Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 6 november 2016
Binnenland komt terug, maar verliest wel. (Dames 20-1 Team)


Op vrijdag avond naar Katwijk voor een competitiewedstrijd. Na drie weekenden geen competitie te hebben gespeeld mochten we aantreden tegen de huidige landskampioen en bekerwinnaar. Grasshoppers troffen we in de voorbereiding al een keer en die wedstrijd werd toen gewonnen, de tegenstander misten toen 2 belangrijke speelsters die nu wel mee deden.

 

Het begin van de wedstrijd is niet goed. Langzaam terug in defense, te ver van de man af verdedigen en aanvallend te weinig finishen leidt na vijf minuten tot een 16-6 tussenstand en een time out van coach Michel. Hij is niet blij met het vertoonde spel en het ontzag voor de tegenstander. We weten in de volgende 5 minuten “terug” te komen tot een 21-16 achterstand. Een achterstand die in de ogen van de schrijver niet nodig was.

 

In de tweede periode blijft het verschil in de eerste vier minuten gelijk als Grasshoppers een klein runnetje kan maken en uitloopt naar een voorsprong van 11 punten. Grasshoppers scoort gemakkelijker en Binnenland gooit te vaak de bal weg. Dit moeizame kwart komt ten einde bij een 39-28 achterstand en dus een pittige klus in de tweede helft.  In de rust blijkt dat Lotte last krijgt van een blessure waar ze net van hersteld is, en dus in de tweede helft niet meer kan/mag spelen.

 

Na de rust, met ditmaal een bespreking in de kleedkamer, krijgen we kansen om terug te komen. We maken 4 van de 6 vrije worpen, op dat moment te weinig als je moeilijk scoort en dan zijn dit soort kansen extra belangrijk. Grasshoppers pareert de Barendrechts aanval en loopt weer uit tot een 14 punten. Als Chermensa een driepunter raak knalt, Imke een vrije worp maakt en nog een score komen we weer op een 10 punten te staan. Een overbrugbare afstand. In de laatste drie minuten van dit kwart is het echter Grasshoppers dat de klok slaat en een ruime voorsprong van 17 punten pakt.

 

Voor de lezers die willen afhaken, nog niet doen! Binnenland geeft namelijk niet snel op en laat dit ook in de laatste periode zien. Door opportunistisch spel, veel druk op de tegenstander en enkele aanvallende wijzigingen lukt het om makkelijker te scoren en veelvuldig het bord aan te vallen. De flow komt in ons spel. De tegenstander voelt de hete adem nu in hun nek. Bij 63-55 knalt een Katwijks lady er een driepunter in, en dus een 66-55 stand. Een dreun, maar opgeven komt niet voor in het woordenboek van de jonge Barendrechtse ploeg. Knokken tot het einde. Een score van de goed spelende Fabienne, tweemaal raak door Imke, 66-59. De tegenstander probeert onze flow te breken met time-outs. Dit lukt ze gedeeltelijk. Wij missen tweemaal en gooien een turn over met een achterstand van slechts zes. Op dat moment krijgen wij de deksel op onze neus door een score met bonus en een achterstand van 9 punten daar waar we op twee hadden kunnen en misschien wel moeten staan.  De laatste twee minuten lukt het niet om dichterbij te komen en Grashoppers finisht de game aardig. (76-64)

 

De Barendrechtse meiden en coaches veriezen nu driemaal op rij. Gezegd moet worden dat dit tegen de top drie uit de competitie is, en dat het team niet één keer weggespeeld is. Duidelijk is wel dat er nog genoeg punten voor verbetering vatbaar zijn en dat er op trainen keihard geknokt zal moeten worden om alsmaar beter te worden.

Aankomende vrijdag 11 november spelen de meiden tegen het Landslake Lions van ad interim-bondscoach VU16 Brian Hirman. Een team dat veel talent herbergt en tot nu toe meer wedstrijden won dan de Barendrechtse meiden. De wedstrijd begint om 20:30! Tot dan!

 

 


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.