Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 15 januari 2017
Vetus.nl Binnenland verplettert Hoofddorp (Dames 20-1 Team)

Uitslagen en standen


Al twee keer eerder speelden wij tegen BV Hoofddorp, eenmaal voor de competitie en eenmaal voor de beker. Tweemaal wonnen we nipt, +6 en +8. We kenden de tegenstander dus goed en wisten dat ze veel zone(s) zouden staan. Na de hulp van een (helaas) klein aantal vrijwilligers (degene die hielpen bedankt :)) lag het center court er weer mooi bij en konden de meiden een goede warming up lopen.

 

Voorafgaande aan onze wedstrijd werden er al drie leuke wedstrijden gespeeld waardoor er veel publiek in de sporthal zat. Dat publiek zag een lastige start van de Barendrechtse meiden. Na vier minuten stond het 4-7 voor de Hoofdorpse meiden. Dan volgen echter drie minuten waarin de verdediging van Binnenland volledig sluit en aanvallend Chermensa (5 punten) en Imke (4 punten) een 9-0 run plaatsen. Dit door goed aanvallend team work. Diverse extra passes worden gegeven om volledig open schoten te nemen. Daarna wisselen we scores uit en sluiten het kwart af met een 19-12 voorsprong.

 

In het tweede kwart opent Celine met een driepunter, gevolgd door een score van Kathelijne. Echter scoren de Hoofddorpse meiden scoren ook gewoon, en naar het idee van coach Appers iets teveel waardoor een time-out volgt. Chermensa laat zien dat ze haar driepunter weer gevonden heeft met twee rake afstandsbommen. Als Fabiënne en Evianne

 dan ook nog scoren plaatsen we in de laatste minuut nog een 6-0 run, waardoor we gaan rusten met een 38-26 voorsprong. Gezien de vorige wedstrijden een ruime voorsprong met al veel punten voor en maar weinig tegen.

 

De angst is een beetje dat Hoofddorp scherper uit de kleedkamer komt dan de Binnenlanders. Wij drukken echter meteen het gaspedaal in, Fabiënne maakt vier punten op rij. De zone van Hoofddorp wordt vakkundig omspeeld en volledig lek geschoten. Er volgen vijf (!) driepunters op rij: Chermensa, Imke, weer Chermensa, Lotte en dan daarna ook de eerste van Eva zorgen dat de voorsprong oploopt naar 19 punten. Als Birgit dan, een minuut later, ook nog een driepunter binnen schiet, is het verschil al 23 punten.

 

Het laatste kwart lijkt voor de statistieken, en die willen de Binnenlanders goed maken. De verdediging wordt aangescherpt en aanvallen knallen en rennen we door. We Hoofddorpse meiden weten tussen minuut twee en zeven niet te scoren. Wij scoren wel, wij hebben Eva. Eva is lo en schiet drie driepunters, waarvan één met bonus (raak), binnen. Daarna ook nog een veldscore van haar en dus in 2 minuten 12 punten van haar! Celine pakt wat aanvallende rebounds, en krijg niet altijd de fouten mee.

Alles lijkt te werken dit kwart, iedereen speelt goed. Dit uit zich niet altijd in scores, Tessa en Jade, maar ook zij doen prima mee in de game. In de laatste minuut krijgen we nog zes punten tegen, wat eigenlijk nog onnodig was.  De supporters klappen hun handen stuk, voor een verschrikkelijke goede wedstrijd van Binnenland kant. 86-47 winst op Hoofddorp, een ruime overwinning waarbij vooral ook de verdedigende intensiteit niet vergeten mag worden!

 

Chermensa (22 punten, 2 assists, 3 rebounds en 2 steals), Fabiënne (15 punten en 5 rebound), Eva (15 punten),  Imke (8 punten, 8! assists, 5 rebouds en 4 steals), Lotte (8 punten, 2 assists en 6 rebounds), Birgit (7 punten en 2 rebounds), Celine (5 punten en 3 rebounds), Kathelijne (4 punten en 3 rebounds), Evianne (2 punten en 5 rebounds), Tessa (5 steals, 4 rebounds en 2 assists) en Jade (2 rebounds en 2 steals)

 

Volgende week spelen we voor de competitie tegen het sterke Rotterdam. De wedstrijd wordt om 13:00 gespeeld, net voor de dames 1 wedstrijd Rotterdam vs Binnenland (15:30). Kortom een super saturday in Rotterdam Alexander.

Klik voor meer foto's op deze foto:


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.