Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzaterdag 25 september 2010
Voorbereiding MU20-1 zit er op (Dames 20-1 Team)


De voorbereiding zit er op en vrijdag staat de 1e competitie wedstrijd in Katwijk tegen Grasshoppers op het programma.Na de 1e oefenwedstrijd op 28 aug tegen Black Eagles D1 (winst met 62-49), is er nog drie keer geoefend tegen promotiedivisieteams. De resultaten vielen in die wedstrijden zeker niet tegen al liet het vertoonde spel nog wel e.e.a. te wensen over. Met name in de rebound en de help side defense bleek er nog heel wat werk aan de winkel.
 
Na een zwaar trainingsweekend op 3 en 4 september met daarin veel trainingsuren en onderlinge wedstrijden met Dames 2 en MU20-2 stond de week daarna de zware uitwedstrijd tegen Cangeroes D1 in Utrecht op het programma. Verrassend was dat we tegen hen (toch een titel kandidaat in de promotiedivisie) zeer goed konden meekomen en met een gelijkspel 51-51 naar huis gingen. Er kwam geen verlenging i.v.m. de beperkte beschikbare tijd.
 
In de thuiswedstrijd op vrijdag 17 september werd van Baros D1 gewonnen met 62-54 en bleek dat we iets beter met elkaar gingen samenspelen. Doordat de volledige groep maar één keer in de week met elkaar traint , duurt het langer om automatismen in te slijpen en hoe hoger het niveau waarop je speelt des te belangrijker dit is. Konden we er vorig jaar in de West Nederland U18 competitie nog mee wegkomen om de dingen bijna goed te doen…dit jaar zal dat in de Eredivisie U20 worden afgestraft.
 
Na de thuiswedstrijd tegen Baros stond op zaterdag ons eigen openingstoernooi Eredivisie U20 op het programma. En er was een topbezetting want met Grasshoppers, Lokomotief en Mosquito’s hadden 3 ploegen uit de top 4 van de eindstand van vorig jaar zich ingeschreven. De 5e deelnemer was Uball uit Utrecht. Dit toernooi was een zeer nuttige ervaring, want we moesten onze meerdere erkennen in deze drie teams. Doordat er wel van Uball werd gewonnen eindigden we als 4e. Belangrijk was dat iedereen heel gebleven is tijdens het toernooi.

Door het zware programma van met name ook de meiden die bij D1 spelen en trainen, lag overbelasting en het oplopen van een blessure op de loer.  De laatste testcase was afgelopen donderdag in Eindhoven waar we moesten aantreden tegen Almonte D1. Opnieuw een team uit de promotie divisie. Na een slappe openingsfase namen we in deze wedstrijd het heft in handen en wisten de wedstrijd vrij eenvoudig te winnen met 74-50. Belangrijk was dat de afstemming langzaam maar zeker wat beter gaat en dat de timing in de aanval een stuk beter was. Ook werd er agressiever naar de ring gespeeld en dat ontbrak in de eerste fase van de voorbereiding.
 
Al met al is iedereen fit uit deze voorbereiding gekomen en kijken we reikhalzend uit naar het spelen in de Eredivisie U20. Anders dan vorig seizoen zullen we dit jaar in wisselende samenstelling spelen en dat kan de resultaten beïnvloeden. Een aantal meiden zal regelmatig niet meedoen met MU20-1 vanwege overbelasting en gelijktijdig vallende of niet te combineren wedstrijden met Dames 1. Een doelstelling formuleren is dan ook lastig en we zullen dat wedstrijd voor wedstrijd gaan bekijken. Tijdens de kerstvakantie als we op de helft van de competitie zijn, kunnen we de balans vast een stuk beter opmaken.
 
Aanstaande vrijdag start het circus en mogen we ons revancheren voor de nederlaag op het toernooi, want we spelen opnieuw tegen Grasshoppers MU20-1. Een verslag van die wedstrijd zal later dat weekend volgen.
 
Oefenwedstrijd Dames U20-1 tegen Black Eagles D1
 Zo…. Beste lezers…de kop is er af.
Vorige week zaterdag na twee weken trainen de eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen Promotiedivisionist Black Eagles Dames 1 uit Rosmalen. Het team was verre van compleet voor deze wedstrijd omdat ik vanwege uiteenlopende redenen geen beroep kon doen op Eline, Charlotte, Daniëlle R, Jamailah en Willemijn. Gelukkig waren Esther en Suus (beide net te oud voor MU20-1) bereid om op het allerlaatste moment de jonge groep aan te vullen. Met name omdat een groot aantal meiden na deze wedstrijden nog een wedstrijd met MU20-2 tegen Baros Dames 1 zouden spelen.
 
In overleg met Jeroen Huysmans (coach Black Eagles) en beide scheidsrechters  werd besloten er een echte oefenwedstrijd van te maken waarbij gameflow belangrijk was. Zo gezegd zo gedaan.
 
In een stevig tempo werd de wedstrijd begonnen maar beide teams hadden moeite met het vinden van de ring. Een 11- 10 tussenstand gaf de verhoudingen goed weer. Het was prettig om te constateren dat zomerbreak geen enkele invloed had op de manier van verdedigen. De meiden waren lekker agressief al ging er uiteraard nog wel het nodige mis.
 
In het tweede kwart kwam MU20-1 wat beter in het aanvallende ritme en vielen de scores iets gemakkelijker. Verdedigend bleven de meiden het goed doen maar werd er ook te vaak een tweede of derde schotkans cadeau gegeven. Een mooi aandachtspuntje voor de komende weken.
De rust werd bereikt met een toch wel verrassende tussenstand van 29 – 20.

Het derde kwart begon MU20-1 wat slordig maar pakte goed door vanaf de 5e  minuut. In het spelbeeld veranderde niet veel maar je kon langzaam merken dat de meiden er ’s ochtends al twee uur trainen op hadden zitten. Stand na het derde kwart was 46-32.

De lijn van de laatste 5 minuten van het derde kwart werd doorgezet en na 3 minuten werd de maximale voorsprong van 17 punten bereikt. Black Eagles bleef in deze sportieve wedstrijd lekker door knokken, waardoor het tot de laatste minuut een echte wedstrijd was. Eindstand 62 – 49.
 
Scores waren in ieder kwart over minimaal 6 meiden verdeeld en dat is met zo’n lage score een prettige vaststelling. We waren niet afhankelijk van één of twee speelsters. Ook het VW percentage was in orde met 70% (19 uit 27) .
Scores : Nienke 11, Suus 9, Lisa 7, Sanne 7, Michelle 6, Kirsten 6, Aimée 5, Esther 4, Jorinde 3, Britt 2  en Lamintha 2.


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.