Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzaterdag 1 april 2017
Vetus.nl Binnenland bereikt de final four na 2 wedstrijden in 14 uur (Dames 20-1 Team)

Uitslagen en standen


Na de verloren bekerfinale van vorige week, stonden er dit weekend twee games op het programma. Tegen twee lager geklasseerde teams, maar wel binnen 15 uur van elkaar. Op vrijdag troffen we Den Helder en op zaterdag HSV Haren. Indien we beide games zouden winnen zouden we de final four op eigen kracht halen. En laten we eerlijk zijn wie had aan het begin van het seizoen verwacht dat wij dit toetje en de bekerfinale zouden halen? Dat had zelfs een waarzegger met een glazenbol niet verwacht.

 

Na een lastig begin tegen Den Helder, waarbij we met 20-19 de eerste periode afsluiten volgt een bijzonder verdedigend sterk kwart. We houden de tegenstander op vier punten, scoren er zelf tien, en gaan dus rusten met een zeven punten voorsprong.

De tweede helft beginnen we slap en dat zie je vooral terug in de hoge score tegen. Er wordt veel gewisseld en iedereen komt aan spelen toe. Het kwart sluiten we weer winnen af (20-19), en dus met een redelijk voorsprong het laatste kwart in. Dat kwart geven we weer gas en verdedigen we weer iets sterken. We eindigen met een 16 punten overwinning (71-55) op een ploeg waar we in het begin van het seizoen met slechts drie van wonnen. In de dubbele cijfers kwamen Chermensa (26 punten) en Jade (12 punten).

 

Na de wedstrijd zingen we onze teammanager nog even toe aangezien zij 50 is geworden en nuttigen we nog snel een bitterbal. Snel, want over 11 uur moesten we alweer verzamelen voor de volgende game.

 

De start van de game was niet fanatiek genoeg waardoor Haren brutaal de voorsprong nam en aardig meespeelde. Bij ons komt wederom iedereen aan spelen en vooral ook aan scoren toe. Het eerste kwart maken we 16 punten, het laagste aantal van deze game. In kwart twee verdedigen we, op aandringen van coaches Appers, weer iets harder waardoor de tegenstander het moeilijk heeft. Als we de rust bereiken met een 38-22 voorsprong is de game eigenlijk al gespeeld. Wat vooral heel tof was om te zien in de eerste helft was de korte periode dat Simone in het veld stond. Simone was ongeveer twee seizoenen geblesseerd en begint nu steeds meer mee te doen.

De tweede helft is het vooral aanvallen geblazen. Verdedigend doen wij het echt niet heel goed, en aanvallend missen we teveel. Met ongeveer 90 schoten over de gehele wedstrijd zou de score eigenlijk hoger moeten uitvallen. Zowel het derde als vierde kwart wordt gewonnen, met respectievelijk 22-15 en 28-18. De eindscore wordt bereikt bij 88-55.

Iedereen kwam vandaag tot score, waarbij de mooiste score en het mooiste moment van de dag toch de gemaakte vrije worp van Simone was. Als je teamgenoten dit zo onwijs tof voor je vinden, waarbij ze het vieren alsof je de beker, het kampioenschap en ook het kampioenschap van Feyenoord behaald hebt. Dan weet je dat het wel goed zit met dit team.

 

De twee games worden dus gewonnen en de final four is bereikt. Deze fantastische prestatie heeft ook een keerzijde. Ongeveer alle meiden worden door andere “teams” benaderd, uiteraard hopen wij dat de meeste meiden blijven zodat we meer van dit soort seizoenen kunnen spelen. Volgende week spelen we tegen het CTO in Amsterdam in de strijd voor plek 3.

 


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.