Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 1 januari 2017
Binnenland speelt wisselvallig op leerzaam toernooi (Dames 20-1 Team)


 

Vorig jaar werd er op 28, 29 en 30 december deelgenomen aan een internationaal toernooi Kortrijk. Dit toernooi staat goed aangeschreven met deelnemende teams uit: Nederland, België, Polen, Engeland en Zwitserland. Naast veel clubteams was ook het Nederlands Team aanwezig met een U18 selectie.

 

Wij waren ingedeeld in een poule met dit Nederlands Team, Waregem U19, Tremplin Mouscron en Wisla Can-pack Krakow. Dus twee keer tegen Belgen, 1x tegen Polen en tegen het Nederlands Team. Vooraf is de sterkte van de teams niet duidelijk, maar pittig zou het zeker moeten worden. Op woensdag 28 december wordt er vanuit o.a. Barendrecht vertrokken richting Kortrijk. Coach Michel ontbreekt dan nog, hij herstelt dan nog van een buikgriep. Eenmaal in Kortrijk wordt er een lunch genuttigd, om daarna door te reizen naar het hotel. De kamerindeling wordt bekend gemaakt, en de spullen worden gedropt. Terug richting de hal om alvast sfeer te proeven en te kijken hoe goed de tegenstanders zijn.

 

Aangekomen bij de hal, blijkt dat coach Michel toch achter de groep aangereden is. De wedstrijd van het Nederlands Team U18 tegen het Poolse team begint net en al snel wordt duidelijk dat het NT veel te sterk is. Dat biedt perspectief voor als wij tegen de Polen moeten, en tegen het NT zal het wel heel moeilijk worden. Onze eerste game is tegen Waregem. Het scoren verloopt moeizaam aan beide zijdes, bij rust staat we met 17-16 voor. In het derde kwart zijn wij de weg kwijt, als de nummer 11 van de tegenstander (naar later blijkt vorig jaar een van de sterren uit de Belgische U18 selectie op het EK) even erg goed gaat spelen. De tegenstander maakt 19 punten in dit kwart en wij slechts 6. Het laatste kwart sprokkelen we wat puntjes van de achterstand af en verliezen uiteindelijk met 10.

 

De volgende game is tegen de Polen die in de game tegen het NT dus een flinke klop hadden gekregen. We beginnen dramatisch aan deze wedstrijd. Vol ongeloof en met schaamte op de kaken sluiten we het eerste kwart met een 4-17 achterstand af. Dit was met afstand het slechtste kwart sinds tijden. De inhaalslag moet gemaakt worden en in kwart twee leggen we de tegenstander veel meer onze wil op. Bij rust staat het dan 17-25. Het derde kwart winnen we weer met 3 punten en dan is de achterstand nog slechts 5 punten. In het laatste kwart gaan dan alle remmen los. We pakken veel steals en een aantal makkelijke scores. We rollen de Polen dit kwart op. In de laatste minuut proberen de Polen nog terug te komen met een stop de klok tactiek, maar ondanks de vele missers vanaf de vrije worplijn (9 uit 22 raak) werkt die tactiek niet en winnen we de wedstrijd met 45-42.

 

Na een laat diner wordt er naar het hotel gereden. In het hotel is er een avondklok, omdat de volgende ochtend alweer vroeg tegen het Nederlands Team gespeeld moet worden. De verwachtingen van die wedstrijden zijn niet hoog. Het Nederlands Team heeft ongelooflijk veel kwaliteiten en die meiden zijn minstens een jaar ouder dan onze spelende meiden, op Imke en Fabienne na natuurlijk. De meiden lijken in ieder geval niet bang en nemen brutaal de voorsprong. Er wordt hard geknokt en de press(es) worden goed omzeild. Het eerste kwart wordt met een 11-10 afgesloten. Een zeer knappe prestatie! Het tweede kwart zoekt het NT het meer inside en zo komen zij tot makkelijkere scores. Een achterstand bij rust van 23-29 is zeker geen schande. De tweede helft loopt het verschil wel op. Het beste van ons spel zit erop en het NT wisselt vrolijk door en scoort makkelijk. Een 45-71 eindstand is na een ruststand van -6 mogelijk teleurstellend, maar zo voelde dit totaal niet voor de coaches en meiden. Dit voelde (bijna) beter dan de moeizame overwinning op het Poolse team.

