Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenvrijdag 26 november 2010
Wedstrijdverslag MU20-1 tegen BC Apollo MU20-1 (Dames 20-1 Team)


Na de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Den Helder stond deze wedstrijd in het teken van revanche, want tijdens het openingstoernooi was er verloren van BC Apollo. Gelukkig was nu wel iedereen beschikbaar maar zou Eline alleen bij een noodgeval ingezet kunnen worden. Tijdens de teambespreking voor de wedstrijd nog eens aangegeven dat defense de sleutel is voor onze goede resultaten  en dat de wil om te winnen er ook echt moet zijn. De vorige thuiswedstrijden begonnen we namelijk te gemakkelijk aan de wedstrijd…
 
De startende vijf (Daniëlle, Sanne, Willemijn, Jamailah en Britt) begonnen inderdaad met goed verdedigen en we gaven erg weinig weg. Doordat ook BC Apollo de defense goed op orde had was het echt een defense game, want ook de meiden die van de bank kwamen voerden hun verdedigende taken uitstekend uit. Hoewel wij iets meer schotkansen creëerden dan de tegenstander viel er in deze fase weinig binnen. Of het nu schoten of drives waren…het vizier stond niet echt op scherp. Sanne onttrok zich met 4 punten als enige aan de malaise. Stand na het eerste  kwart een onvoorstelbare 6 – 7 achterstand…Ik denk een zeldzaam lage score voor de meiden eredivisie.
 
Jamailah had er als eerste in elk geval genoeg van en scoorde 6 punten op rij en dat bleek de ban te breken. Aanvallend gingen we eindelijk wat vrijer spelen en de pass snelheid ging omhoog. Doordat we wel goed bleven verdedigen werd de achterstand omgebogen in een 26-18 voorsprong bij de rust.

Geen geruststellend voorsprong maar het tweede kwart bood voldoende perspectief voor de tweede helft.
Doordat we eigenlijk nooit met het volledige team trainen lijken we aanvallend altijd één helft nodig te hebben om de afstemming weer te laten kloppen. Met bovenstaande in het achterhoofd begonnen we vol vertrouwen aan het derde kwart.  In de pauze aangegeven dat we het tempo van de wedstrijd omhoog moesten gooien en met meer druk vooruit zouden gaan verdedigen. In dit geval kan ik zeggen….. Zo gezegd…… Zo gedaan…

Een “herboren” MU20-1 begint aan de tweede helft en het lijkt wel of we met een man meer op het veld staan. Wat is basketbal leuk om naar te kijken als het zo wordt uitgevoerd.  De ruimtes in het front court worden steeds goed klein gemaakt door de guards en Daniëlle laat zien dit nu heel goed te beheersen.
BC Apollo komt er niet meer aan te pas en na 8 minuten hebben we pas 4 punten tegen en er al wel 20 gemaakt, waarvan een aantal via prachtige aanvallen. De laatste minuut zijn we net even te slordig in de verdediging en lopen daar nog tegen 5 punten aan. Stand na derde kwart is 48 – 27.
                                                                                                                                                                                          
Wedstrijd gespeeld en het is zaak om het laatste kwart goed uit te spelen.  Verdedigend zijn we iets minder scherp maar aanvallend spelen lekker door. Eline kan lekker blijven zitten en hopelijk met Dames 1 tegen ProBuild voor een overwinning gaan zorgen. Jorinde valt nog lekker in en knalt er (alsof het geen enkele moeite kost) een paar loepzuivere ballen in. Helaas komt Willemijn ongelukkig neer en loopt een ernstige enkelblessure, waardoor ze mogelijk een poos niet zal kunnen spelen.
Dit kwart wordt ook gewonnen en de eindstand komt op 69 – 41.
Scores: Jamailah 20, Daniëlle 15, Britt 6, Sanne 6, Willemijn 6, Michelle 5, Jorinde 5, Nienke 3, Lisa 2 en Charlotte 1.
 
Donderdag spelen we voor de beker om 20:00 uur uit in Rijswijk tegen Lokomotief MU20-1 en hopelijk is dan iedereen inzetbaar. Zaterdag wacht het “Verre Oosten” als we op bezoek moeten bij Eurosped Twente in Tubbergen.
 


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.