Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 5 februari 2017
Binnenland U20 presteert ondermaats en verliest terecht (Dames 20-1 Team)


Afgelopen vrijdag speelden de meiden voor het eerst sinds het behalen van de bekerfinale weer in de competitie. De tegenstander was Almonte uit Eindhoven, een team waar al twee keer eerder (voorbereiding en competitie) verloren was. De meiden waren gebrand op een overwinning, dat dit er niet helemaal uit kwam hoor mogelijk wel bij een jeugdig team.

We verliezen de tip, maar volgens één van de scheidsrechters winnen we hem toch. De eerste vier minuten doen we het goed, afspraken worden nagekomen en stops worden gemaakt. Aanvallend komen we goed door (8-5), ondanks het fysieke (door de scheidsrechters) toegestane geweld. Daarna gaat het mis aan onze kant. We komen niet meer tot scoren en de tegenstander scoort wel gewoon door (8-14).

 

In de tweede periode vallen we het bord meer aan en krijgen wat fouten mee. Echter bewijzen de foto’s (en video) dat dit best nog meer had mogen zijn. Wat verder opvalt is dat dat wij vooral missen, ook open schoten. De achterstand loopt op tot zeven punten en de rust breekt aan bij 19-26.

 

Binnenland oogt slap en weinig energievol. Dit moet veranderen in de tweede helft. Vol energie erin knallen en daarnaast proberen de tegenstander te evenaren in het fysieke spel.

We komen in eerste instantie terug in de game en bij een 27-32 achterstand lijken we kansen te creëren voor onszelf. Daarna is het echter Almonte dat de klok slaat en met een 0-7 run de stand naar 29-40 tilt. Gezien het spelbeeld lijkt het dan al onmogelijk om te winnen, maar de hoop is op een beter schotpercentage en wat verdedigende stops.

 

Het verschil in het vierde kwart blijft echter gelijk tot aan de 8ste minuut We krijgen nu we vrije worpen en schieten af en toe wel een balletje raak, maar het is gewoonweg niet goed genoeg om te winnen. Door het haastige spel in de laatste minuten maakt Almonte nog een run en daardoor eindigt de game met 49-67 in hun voordeel.

 

Vol teleurstelling zoeken de meiden de kleedkamer op. Ze hadden meer van de wedstrijd en van zichzelf verwacht. De video wijst uit dat we het vooral verliezen op het schotpercentage. We schieten in totaal 21% en de tegenstander 42%, terwijl wij ook nog eens zeven schoten meer nemen. De overige stats tonen geen grote verschillen en dus had er gewoonweg meer in gezeten voor het team. Dit begint echter met fanatisme en energie en dat zal over twee weken toch echt beter moeten in de thuiswedstrijd tegen het CTO Amsterdam.


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.