Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 22 januari 2017
Binnenland VU20-1 wint derby en kraker van Rotterdam (Dames 20-1 Team)

Uitslagen en standen


Na de goede wedstrijd thuis tegen Hoofddorp, met een fantastisch resultaat, stond afgelopen zaterdag het vrouwen u20 team van Rotterdam op het menu. De Rotterdamse meiden spelen met een groot aantal meiden al bij de dames en doen daar dus een hoop eredivisie ervaring op. Kortom een erg goed team dat net als wij in de halve finale van de beker staat en qua punten met ons gelijk stond, maar met een wedstrijd minder. De competitie is ongemeen spannend. De eerste zeven ploegen staan binnen een aantal punten van elkaar, waarbij elke tegenstander van elkaar kan winnen. Dat betekent naar het einde van het seizoen een hevige strijd voor de eerste vier plekken van de competitie, wat deelname aan de final four van de eredivsie betekent.

Die strijd begon afgelopen zaterdag een twintig minuten later door een uitgelopen wedstrijd.  Na een 0-2 voorsprong pakt Rotterdam het initiatief over en loopt uit naar een 6-2 voorsprong. We blijven ons eigen spel spelen en zoeken naar mogelijkheden tegen de Rotterdamse meiden. Na scores van Lotte en Fabiënne komen we voor de tweede keer in deze game op voorsprong. Als bij de tegenstander, op wonderbaarlijke wijze, ineens een extra punt op het bord staat staan we met 17-13 achter. Het slotakkoord van dit kwart is voor Eva die met iemand aan haar arm de bal door het netje gooit en de bonus ook nog eens verzilvert.

Het tweede kwart kenmerkt zich eerst door een storing met het scorebord waardoor de wedstrijd een aantal minuten stil komt te liggen. Gelukkig kan de wedstrijd gewoon hervat worden en maken we een goede start in dit kwart. We komen voor bij 22-23 en als youngster Kathelijne dan met een drive de 22-25 op het bord kan zetten lijkt het of we een gaatje beginnen te slaan. Rotterdam knokt zich echter door wat verdedigende stops steeds terug en qua scores is het stuivertje wisselen. Aan het einde van het kwart krijgt Lotte driemaal, die zij alle drie binnen schiet. Imke, die goed leiding gaf aan onze ploeg, mocht ook nog omhoog maar de fout op haar werd jammerlijk niet gezien. We gaan rusten met een 33-35 voorsprong.

Na rust begint Rotterdam beter dan wij. Bij 45-41 vluchten coaches Appers en Appers in een time-out. Tessa helpt ons over een dood punt heen met twee goede drives en scores. Bij 46-44 achter neemt Chermensa ons scorend aan de hand. Het team vindt haar keer op keer en zij scoort de laatste zeven punten van het kwart voor ons. Rotterdam blijft ook scoren en sluit het kwart af met een 54-51. Alle mogelijkheden dus om de wedstrijd alsnog winnend af te sluiten voor de Barendrechters.

Het laatste kwart loopt de spanning op. De grote vraag is welke ploeg de minste fouten maakt en welke ploeg het beste tegen de spanning kan? Rotterdam mist veel vrije worpen, wat voor ons helpt in het runnetje dat wij maken van 56-57 voor naar 59-66. Dit lijkt een beslissende run, maar met nog 4 minuten te gaan is dan alles nog mogelijk. De vele vrije worpen zorgen er voor dat het kwart lang duurt en de spanning alsmaar toeneemt. Met nog anderhalve minuut te gaan staat de jongste ploeg van de twee op een zes punten voorspong. Echter willen de Barendrechtse coaches meer, zij geven captain Imke de opdracht om door te gaan. De thuiswedstrijd was namelijk verloren met negen punten, en dus wilden de coaches nu met meer dan negen winnen. Ondanks dat we nog iets teveel vrije worpen missen maken Tessa en Imke hun laatste vrije worpen wel, waardoor de voorsprong oploopt tot 11 punten. Een veilige marge die de coaches door middel van een time-out en een inname op aanvalshelft veilig willen stellen. Dit lukt en de verdiende ruime overwinning is een feit.

Het is duidelijk dat de ploeg aan het groeien is. De glazen bol voorspelde een overwinning van ons met 3, het werden er 11. Wat goed om te zien is dat het enthousiasme van de bank groot is. De supporters die dicht op het veld zaten hielpen ons op de moeilijke momenten er doorheen. Zeker ook de dames, die ons continue aan het aanmoedigen waren. Aankomen vrijdag de halve finale van de beker. Tegenstander in sporthal de Driesprong is dan het team van Landslake Lions. De bal zal om 20:45 omhoog gegooid worden, dus zorg dat je op tijd bent!

Chermensa (21 punten, 6 rebounds en 2 steals), Imke (14 punten, 7 rebounds, 3 assists), Lotte (10 punten), Jade (8 punten), Tessa (6 punten), Fabiënne (4 punten), Evianne (4 punten), Eva (3 punten), Birgit, Kathelijne en Celine (2 punten).

 

 


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.