Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzaterdag 18 februari 2017
Vetus.nl Binnenland wint van Amsterdamse talenten (Dames 20-1 Team)


In een week waarin duidelijk werd dat wij in de bekerfinale tegen Rotterdam mogen aantreden moest het team zich voorbereiden op de Amsterdamse talenten van het CTO. Na het verlies tegen Almonte was het de vraag hoe het team van coaches Appers ten tonele zou verschijnen. De tribune was goed gevuld en steeds meer mensen weten de weg naar onze games te vinden.

 

Vanaf de start was duidelijk dat het team goed in de game zat.  We komen 6-0 voor en na het uitwisselen van driepunters, Chermensa maakt hem voor Binnenland, staat het 9-3 als het CTO een time out neemt om de meiden op scherp te stellen. Binnenland verslapt iets en de Amsterdammers komen terug in de game. Als Fabienne dan zeven punten op rij maakt lopen we uit naar een 18-11 voorsprong.

 

In kwart twee regent het vrij worpen. Veelvuldig mogen de Barendrechtse en Amsterdamse meiden naar de lijn. Opvallend is dat de Binnenlanders dir tegen een veel beter percentage doen dan de talenten van het CTO. In dit kwart komen zes van de Binnenlanders tot scoren: Eva (3), Chermensa (5), Evianne (4), Lotte (3), Birgit (2) en Jade (1).

Als bij 36-25 de rust bereikt wordt doet het team het dus gewoon goed. Een 11 punten voor en slechts 25 tegen, prima.

 

Het derde kwart beginnen we nog goed door een score en rake vrije worp van Jade, maar daarna zijn we de weg even kwijt. De 12 punten voorsprong slinkt en een time out volgt. Birgit raakt haat beide vrije worpen net als Lotte waardoor we weer tot scoren komen. Als Tessa de laatste score van het kwart maakt hebben we dit kwart slechts negen punten gemaakt en staan er nog maar met vier punten voor.

 

Inmiddels is het team wel gewend geraakt aan spannende kwarten en spannende minuten. Het laatst kwart brengt vooral veel spanning mee. De voorsprong is steeds zo rond de drie punten. Celine maakt uit een fast break een score en Eva knalt er nog maar een driepunter in (2 uit 3 deze game). Jade scoort een balletje en daarna meteen Evianne 56-49. Met nog vier minuten lijkt dit een beslissend gaatjes te worden, echter schiet Evi Dekker er een bom van afstand in. De spanning neemt alleen maar toe, 56-54. Het publiek gaat achter ons staan en dat is fantastisch om mee te maken. Wat een energie vanuit het publiek en de bank. De laatste minuut blijven we aan de goede kant van de score.

Het spel van het maken van fouten begint, de time-outs vliegen je om de oren. Gelukkig spelen we het goed uit en Imke (4 uit 4), Lotte (2 uit 2) en Chermensa (1 uit 2) zorgen ervoor dat we de overwinning binnen slepen 64-59.

 

Een fantastische overwinning op het CTO Amsterdam. De inzet van de Barendrechtse meiden was erg goed met als her schotpercentage vanaf de vrije worp lijn.  Hier werd dan ook het verschil in de game gemaakt, wij schoten 85% (22 op 26) en zij slecht 58% (14 op 24).

Door de overwinning blijft het team meedoen om de bovenste vier plaatsen van de competitie. Grasshoppers lijkt de gedoodverfde nummer 1 en laat dat nou net de volgende tegenstander zijn. Op 3 maart om 20.30 wordt de bal de lucht ingegooid, bent u er dan weer bij?

 

Lotte (11 punten, 3 rebounds en 3 assists), Chermensa (11 punten), Evianne (10 punten en 3 rebounds), Fabiënne (7 punten), Eva (6 punten),  Imke (6 punten en 5 rebounds), Birgit (4 punten), Jade (4 punten en 5 rebounds), Celine en Tessa (2 punten), Kathelijne scoorde niet.


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.