punten op rij, nog maar 9. We wisselen scores uit en in de zesde minuut lijkt er voor Almonte nog niets aan de hand. Echter laten de Barendrechtse meiden nu hun ware aard zien. Vol gas gaan ze ervoor. De meiden van Almonte weten even niet waar ze het moeten zoeken en krijgen een 0-8 run om hun oren. Nog zeven punten en twee minuten, alles lijkt mogelijk. Een driepuntspoging draait de ring uit, balen. De volgende actie van een speelster levert een block op van de goed spelende Imke, maar: FOUT! Ondanks dat de tweemaal mis gaat, lijkt dit toch de flow een beetje weg te nemen. De tijd tikt in het voordeel van Eindhoven en de snelle acties van Binnenland missen hun doel. Almonte komt nog twee keer op de lijn, maar missen deze alle vier. Eindstand: 72-65 voor Almonte.

 

Al met al een, op het derde kwart na, goed game van de jonge Barendrechtse brigade. De komende drie weken geen competitieverplichtingen, maar dan op 4 november mogen we aantreden tegen de kampioen van vorig jaar Grasshoppers in en uit Katwijk.

 

 

 


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.