Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenvrijdag 22 oktober 2010
Wedstrijdverslag MU20-1 tegen Lokomotief MU20-1 (Dames 20-1 Team)


Na drie uitwedstrijden op rij (2 competitie en 1 beker) stond afgelopen vrijdag de eerste thuiswedstrijd van MU20-1 op het programma. Nadat we in de eerste wedstrijd met Grasshoppers al direct een topteam tegenover ons kregen, mochten we dit keer aantreden tegen Lokomotief MU20-1.Deze ploeg was voor ons geen onbekende. Vorig jaar verloren we immers de Rayon kampioenschappen onder 18 van hen.
Ook werd dit team tweede van Nederland in de Eredivisie door maar net van Den Helder te verliezen in de finale van de Final Four.

Toch is er wel iets veranderd, want Willemijn Kallenberg heeft de overstap van Lokomotief gemaakt en stond dit keer bij ons op het sheet. Haar plaats bij Lokomotief is ingevuld met Inez van Hulsen die in het Nederlands MU16 Team U16 speelde afgelopen zomer. Het beloofde dus een mooie strijd te worden van twee teams die er echt voor zouden gaan bikkelen. Net als tegen Grasshoppers kon ik geen beroep doen op Eline die nog steeds met een vervelende blessure aan de kant zit.
 
In de teambespreking geef ik nog eens aan dat we gaan spelen met de intentie om de pot te winnen en met die instelling beginnen de 5 starters dan ook aan de wedstrijd. In een goed gevulde sporthal opent Willemijn tegen haar oude team met 5 punten op rij en als team zitten we ook direct in de wedstrijd.
Anders dan in de Rayon finale zijn er nu meer meiden die een goed basis niveau halen. Hierdoor kan er wat gemakkelijker gewisseld worden en komen we conditioneel en qua fouten niet in de problemen.
Nadat we even weglopen in het begin, komt Lokomotief sterk terug en eindigt het eerste kwart met een kleine achterstand 22 – 24.

Het tweede kwart laat een gelijkopgaande strijd zien en als Lokomotief in een zone gaat staan, stokt het ritme even aan onze kant. De zone aanval loopt niet echt en op basis van individuele acties weten we mensen vrij te spelen, waardoor we in de race blijven.Vlak voor het einde van het derde kwart komt Lokomotief 11 punten voor, maar door een fout vlak voor het einde van de eerste helft, krijgen we 3 vrije worpen. Die worden allemaal worden benut en hierdoor komt de ruststand op 36-44.  Het is nog steeds een wedstrijd.
 
In de rust nogmaals aangegeven wat we moeten doen in de aanval..zowel tegen man to man als tegen de zone. Verder leeft in de groep het gevoel heel sterk dat we wedstrijd kunnen winnen omdat we ons beste niveau nog niet gehaald hebben. Een mooie run zou ons naast Lokomotief kunnen brengen..en dan….is alles weer open. Het derde kwart is een ware slijtage slag waarbij we verdedigend niet veel weggeven maar aanvallend nog onvoldoende weten te scoren tegen de zone. Het tekent de mentaliteit en inzet van deze groep dat de meiden enorm hard blijven werken. Belangrijke driepunters van Sanne en Lisa en scores van Britt en Daniëlle houden de hoop om de wedstrijd winnend af te sluiten in leven. Een licht herstel tekent zich af want dit kwart winnen we met 15 -13, waardoor de stand op 51 – 57 komt.

Verdedigend hebben we het dus beter voor elkaar … nu aanvallend nog. Met een iets ander strijdplan beginnen we aan het vierde kwart en in de eerste paar minuten werkt dat nog niet naar behoren.
De bank laat zich nu steeds meer horen en de wisselwerking met het veld is duidelijk zichtbaar.  Langzaam maar zeker vinden we aanvallend de juiste openingen en we gaan steeds makkelijker scoren. Lisa schiet ons met twee prachtige driepunters naast Lokomotief ook Willemijn heeft het vizier nu scherp staan.
We komen 5 punten voor en Lokomotief neemt een time out.

Er wordt volop gevierd dat we er goed voorstaan, maar bij de meiden is er ook direct het besef….We zijn er nog niet. De verwachting is dat Lokomotief de zone stellingen wel zal gaan verlaten en we nemen door wat we doen als zij een press gaan spelen. Dat ging niet helemaal zoals het moest want nadat Lokomotief scoort, weten ze vanuit een press situatie opnieuw te scoren. Lokomotief heeft nog een kans op een score maar mist en maakt een fout bij het rebounden. Het regent nu time outs over en weer en doordat we vrije worpen meekrijgen (Lokomotief fouten gaat maken om de klok te stoppen), beslissen Jamailah en Willemijn vanaf de vrije worp lijn de wedstrijd. We winnen dit kwart (door de zone stuk te spelen en verdedigend niet al te veel weg te geven) uiteindelijk met 26-15.
De eindstand is 77-72 komt met de volgende score verdeling: Willemijn 27, Daniëlle 12, Lisa 9, Jamailah 8, Britt 7, Nienke 7, Charlotte 4 en Sanne 3.
 
Deze winst is een mooie opsteker voor de groep zeker gezien het feit dat we Eline nog moesten missen.
Onze ondergrens komt met de week een stukje hoger te liggen, waardoor we slechte fases nog steeds redelijk acceptabel spelen. Op het moment dat dan een aantal zaken wel goed worden uitgevoerd gaat het niveau met sprongen omhoog. Aandachtspunt voor de komende week is dat we toch nog agressiever naar het bord moeten gaan in de aanval.
Volgende week vrijdag heeft MU20-1 opnieuw een thuiswedstrijd tegen Batouwe uit Bemmel.
We hopen dan opnieuw in een goedgevulde sporthal te kunnen spelen.
 
Marck
 


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.