Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenvrijdag 1 oktober 2010
Grasshoppers MU20-1 tegen Binnenland MU20-1 (Dames 20-1 Team)


De kop is er af en….wat voor kop.
Na een intensieve oefenperiode met veel oefenwedstrijden tegen Promotiedivisie teams speelde MU20-1 eindelijk de 1e competitie wedstrijd. In Katwijk moest op vrijdagavond tegen Grasshoppers  MU20-1 worden gespeeld. Op het eigen toernooi had MU20-1 nog dik verloren van dat team dus het beloofde een zware avond te worden. Met 10 meiden werd afgereisd naar Katwijk en dat hadden er eigenlijk 11 moeten zijn.
Vanwege droevige familie omstandigheden kon Eline helaas niet mee en dat was een forse aderlating voor de groep. Je kunt alleen spelen met de mensen die er zijn, is natuurlijk een open deur maar zo stond het team er wel in.

Als coach werd ik naar de kleedkamer geroepen en dat gaf bij mij aan dat de meiden er zin in hadden.
In de teambespreking aangestipt dat we vooral ons eigen spel moeten spelen. Veel druk in de verdediging en aanvallend agressief naar de ring spelen.Na een goed geconcentreerde warming up kon dan eindelijk aan het seizoen begonnen worden. De startende 5, Daniëlle, Willemijn, Jamailah, Britt en Nienke speelden in de beginfase veel te gespannen en gehaast. Iedereen wilde zo graag dat we onszelf in deze fase een beetje voorbij liepen. Waar ik in voorgaande jaren een time-out had moeten nemen om de boel weer op de rails te krijgen was dat nu niet nodig. De meiden speelden zichzelf langzaam maar zeker de wedstrijd weer in en dat was een plezierige vaststelling.

Dat was wel nodig, want Grasshoppers MU20-1 gecoacht door Anja Kuijt, was voortvarend van start gegaan. De opgelopen achterstand van 0-6 na ruim drie minuten was enkele minuten later weggewerkt met een tussenstand van 9-10 op het bord. Beiden ploegen hielden elkaar daarna aardig in evenwicht met een 18-20 stand na 10 minuten op het bord. Met 18 punten maken was ik best tevreden maar 20 tegen krijgen was teveel van het goede.

Voor aanvang van het tweede kwart nog aangegeven dat defense de sleutel tot het succes zou zijn. Veel beter verdedigen en dus veel minder ruimte weggeven was de opdracht. Dat werd door de meiden prima opgepikt en dit kwart kregen we maar 11 punten tegen. Zelf scoorden we er 15 waardoor we de rust in gingen met een kleine voorsprong… 33 -31.
 
Direct na de rust nam Grasshoppers MU20-1 het commando over en dicteerde de wedstrijd.
Wij waren iets te ongeconcentreerd en bij een 36-40 achterstand was het tijd voor een time out in de 3e minuut. Dat had direct effect want Grasshoppers MU20-1 liep niet verder meer uit.
Nadat Grasshoppers MU20-1 na 5 minuten spelen op een 42-45 voorsprong stond, nam MU20-1 de volledige controle in de wedstrijd. Zeer goed verdedigen leverde balwinst op en in de transitie werden regelmatig lay ups gelopen. Omdat ook in de set play de bal nu goed rond gespeeld werd, kwamen ook daar mooie scores vandaan. De één nog  mooier dan de andere…MU20-1 was in een flow.
Nadat de kruitdampen waren opgetrokken aan het eind van het derde kwart stond een verdiende 61 – 45 voorsprong op het bord. Voor de goede rekenaars onder ons…inderdaad een 19-0 run was de oorzaak voor deze tussenstand.

Een mooie voorsprong maar uiteraard nog geen garantie voor een zege… Maximale concentratie en inzet werd gevraagd voor het vierde kwart en we kwamen nu wel goed uit de startblokken. Nadat we op een 73-52 voorsprong kwamen,werden we toch wat slordig en Grasshoppers, dat hard bleef werken, strafte dat direct af. Een 9-0 run tegen was het gevolg, maar daarna werd de wedstrijd op slot gegooid door een aantal scores van onze kant. De eerste winst van het seizoen was een feit en een mooie opsteker voor het team.
Eindstand 84-68 en de scores werden gemaakt door Jamailah 29, Willemijn 24, Daniëlle 15, Sanne 10, Lisa 5 en Nienke 1.
 
De kop is er af en wat voor kop stond niet voor niets boven het stukje.
Een heerlijke basketbalavond in een mooie ambiance; twee goede scheidsrechters en voor veel meiden een mooi debuut op dit niveau. Op naar de volgende wedstrijd en dat is een bekerwedstrijd op 9 oktober tegen Lokomotief MU18-1 in Rijswijk.


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.