Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzaterdag 18 maart 2017
Binnenland naar winst in spannende game (Dames 20-1 Team)


 

Een lekker avondje Barendrecht. Het is bijna traditioneel aan het worden. Vanuit alle gelederen van de vereniging komen de supporters kijken, er wordt geholpen met op/afbouw, er wordt een spannende game gespeeld om vervolgens de game in de kantine te evalueren. Het lijkt zo gewoon, maar het is toch speciaal! Vorig jaar speelden we onze games in de anonimiteit tussen twee andere wedstrijden in, nu komen er mensen speciaal naar onze games kijken. Soms krijgen ze een mooie game te zien, maar soms ook minder mooie games. Afgelopen vrijdag was weer zo een avond, ditmaal een niet zo’n mooie maar wel spannende game met als tegenstander de Jolly Jumpers uit het verre Tubbergen.

 

Een goede start zorgt ervoor dat we een minimale voorsprong nemen. Evianne begint lekker met twee scores en Chermensa gooit haar eerste driepunter binnen. Jolly is echter een stug team met veel goede speelsters. De scherpste zakt wat weg en dat zorgt voor veel wissels voor de ploeg van coach Appers. Bij 8-13 staan we dan vijf punten achter als Tessa en Imke de achterstand terugbrengen tot één. Jumpers eindigt echter goed en we staan binnen 1 minuut weer met vijf achter.

 

Vol ongeloof wordt herhaald dat we verdedigend er echt een schepje bovenop moeten doen. Ondanks een snelle scores van de Jumpers lukt het ons om in dit kwart de tegenstander drie keer twee minuten droog te leggen. Jade laat zien dat zij naast goed rebounden ook kan scoren. Lotte gooit haar eerste vrije worpen van vandaag allebei binnen en doet verdedigend uitstekend werk. De laatste vijf minuten is het even Chermensa time. Het team weet haar goed te vinden en dat brengt haar steeds in goede positie. De laatste 10 punten van dit kwart neem zij voor haar rekening. Een lichte voorsprong bij rust van drie punten is het resultaat (26-23).

 

Na rust gaan we goed door. Zelf komen we scorend goed door en verdedigend is het redelijk. Als Evianne en Tessa scoren is de voorsprong zes punten, maar coach Kieftenbeld zorgt er dan voor dat zijn ploeg echt begint te draaien. We komen er aanvallend niet meer doorheen en verdedigend geven we de Jumpers te veel (makkelijke) kansen. Bij 35-37 houdt de 0-9 run op door een score van captain Imke. Als Celine daarna een goede post-up uitspeelt gevolgd met een bonus en ook Eva even laat zien waar zij toe in staat is met een driepunter maken we een 8-0 run tegen Jolly. De laatste score van het kwart is een zeer alerte rebound met score in de allerlaatste seconden van het kwart door Jade.

 

Nog één kwart te gaan en een voorsprong van 47-39. De eerste zes minuten counteren we elke score van de tegenstander: 2x een score van Imke, 1x van Lotte en 1 erg belangrijke driepunter van Kathelijne. Daarna worden we drooggelegd. Te veel fouten, twijfels en slechte schoten zorgen ervoor dat we toch weer een gespannen einde van de game krijgen. De supporters roeren zich, de druk neemt toe. De voorsprong loopt terug van 56-48 naar 56-54. Dan is het nog minder dan een minuut, nog 30 seconden. Jumpers staat pas op 1 fout en moet dus 4 fouten maken. Dat doen ze ook en sturen tot twee keer toe Lotte naar de vrije worp lijn. Lotte is een koele kikker en scoort alle vier haar vrije worpen en zo winnen we deze game.

 

Chermensa (16 punten, 4 rebounds, 3 steals), Imke (13 punten, 5 steals), Lotte (8 punten, 3 rebounds), Evianne (6 punten, 5 rebounds), Jade (4 punten, 12 rebounds), Tessa (4 punten), Celine (3 punten), Kathelijne (3 punten), Eva (3 punten), Fabienne en Birgit scoorden niet.

 

 

Een erg belangrijke overwinning in de strijd om de final four. We hadden en hebben die deelname in eigen hand. Echter zullen we dan wel beter moeten spelen dan vanavond, want ondanks de overwinning is er genoeg ruimte voor verbetering. De komende week richten wij ons op de bekerfinale die op zaterdag 25 maart om 17:30 in Katwijk wordt gespeeld tegen Rotterdam. Een team dat de laatste weken in een flow zit, aan ons de taak om goed te spelen en te strijden voor een goed resultaat. U komt ons toch ook aanmoedigen? Net als de door de supporters die mee reizen in de bus die door de vereniging en club van 100 grotendeels beschikbaar is gesteld.


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.