Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzaterdag 9 oktober 2010
bekerwedstrijd van Dames U20-1 in Rijswijk tegen Lokomotief MU18-1 (Dames 20-1 Team)


Afgelopen zaterdag stond de eerste confrontatie in het bekertoernooi op het programma. Om 18:45 moest MU20-1 aantreden in Rijswijk tegen Lokomotief MU18-1. Qua personele bezetting was het wat puzzelen omdat MU20-2 in Den Helder moest spelen. Omdat Dames 1 om 17:00 uur de eerste thuiswedstrijd in topsportcentrum in Rotterdam speelde was de afspraak gemaakt dat Eline, Jamailah en Willemijn direct na afloop naar Rijswijk zouden komen om bij tijdige aankomst in de tweede helft nog mee te spelen. Het tekent de betrokkenheid van de meiden bij het team dat ze dit zelf graag wilden.
 
Er werd besloten met 8  meiden te beginnen aan de wedstrijd omdat het allerminst zeker was dat de drie van Dames 1 op tijd zouden zijn en dan is 8 speelster echt het minimum aantal. Ruim op tijd waren 7 meiden aanwezig en het wachten was op Daniëlle die wat moeite had de sporthal te vinden. Gelukkig kon zij tijdens de warming up aansluiten bij de andere meiden.

Na de winst op topper Grasshoppers MU20-1 nu een geheel andere tegenstander. Lokomotief MU18-1 is een team dat voornamelijk bestaat uit speelsters die vorig jaar landskampioen U16 geworden is. Een niet te onderschatten tegenstander dus, die ook niets te verliezen had in dit duel. De startende vijf Lisa, Michelle, Sanne, Britt en Nienke begonnen redelijk aan het duel maar al snel bleek dat we verdedigend de controle niet hadden. We liepen veel te veel achter de bal aan in plaats van dat wij dicteerden wat Lokomotief mocht doen. De tegenstander wist daar wel raad mee en al snel stond er een aardige achterstand op het bord.

Door onder leiding van de in het veld gekomen Daniëlle met name beter te gaan spelen in de aanval wist MU20-1 het gat te dichten. Ook Charlotte en Kirsten kwamen in het veld maar verdedigend bleef het echt huilen met de pet op. Het lag zeker niet aan de werklust maar de afspraken werden niet goed nagekomen en dat is in een teamsport niet zo handig Tussenstand na het eerste kwart was dan ook een terechte achterstand 22 - 26!!!

Was ik in Katwijk al niet blij met 20 punten tegen in één kwart…dit was echt onacceptabel. Het tweede kwart werden de meiden dan ook met de opdracht het veld ingestuurd om verdedigend de zaak beter dicht te houden en aanvallend te blijven doorgaan zoals we de laatste 5 minuten van het eerste kwart speelden. Dat ging zeker in het begin nog niet zo overtuigend maar langzaam maar zeker nam MU20-1 de controle in de wedstrijd over. Verdedigend stond de help side defense iets beter en dat resulteerde in wat vaker balwinst.
Stand in dit kwart was 22 - 15 in ons voordeel en dat betekende in elk geval 11 punten minder tegen in dit kwart. Rust werd dus bereikt met een kleine voorsprong van 3 punten bij een stand van 44 - 41.
 
De kleedkamer bleek op slot in de snikhete van Zweedenhal waardoor een herenkleedkamer moest worden opgezocht. Hier nogmaals aangegeven dat de sleutel in de verdediging lag. Gewoon de afspraken nakomen en er zo voor zorgen dat de bal niet meer van kant zou wisselen. Terwijl we uit de kleedkamer kwamen, bleken Willemijn, Jamailah en Eline net gearriveerd. Eline bleek geblesseerd bij Dames 1 vandaan te zijn gekomen, maar kwam wel mee om het team aan te ondersteunen. De andere twee schoten snel een tenue aan en sloten aan bij de warming up voor de tweede helft. Startende vijf in het derde kwart waren Daniëlle, Sanne, Jamailah, Britt en Nienke en dit vijftal zette verdedigend nu wel de juiste toon.

Lokomotief MU18-1 werd nu goed onder druk gehouden en maakte fouten die het in de eerste helft niet maakte. De transitie na de balwinst was vaak lekker snel, al was de afronding van de breaks, die daarop volgden, nog wel wat slordig. Door lekker door te wisselen bleef de verdedigende druk in tact en wist Lokomotief geen vuist meer te maken. Eindstand van dit kwart was 24 - 6 en met name  het aantal punten tegen was een mooie opsteker. Hierdoor ging het vierde kwart van start met een 68 – 47.

Het laatste kwart had vanwege vele redenen beter niet gespeeld kunnen worden. De wedstrijd was natuurlijk gespeeld en voor ons was het belangrijk dat iedereen in elk geval fit gebleven is. Ik ga dan ook alleen nog de eindstand doorgeven…Wedstrijd gewonnen met 97 – 71.
Score verdeling: Daniëlle 25, Lisa 13, Charlotte 12, Sanne 12, Nienke 9, Willemijn 9, Jamailah 9, Kirsten 4, Britt 2 en Michelle 2
 
Het is nu wachten op de loting voor de volgende ronde waarin we hopelijk een thuiswedstrijd krijgen.
Deze zal naar verwachting in het weekend van 13 november gespeeld moeten worden.


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.