Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 12 maart 2017
Binnenland heer en meester in Landsmeer. (Dames 20-1 Team)


Op super saturday in Landsmeer, al hun top teams speelden op center court achter elkaar, mochten wij aantreden tegen het team van Landslake Lions. De eerste twee wedstrijden (1 in de beker): werden ruim en nipt gewonnen. Ingrediënten voor een spannende en vooral ook belangrijke wedstrijd in de strijd voor een plek die recht geeft op de final four.

 

 

Met een iets aangepaste basis beginnen we de wedstrijd. We beginnen met een goed uitgespeelde aanval en Chermensa scoort haar eerste driepunter. Als we daarna een fast break achter de oren krijgen, lijkt het erop dat we toch niet scherp beginnen. Doordat er aan beide kanten vrije worpen gemist worden lijkt het een beetje rommelig en staat het na 5 minuten pas 4-5. Rustig aan gaan we beter spelen en verdedigend doen we het wel goed. Fabienne scoort meteen bij haar entree op het veld. We verzuimen om echt uit te lopen, maar o.a. door 3 punten van Jade eindigen we het kwart op 10-16.

 

Net als in het eerste kwart is onze eerste score een driepunter van Chermensa. Als daarna de Lions hun tanden laten zien en hun achterstand terug brenger naar 16-19. Imke scoort een mooie bal en als Eva een driepunter binnen knalt creëert Binnenland een enorme flow. We kunnen niet missen en verdedigend doen we de juiste dingen. Lotte scoort haar vrije worpen en we zetten een pres neer. Twee steals en scores achter elkaar van Chermensa en Kathelijne zorgen voor een time out van Landsmeerse kant, 16-30.  Die time out lijkt niet te werken: Chermensa en Eva scoren allebei nog even een driepunter, 16-36 en dus een 0-17 run. We bereiken de rust bij 19-38 en dus een ruime voorsprong.

 

In de rust wordt vooral gehamerd op het goed beginnen van de tweede helft en het pakken van de kansen die we krijgen. We beginnen met twee driepunters, Imke en Chermensa, en beginnen goed. Lions doet het nu ook weer beter en dit kwart verloopt gelijk opgaand. Als Birgit haar eerste punten maakt na zeven minuten in dit kwart lijkt zij zichzelf te belonen voor haar goede spel in deze wedstrijd. Jade doet inside goede dingen, naast scoren geeft ze veel passes die leiden tot scores dan wel missers.

 

Het laatste kwart begint met een 33-54 voorsprong en natuurlijk een driepunter van Chermensa. De door file geplaagde Celine komt na een mooie post move ook op het score sheet te staan. We maken een klein runnetje en bij 36-65 staat de grootste voorsprong van de middag op het bord. Als Evianne ook scoort heeft iedereen vandaag in de score een bijdrage gehad. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd bij een 47-74 stand in ons voordeel en kunnen we twee belangrijke punten bijschrijven in de strijd om een van de eerste vier plekken in de final four.

 

Chermensa (19 punten, 4 assists, 5 rebound en 3 steals), Imke (13 punten, 5 rebounds, 3 steals en 2 blocks), Jade (10 punten), Eva (9 punten), Fabiënne (7 punten), Lotte (4 punten, 10 rebounds), Celine (4 punten), Birgit (4 punten, 3 steals), Evianne (2 punten, 4 rebounds) en Kathelijne (2 punten, 5 assists, 3 steals).

 

Een goede teamprestatie waarin iedereen zijn aandeel had, dit komt niet altijd tot uiting in scores maar ook in rebounds en assists! Goed om te zien dat de meiden ervoor willen gaan en als team doorgroeien. Aankomende vrijdag komt Jolly Jumpers op bezoek. In de strijd om de final four een belangrijke game. Het belooft spannend te worden dus komt u allen naar sporthal de Driesprong (20:30).


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.