Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 13 november 2016
Gretig Vetus.nl/Binnenland temt Leeuwen (Dames 20-1 Team)


Voor het eerst sinds 23 september werd er weer aangetreden op het centercourt van sporthal de Driesprong, toen was het de Rotterdamse derby nu kwamen de Landslake Lions uit Landsmeer (nabij Amsterdam) op bezoek. Een team gecoacht door Brian Hirman, die in de wintermaanden het Nederlands Team VU16 onder zijn hoede heeft. Voor dat team zijn: Chermensa, Jade, Eva, Birgit, Lotte, Celine en Tessa in de voorselectie opgenomen.

In de week voor deze game was al duidelijk dat de meiden er zin in hadden en dus was het zaak om de hoofdjes niet op hol te laten slaan.

(Mooi team!)

Het allereerste begin is van Binnenland zijde niet super. Gelukkig herpakken we ons deze keer heel snel en komen op een 9-4 voorsprong.  De wisselvalligheid is echter te groot en de leeuwinnen uit Landsmeer komen terug met een 0-7 run. Celine stopt deze run door een schotje van de kop bucket te raken. Als ook Imke scoort en Jade haar zesde punt van het eerste kwart maakt mogen we voor twee minuten naar de kant.

 

Die twee minuten besteden wij aan de te verwachtte zone defense van de tegenstander. Tot drie keer toe kom Lotte vrij om een bal erin te knallen. Aan de andere kant komt vooral, en eigenlijk alleen, Claire Hirman tot score. We kunnen haar niet goed stoppen en zij scoort 7 punten (5 uit 8 vrije worpen). Jade maakt haar eerste driepunter in de VU20 eredivisie en kan haar glimlach niet bedwingen.  De rust bereiken we met een 28-24 voorsprong. Genoeg om over te babbelen voor coaches en speelsters.

 

We beginnen het derde kwart goed we lopen uit tot een acht punten voorsprong door onder andere een score van Birgit. Het spel gaat op en neer. Landslake komt terug, wij lopen iets uit. Wat vooral goed gaat is de aanvallende rebound pakken. We creëren veel extra kansen. Daarnaast gaan we veelvuldig naar het bord en worden vaak foutief afgestopt. We krijgen veel vrije worpen deze periode: zeven stuks van de in totaal negen in de hele game. Jammer genoeg maken we er maar 3. Als dan ook Chermensa haar belangrijkste wapen heeft gevonden gooit ze er even twee afstandsbommen in. De voorsprong loopt op naar 15 punten. De concentratie verslapt. Landslake krijgt nu de vrije worpen: acht stuks op een rij! Zij maken er daar 7 van en komen dus terug in de game. 45-37

 

Celine schiet raak, Chermensa een driepunter en het gat loopt op naar 13. De leeuwinnen scoren dan nog 1x vanuit het veld, daarna is het echter Binnenland dat de klok slaat. Imke scoort en de vijfde driepunter van Chermensa vliegt binnen. Het gat groeit en groeit. Bij ons gaat nu veel goed, daar waar aan de andere kant veel mis gaat. We finishen dit kwart en winnen het kwart met 17-3. Een grote domper op de 62-40 overwinning is het uitvallen van de toen nog 14 jarige Jade met een vervelende schouder blessure, een slecht cadeau voor haar verjaard. Nog voor de overwinning behaald wordt krijgt Simone haar eerste 15,5 seconden speeltijd van dit jaar, mocht er een regel bestaan over speelgerechtigdheid dan is Simone dat nu in ieder geval. Voor deze wissel moest Eva de bal wel uitgooien, anders konden we namelijk niet meer wisselen, wat natuurlijk voor het publiek en tegenstander als zeer raar moet zijn overgekomen.

 

Een fantastische overwinning die door het team behaald is.  Iedereen kwam aan spelen toe en het jongste team uit de competitie, dat kan toch bijna niet anders met acht U16 en één U15 speelster, wint dus al haar tweede game in de competitie. Wat opvalt is dat het team ondanks veel turn overs het tempo goed probeert hoog te houden en ook steeds beter leert om te gaan met FLOW. Daarnaast is het natuurlijk heel leuk dat de tribune steeds voller raakt. Het zal toch niet zo zijn dat we op vrijdag 25-11 tijdens de kwartfinale van de beker een extra tribune moeten plaatsen? Eerst op zaterdag 19 november naar het verre Tubbergen om daar tegen titelkandidaat Jolly Jumpers  te spelen!

 

 

Chermensa (16p), Jade (15p), Lotte (12p), Celine (10p),  Imke (6p), Eva en Birgit (2p), Evianne (1p), Tessa, Kathelijne en Fabienne scoorden deze keer niet.


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.