Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzaterdag 23 september 2017
Moeizame zege Vetus Binnenland. (Dames 20-1 Team)


De eerste competitie thuiswedstrijd in de Driesprong zorgde voor een bijzonder goed gevulde tribune. De sfeer op de tribune zit er goed in, net als in de ploeg van Appers en Appers. Onze Landsmeerse tegenstander neemt ook altijd wat supporters mee, die hun Landmeerse ploeg onder leiding zien staan van bondscoach Vu16 Brian Hirman. Een goede bekende dus voor Tessa en Chermensa die met de coach mee naar het E.K. geweest zijn.

 

Simone produceert vanavond de eerste scores, door middel van twee gemaakte vrjie worpen. De eerste scores op het digitale sheet, waarmee vanavond voor het eerst geoefend werd. Daar waar de Lions goed aan de wedstrijd beginnen door veelvuldig te scoren, zijn de scores van onze kant erg duur. We missen gewoonweg erg veel ballen, op zich vaak goede schoten.  Evianne, Fabiënne en Kathelijne zijn de enige die nog een keer weten te scoren. Acht schamele punten in 1 kwart, zoals een supporter opmerkte we hadden bijna net zoveel fouten. (8-18)

 

Youngster Kathelijne gooit er nog een balletje in en geeft met haar positieve agressie de wedstrijd om. We plaatsen een runnetje na een driepunter van Chermensa met aanvullende scores van Evianne en wederom Kathelijne. De Landsmeerse leeuwinnen zwichten echter nog niet voor de blauwe meiden, ze reageren met een 6-0 run door onder meer 5 punten van Lies van Straaten. Als er opeens een zone tegenover ons staat gooien Chermensa, Kathelijne en Eva er allemaal een bommetje van ver in. Na een slecht eerste kwart, een beter tweede kwart. (18-8, 26-26 rust).

 

De statistieken in de rust laten zien dat we te veel turn overs hebben en een laag percentage laten zien bij het nemen van onze schoten. Dat tweede kan gebeuren, het eerste moet beter.

 

Kwart drie laat zien dat beide ploegen aan elkaar gewaagd blijven. Binnenland speelt met een hoge druk, waar de Lions soms makkelijk doorheen komen. Beide ploegen weten 11 punten te maken, waarbij de 11 punten (2x 3 punter Chermensa, 1x 3 punter Eva en een score van Fabiënne) van Barendrechtse zijde in de eerste 6 minuten gemaakt worden en die van de Landsmeerse meiden vooral in die laatste vier minuten. (11-11, 37-37)

 

Het laatste kwart beloof erg spannend te worden. Het publiek gaat er eens goed voor zitten en ziet Evianne, Kathelijne (3) en wederom Evianne een klein runnetje plaatsten 44-39.  De Landsmeerse meiden antwoorden met een runnetje (44-42), wanneer Simone het genoeg vindt en persoonlijk vijf punten op rij scoort. De time-out van coach Hirman heeft redelijk effect en bij 51-48 en nog twee minuten te gaan is de spanning om te snijden. In deze fase leggen wij de Lions het vuur aan de schenen door nog meer druk te geven. Als Roos haar eerste en enige punten, score met bonus, van de wedstrijd maakt nadat Fabiënne ook al gescoord had staat er ineens 58-48 op de borden met nog 1 minuut te gaan. In die laatste fase beslissen Simone, Chermensa en Tessa de game definitief. De publiekswissels zijn deze keer voor Simone, Roos en Chermensa. (63-50)

 

Coach Appers zegt over de game: “Een lastige game na een moeilijke start. We wisselen erg goede zaken af, met mindere zaken. Het schotpercentage was te laag, maar het aantal schoten stemt wel tot tevredenheid. De wint is binnen en dat is uiteindelijk het belangrijkst tegen een echte concurrent. Volgende week tegen Almonte zullen we weer wat stapjes moeten maken, want Almonte is een erg goede ploeg.”

 

 

📈: Chermensa (15 punten, 5 rebounds, 4 assists), Kathelijne (12 punten), Evianne (10 punten), Simone (9 punten, 5 rebounds, 3 steals), Fabiënne (6 punten), Eva (6 punten), Roos (3 punten, 11 rebounds), Tessa (2 punten), Melissa en Anique scoorden niet.

 

 

📅: 30-09-2017 om 14:00 Almonte (uit)

 

 


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.