Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 20 november 2016
Binnenland verrast Jolly Jumpers (Dames 20-1 Team)


Met de overwinning tegen Loon Lions nog in ons achterhoofd mochten we naar het “verre” oosten afreizen. In de wetenschap dat Jolly het de laatste weken erg goed doet, en dat Jade niet mee zou spelen i.v.m. een schouderblessure leek het vooraf een moeilijk verhaal te worden. De fysieke kracht van de tegenstander, met twee erg sterke inside speelsters, zou een grote bedreiging vormen voor het jonge team van coaches Appers.

 

De eerste minuten missen beide teams de opties en dus wordt er niet gescoord, totdat Birgit de score opent en we op 0-2 voor komen. Als een van de beste speelsters van de tegenstander daarna 2-2 maakt en de vrije worp mist staat het gelijk en dat zou achteraf ook meteen de laatste keer van de wedstrijd zijn. We creëren genoeg kansen voor onszelf en houden de tegenstander weg van de basket. Als zowel Imke als Chermensa een driepunter binnen schieten, neemt de coach van de tegenstander (Kieftenbeld) een time out. We stoppen de tegenstander weer en ontdekken dat de tegenstander in een zone staat. Een indirect compliment voor het teamspel van de eerste zeven minuten van de game waarbij we echt goed samenspeelden.  Alleen Fabienne zit al in foutenlast en dat zorgt, zeker nu Jade niet meedoet, voor inside problemen. In deze periode scoren namelijk maar liefst zeven speelsters. Zo ook Celine (4) en Evianne (2) die beiden van de bank kwamen. (13-17)

 

Vol trots beginnen we aan de tweede periode. De tegenstander probeert ons inmiddels te ontregelen met een press. Dit biedt soms kansen voor scores met bonussen, zoals ook bij Kathelijne. Het lukt ons redelijk om onder de uit te komen en we kunnen de voorsprong uitbouwen tot 17-28. Dan is het genoeg aan de kant van Jumpers. Een time-out volgt en na twee snelle scores van de Jumpers vlucht Binnenland ook in een time-out. Als bij 25-30 de laatste 23 seconden ingaan spelen we een laatste play met Imke. Die play eindigt met een out of bounds op de baseline. Time-out: special play! Met nog twee seconden te spelen lukt de play en scoort Lotte. (25-32)

 

In de rust is het belangrijk om de meiden te waarschuwen voor een felle start van de tegenstander. De press-breaker(s) worden nog even doorgenomen als ook de set-plays tegen de zone. Het geloof in een positief resultaat neemt toe, zeker gezien de eerste helft, over winst wordt echter nog niet gesproken.

 

Jumpers scoort als eerste en de supporters houden een klein beetje hun adem in. Zal de Tubbergse trein op gang komen of weten de jonge Binnenlandse meiden hun hoofd koel te houden? De eerste minuten zijn echt voor de Jumpers, ze komen terug tot 31-34. Dan gooien Tessa en Chermensa er een driepunter in, als ook Celine een frommel center move erin gooit staan we ineens 11 punten voor. Chermensa haalt deze periode nog twee keer succesvol de trekker over en zo lukt het ons om het einde van de periode te halen met een 39-50 voorsprong. Het enige grote nadeel is de ontstane foutenlast, die in ons geval oploopt over meerdere speelsters. Bij de tegenstander is dit vooral bij hun goede center het geval.

 

De laatste periode begint en hun nummer 9 krijgt vier vrije worpen, maar mist deze alle vier.  Het blijkt het startpunt van extreem veel vrije worpen voor beide zijdes. De voorsprong wordt uitgebouwd tot 13 punten, Jumpers komt terug tot 11. Time-out voor Binnenland.

De wedstrijd blijft spannend, maar door het grote aantal missers bij het nemen van vrije worpen lukt het Jumpers niet om dichterbij te komen. De jonge Barendrechtse brigade, onder leiding van de goed spelende Imke, speelt lange aanvallen en daarmee laten we de klok in Barendrecht voordeel tikken. De laatste twee minuten proberen de Jumpers nog stop de klok te spelen en Binnenland vrije worpen te laten nemen.  We maken er in de slotfase 2 uit 6 wat normaal niet goed genoeg is. De verdedigende stops die we daarna telkens maken zorgen ervoor dat we de wedstrijd uiteindelijk met 10 punten kunnen winnen.

 

Een fantastisch resultaat voor deze jonge meiden en coaches. Er was beleving en plezier bij de ploeg en dat uitte zich duidelijk in het veld. De in groten getale opgekomen supporters zagen dit ook en steunden ons de hele wedstrijd. Positieve spreekkoren als: let’s go Binnenland let’s go schalmde van de Tubbergse tribunes. Geweldig zo een opkomst voor de meiden en terecht werd het publiek uitgebreid bedankt.

Chermensa (12 punten), Imke (11 punten, 3 steals en 4 assists), Celine (11 punten en 9 rebounds), Lotte (9 punten en 6 rebounds), Tessa (5 punten, 3 steals), Birigt, Kathelijne en Evianne (4 punten), Fabienne (6 rebounds) en Eva scoorden niet.

 

Komende vrijdag staat de kwartfinale van de beker op het menu. Wederom een ontzettend leuke wedstrijd om te spelen tegen een team dat het elke tegenstander tot nu toe erg lastig heet gemaakt: Hoofddorp.  De meiden kunnen alle steun gebruiken en zoals de afgelopen twee wedstrijden gebleken is, helpt dit de meiden ook echt! Aankomende vrijdag om 20:30 zal de scheidrechter de bal de lucht ingooien. U wilt dit toch niet missen?

 


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.