Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzaterdag 28 januari 2017
Vetus.nl Binnenland naar finale nationale beker! (Dames 20-1 Team)


In de halve finale speelden de jonge Binnenlanders tegen het Landslake Lions uit Landsmeer. Een team dat ook vrij jong is en kampte met diverse blessures. Dat deed coach Hirman beslissen om een extra speelster (Lindsay Pengel) toe te voegen aan zijn selectie. De Barendrechtse meiden waren vooraf gewaarschuwd dat dit wel eens het geval zou kunnen zijn, aangezien de Lions een dames 2 heeft in de promotiedivisie dat ongeveer ook nog een U20 team had kunnen zijn. De wedstrijd in de competitie was een makkelijke prooi voor de Binnenlanders, dat in de bekerwedstrijden andere regels gelden dat weten de meeste mensen wel.

 

Het startende vijftal gaat voortvarend van start, binnen 3 seconden maakt Chermensa een lay-up en hebben we onze eerste voorsprong te pakken.  Verdedigend doen we het ook goed en diverse stops worden gemaakt. Aanvallen komen Evianne en Jade goed door en na een driepunter van Lotte en Chermensa en een “ long-distance two pointer” van Birgit creëren we een klein gaatje (16-8).  Dan neemt de ingevlogen Lindsay van Landslake het touw in handen en scoort 6 punten, waarvoor de voorsprong uiteindelijk stokt bij 19-14.

 

De tweede periode staat Lions dan in de bekende zone. Aangezien we die tegen BV Hoofddorp volledig lek schoten, zetten we alle schutters in het veld. We knallen er meteen drie driepunter is, waaronder één van Eva.  Als we het verdedigend weer goed op de rit hebben en Fabiënne ons 32ste punt maakt staan we voor het eerst met 10 punten voor. Tijd voor een time-out van de tegenstander. Een score met bonus en een (nood) driepunters helpt hun terug in de game. Kathelijne, terecht genomineerd voor talent van het jaar in Gorinchem, laat in deze minuten zien wat ze kan. Twee knappe drives waarbij zij zichzelf met een score beloont. Bij 37-28 lijkt de rust aan te breken, echter scoren de Leeuwinnen nog een keer en is de marge slecht 7 bij rust.

 

In de rust is duidelijk dat er continue goed rebound moet worden en dat de juiste keuzes in de aanval genomen moeten worden. Dit is natuurlijk allemaal logica van de onderste plank, maar ga er maar eens voor staan. De halve finale van de beker, in de U20 competitie, terwijl we vorig jaar nog in de U16 speelden op één derde veld. En dan nu centercourt, een volgepakte Drieprong en de kans op de finale. Kortom spanning ten top.

 

Het derde kwart pakken we het goed op. We lopen rustig uit naar 47-34, na o.a. scores van Evianne, Lotte, Chermensa en Imke. Een time-out van Hirman doet echter wonderen en bij Binnenland gaat het compleet mis. Een 0-6 run zorgt ervoor dat er weer geloof bij de tegenstander komt en dat wij moeten vluchten in een time-out. Fabiënne zorgt met een score voor wat lucht. We kunnen gelukkig eindigen met een 7-0 run na scores van Lotte en Kathlijne en een afstandsbom van Chermensa. (56-42)

 

Een ruime voorsprong bij het begin van het vierde kwart, maar de Lions geven zich nog niet gewonnen. Ze vechten zicht terug na een 0-6 run. Imke en Jade maken belangrijke scores en zorgen voor een 49-60 tussenstand met nog vier minuten te gaan. Dan beginnen de zenuwen toe te slaan. Bij de Lions heeft Lindsay die zenuwen niet en die verkleint de achterstand van elf, naar zeven en nog twee minuten te gaan. Een halve finale… twee minuten te gaan, een en al zenuwen. De supporter krijgen “ klotsende oksels” (als we facebook moeten geloven). Kan het nog spannender, ja dat kan. Een driepunter vanaf ongeveer de middenlijn van tegenstander Pien. En Lions gaat stop de klok spelen. Het hoofd koel houden en de vrije worpen maken, dat blijk echter wel lastig in deze laatste minuut. Van de zes vrije worpen die we krijgen maken we er maar twee en dus staan we er nog vijf voor.  Weer een driepunter van Landslake, nog maar twee punten. Ongelooflijk een game die beslist leek, nu zo spannend. Chermensa maakt haar tweede vrije worp, zes voor. Lions krijgt de bal, en dan de steal van Fabiënne! Tweemaal, ook zij maakt haar tweede vrije worp. De Lions gaan nog een keer snel naar het bord en krijgen tweemaal, 63-66. Als Lotte vervolgens één vrije worp maakt en de marge naar vier springt mogen we alleen geen fout meer maken op een driepunter en dat doen we ook niet.

 

De meiden springen elkaar in de armen, de supporter drogen hun oksels, de coaches zijn trots en de meiden die springen nog steeds. Vol ongeloof worden de douches opgezocht. Vorig jaar nog U16, nu in de finale van de beker. Dat betekent overigens ook dat een moeder van een speelster een weddenschap met coach Michel verloor en haar verlies inloste met twee zelf gebakken heerlijke taarten. In de kantine, waar het nog gezellig druk is, worden de taarten en bitterballen genuttigd door team en staf. Overigens mag u alvast een blokkade leggen in uw agenda voor 25 maart 2017…want dan staan wij in de finale!

 

Chermensa (20 punten, 3 assists en 2 steals), Imke (11 punten, 9 assist en 10 rebounds!!!!), Jade (9 punten en 3 rebounds), Lotte (8 punten en 6 rebounds), Kathelijne (6 punten), Fabiënne (5 punten), Evianne (4 punten en 6 rebounds), Eva (3 punten), Birgit (2 punten), Tessa en Celine scoorden niet.


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Cangeroes THUIS
19-10-2019, 18:00uVertom/Binnenland Heren 1 tegen
Racing Beverwijk THUIS (beker)
19-10-2019, 15:30u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Pubquiz, vr.15-11, 19:30u

In de Tipp Inn

 Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp InnContactavond vr. 01-11

Aanvang 20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.