Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 4 december 2016
Weer winst voor Barendrechtse talenten (Dames 20-1 Team)

Uitslagen en standen


De winning streak zet zich voort. De streak begon met een overwinning op Landslake Lions. Daarna volgde de knappe overwinning op Jolly Jumpers in Tubbergen. De derde game die we achter elkaar in winst omzetten wonnen we in een “ugly game” van Hoofddorp, maar halve finale bereikt. Op zaterdag 3 december werd Den Helder het slachtoffer van de Barendrechtse dadendrang. Sprankelend was het echt niet, de voorheen zo geprezen felheid en continue druk was vandaag helaas thuis achter gelaten.

 

De wedstrijd begint vrij goed voor de Binnenlanders. De tegenstander kan ons alleen stoppen door fouten en mede door 3 (uit 4) vrije worpen van Lotte komen we op een 7-4 voorsprong. Den Helder laat zich niet kennen en vecht zicht terug in de wedstrijd mede door een aantal goede acties van hun nummer 4. Als Celine de laatste score van het kwart maakt staan we maar 2 puntjes achter en is er dus nog niks aan de hand. Het spel is van onze kant niet goed. Weinig pressie, veel stilstaan en naar elkaar kijken.

 

In de tweede periode een beetje hetzelfde beeld. Jade scoort een vrije worp, en vervolgens krijgen we een 0-7 run tegen. Dat zorgt voor een 12-20 achterstand. Daarna wisselen we scores uit om in de laatste 3,5 minuut een goede defense neer te zetten en de tegenstander niet meer te laten scoren. Kathelijne pakt een aantal steals en is verdedigend goed bezig. Zelf scoren we wel: birgit 2, Lotte 2, Evianne 1 en Imke 2. Daardoor komen we terug tot 1 punt.  Als de, al eerder genoemde, nummer 4 van Den Helder er nog even een open score in.

 

Het lukt het coach duo niet om de meiden agressiever te krijgen. Alle meiden hebben een kans gekregen en iedereen heeft al veel minuten gemaakt.  De rust is hier een goed moment voor. De coaches laten duidelijk merken dat dit echt niet kan en dat we toch een stapje harder en beter moeten. Teveel halve fouten en te veel domme ballen weggegooid. Kortom genoeg punten om onszelf te verbeteren.

 

De start is goed. Chermensa knalt haar eerste driepunter binnen en aanvoerder Imke scoort ook.  Daarna wisselen we scores uit en blijft het vooral spannend, maar niet goed. In het derde kwart komen wederom alle meiden aan het spelen toe, de druk op den helder neemt wel toe, maar een aantal mooie scores van Den Helder houdt ze in de game. Een open driepunter van Den Helder zorgt voor een kwart stand van 13-13 en een tussenstand van 37-34 voor Den Helder.

 

Het vierde kwart moeten we dan echt gas gaan geven, om niet met lege handen 2 uur terug in de auto te zitten. Gas geven gebeurd, in drie minuten poetsen we de achterstand weg. We gaan in die minuten eindelijk sterk naar het bord en krijgen veel fouten mee. Dat betekent dat Den Helder al vroeg in fouten last komt en dat kan weleens erg gunstig zijn naar het einde van de wedstrijd. Celine, Imke, Jade en Lotte komen zo op de lijn te staan. De veldscores zijn duur, maar de vrije worpen krijgen we genoeg dit kwart. In dit kwart scoren we 11 van de 17 vrije worpen een 65% Met nog 2 minuten te gaan staan we na het missen van 2 vrije worpen nog met 46-44 achter. Een score van Lotte, na een geweldige assist van Birgit zorgt voor de 46-46. Nog 1 minuut, de achtergebleven supporters volgen het via Facebook. Ze houden het niet meer, de supporter overigens ook niet. Fout op Imke, tweemaal. Nog 53 seconden te spelen en 46-47 voor. Spannend!  Een open driepunter van Den Helder gaat mis, tik rebound Imke naar Cher die gedoubled wordt. Pass naar Lotte, ze vangt hem en dribbelt weg, FOUT! Tweemaal voor Lotte en een time-out van Den Helder. Beide vrije worpen maakt ze, en dus 46-49 voor. Nog 17 seconden te gaan en dus nog 1x goed verdedigen. Het verwachte patroontje wordt door Den Helder gespeeld. We anticiperen goed op het eerste screen, weg open optie. Daarna staan we echter te slapen en krijgt Den Helder nog 1 open kans op de gelijkmaker, die gaat gelukkig voor ons mis.

 

Winst in een erg matige wedstrijd van onze kant. We haalden nauwelijks ons niveau. Alleen in het laatste kwart zag het er soms weer wat beter uit. Volgende week spelen we tegen de rode lantaarndrager H.S.V. in Haren. Onderschatting ligt op de loer, maar in Haren wordt niet altijd zomaar makkelijk gewonnen. H.S.V. zal haar huid duur verkopen en dus zal er de komende week hard getraind moeten worden om volgende week weer superscherp aan de start te verschijnen.

 

Imke (15 pnt., 4 reb.), Lotte (13 pnt., 5 reb. en 2 ass.), Chermensa (9 pnt., 4 reb. en 3 ass.), Birgit (6 pnt.), Celine (3 pnt.), Jade (2 pnt. en 2 blocks), Evianne (1 pnt. en 3 steals),  Fabiënne (0 pnt. en 2 ass.), Kathelijne (0 pnt. en 2 steals) en Eva (o pnt).


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.