Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzaterdag 4 maart 2017
Binnenland pakt geen bonuspunten (Dames 20-1 Team)


Vrijdag avond was sporthal de Driesprong het decor van de topper de in dames U-20 competitie. De nummer 1 tegen (de met 5 andere teams gedeelde) plaats 2. Een ongekend spannende strijd gaat de komende weken zich in deze competitie te ontwikkelen. De Barendrechtse talenten maken zeker een kans om de uiteindelijke play-offs/final four te halen. Vrijdagavond lagen er bonuspunten te wachten tegen koploper Grasshoppers dat tot nu toe de beste ploeg van de competitie is en blijkt.

 

Al vanaf het begin was duidelijk dat Binnenland ondanks een aantal vakantiegangers, 4 stuks (maar met Gabrielle van den Bosch als assistent), scherp aan de game begon. Uiteraard speelde Grasshoppers ook gewoon goed mee en een gelijk opgaande strijd ontspon zich. Allebei de teams schieten er dit kwart twee (Imke en Lotte) driepunters in, waarvan er later nog meer zouden volgen. Kwart 1 wordt afgesloten met een kleine voorsprong 17-15.

 

Kwart twee komt het Barendrechtse team voortvarend uit de startblokken. Lotte (2x) en Kathelijne (1x) schieten er 3-punters in en een voorsprong van 28-17 staat dan na een kleine 3 minuten op de borden. Grasshoppers komt terug door de individuele kwaliteiten van Ilse Kuijt, die (net als Noord Driessen) ook al veel minuten in dames 1 van de Grasshoppers maakt. Bij een 33-28 lijkt dan de rust aan te breken, maar een laatste aanval van ons lever Chermensa nog een score plus bonus op. Die bonus mist zij, maar ze knalt er wel net voor de buzzer nog een driepunter in. Rust: 38-28.

 

Kwart 3 laat zien dat de Grasshoppers het toch net wat anders aanpakken. Verdedigend iets harder, aanvallend ook weer beter. Wij hebben het moeilijk met het beter spel van Grasshoppers en missen zelf te veel ballen. Over en weer zijn er runnetjes vaak door driepunters, en de voorsprong verdwijnt langzaam maar zeker. Bij een 50-46 eindigt dan het derde kwart en zoals eigenlijk wekelijks lijkt een spannend vierde kwart op komst.

 

Eva opent kwart vier met een driepunter, maar twee afstandsbommen van Rosalie Aandewiel geven antwoord. Chermensa counter weer met een drie en als Evianne dan nog scoort staan we met zes punten voor. Daarna zijn de scores echter duur voor Binnenland, te duur. Een droge periode van ongeveer 5 minuten volgt, waarbij Grasshoppers de volledig flow heeft. Een time-out helpt niet om deze flow te breken. Verdedigend is het een stuk minder dan eerder in de wedstrijd, en Grasshoppers buit dat goed uit. Jade maakt een einde aan onze scoreloze periode door de laatste zes punten van ons voor haar rekening te nemen. Als Evi haar eerste minuut mag maken in de U20 eredivisie bereiken we de uiteindelijke eindscore, net als in de uitwedstrijd, 64-76 in het voordeel van de Katwijkers.

 

Chermensa (16 punten, 7 rebounds, 3 assists), Jade (13 punten), Lotte (10 punten, 5 assists), Imke (8 punten, 7 rebounds), Evianne (6 punten, 5 rebounds), Eva (6 punten), Kathelijne (5 punten), Celine en Evi (0 punten)

 

Dezeflde uitslag als aan het begin van het seizoen, maar toch een ander gevoel. Het gevoel dat we de bonuspunten, ondanks de kwaliteiten van Grasshoppers, toch wel hebben laten liggen. Nu is er gelukkig nog geen man over boord voor het team van coaches Appers. In de komende weken worden er allemaal belangrijke games gespeeld. Volgende week zaterdag uit tegen Landslake Lions, die week erop op vrijdag thuis tegen Jolly Jumpers om vervolgens weer een week later de bekerfinale tegen het sterke Rotterdam te spelen in…. Katwijk.


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.