Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzaterdag 26 november 2016
Binnenland bekert verder na moeizame wedstrijd (Dames 20-1 Team)


De kwartfinale van de beker was door middel van loting bekend geworden: Hoofddorp thuis. Na de winst in de uitwedstrijd in de allereerste competitiewedstrijd van het seizoen (54-60) lagen er kansen en mogelijkheden voor de jonge Barendrechtse formatie. In die game, en de games later van Hoofddorp, bleek dat ze (heel) veel zone(s) en zone presses zouden spelen. Uiteraard lag daar dan ook de focus op de afgelopen week. Na de winst in en tegen Tubbergen zou je verwachten dat het team vol vertrouwen aan de wedstrijd zou beginnen.

 

Als de sprongbal de lucht ingegooid wordt gieren de zenuwen door de sporthal. De ruimtes in de zones zijn klein. De kansen worden niet benut en er wordt onzeker en bang gespeeld. Toch lukt het om een klein voorsprongetje te pakken, maar uiteindelijk zijn we die aan het einde van de periode al weer kwijt (8-10). Een schotpercentage van 18% uit het veld en 50% vrije worpen helpt ons niet verder. Gelukkig pakken we veel rebounds en dat neutraliseert e tegenstsander.

 

In de tweede periode lijken we los te komen van Hoofddorp. We komen met 5 punten voor, doordat we de basket aanvallen en vrije worpen krijgen. Echter is die voorsprong van korte duur, want de laatste vijf minuten komen de Barendrechtse meiden niet tot score. Het schotpercentage zakt nog verder naar 11%, waar de vrije worpen er gelukkig tegen 83% ingaan. Ook dit kwart wordt verloren (10-13). Met een tussenstand van 18 tegen 23 wordt de (on)rust bereikt.

 

In de kleedkamer wordt aandacht besteed aan veel zaken, maar vooral aan het feit dat er angstig gespeeld wordt. De druk wordt volledig weggenomen, want we moeten nu gaan vechten. We krijgen wat meer ruimte in de aanval en verdedigend gooien we er een schepje bovenop. Dit leidt tot een aantal makkelijke scores, waardoor het schotpercentage oploopt. De driepunter loopt nog niet, en dat haalt het totaal aan schotpercentage naar beneden. De achterstand is echter al wel geslonken tot 1 punt en we ruiken kansen om deze pot alsnog te winnen. Met een 17-10 kwartscore scoren we slechts 1 punt minder dan de gehele eerste helft. (35-36).

 

In het laatste kwart moet het dan gebeuren. De halve finale staat op het spel! Door slim spel lukt het om een klein voorsprongetje te nemen. Heel ver uitlopen lukt niet echt. Door stomme fouten op scores, en daardoor ook nog de bonus voor de tegenstander blijft het verschil steeds rond de 3 a 5 punten. Gelukkig vallen de driepunters weer goed in deze periode en knallen we er 4 binnen. Tot het einde toe blijft er spanning, door lange aanvallen te spelen en op de juiste momenten te scoren lukt het ons om dit kwart ruim te winnen (25-16). Daarmee winnen we de wedstrijd met 60-52.

 

Een echte bekerwedstrijd die vooral spannender was dan goed. In de tweede helft spelen we op ons niveau en scoren dan ook 42 punten. Dit komt onder meer door de 9 op 10 vrije worpen. Overigens waren die vrije worpen de gehele game goed 15 op 18 (83%). De tegenstander die maar liefst 25 vrije worpen kreeg, benutte daar maar 10 (40%) van.

Ook slechte bekerwedstrijden moeten gewonnen worden, en dat gebeurde!

 

BINNENLAND STAAT IN DE HALVE FINALE VAN DE BEKER!

NEXT: HSV HAREN of LANDSLAKE LIONS

 

 

 

 


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.