 

Na de wedstrijd vroeg lunchen, om snel terug te gaan naar het hotel. In het hotel was namelijk een heel mooi zwembad. De meiden mochten daar gebruik van maken en deden dit natuurlijk ook. Uiteraard werd er daarna nog een kleine power nap gedaan om weer af te reizen naar de sporthal.

 

De laatste poulewedstrijd zou beslissen of we voor plaats 5/6 of 7/8 zouden spelen. We beginnen de wedstrijd dramatisch. Het spel ziet er niet uit en de tegenstander mag vrij scoren. Om de supporters niet verder teleur te stellen wordt er een time-out genomen waarbij de meiden even goed de waarheid wordt verteld. Dit lijkt zijn uitwerking te hebben waardoor het kwart nog net, 17-21, winnend wordt afgesloten. Daarna is Binnenland pas echt aan! De tegenstander wordt aan alle kanten van het veld gelopen en de press werkt ook nog even mee. Dit kwart winnen we met 20-0 en de wedstrijd is ineens “gespeeld”. Iedereen speelt en scoort lekker mee, maar liefst 5 meiden scoren meer dan 10 punten. We eindigen de game op 92-26. Daar waar de tegenstander dus in de eerste acht minuten 17 punten maakte, maken ze in de andere 24 minuten nog slechts 9 punten.

 

Met een goed gevoel en een grote overwinning gaan we op zoek naar een lokaal restaurantje om de inwendige mens te voorzien van wat lekkers. Op zoek naar een glutenvrij restaurant komen we na een aardige zoektocht uit bij de Mac Donalds. De avond wordt als team afgesloten met een spelletje 30-seconds, om daarna nog een klein uurtje vrije tijd te hebben voordat er geslapen moest worden.

 

Op donderdag hadden we slechts 25 minuten voor het ontbijt en dit was toch echt veel te weinig voor de meiden. “We hebben minstens een uur nodig voor dit mooie ontbijt”. Kortom er werd op vrijdag zeer ruim ontbeten: broodjes, croissants, yoghurt met fruit, gebakken eieren en pannenkoeken. De bordjes werden goed gevuld, de magen ook :).

 

De laatste wedstrijd werd gespeeld in een andere hal dan de vorige games, en dit bleek toch wel een mindere hal. De strijd om plek 5 werd een spannende strijd met Kortrijk. Mede door een matig spelend Binnenland komt Kortrijk, de tegenstander, op een voorsprong. De druk wordt opgevoerd en we komen langzamerhand dichterbij en staan zelfs voor. Met 3 punten voor scoren de Belgen tweemaal en dan breken de spannende laatste seconden aan. De out of bounds die de tegenstander dan nog krijgt met 4 seconden te spelen wordt uiteindelijk aangeraakt en gesteald door een Binnenlandse speelster waardoor er uiteindelijk met 43-42 gewonnen wordt en plek 5 veilig werd gesteld.

 

Na een klein speech van coach Michel en captain Imke keren de diverse speelsters en ouders weer huiswaarts. Een aantal hele leuke dagen op een toernooi met tegenstanders van wisselende sterkte. We verloren van de uiteindelijke nummer 1 (het NT) en nummer 3 (Waregem), wat aangeeft dat wij in de sterkte poule van de twee poules zaten. De komende week beginnen we weer met een training, om de week erna volledig te trainen en ons voor te bereiden op Hoofddorp U20. Die game zal op zaterdag 14-01-2016 plaats vinden voor de wedstrijd van ons heren 1 en dames 1 team. Een SUPER saturday in sporthal de Driesprong dus!


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.