Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 8 oktober 2017
Vetus/Binnenland wint uit bij het stugge Lokomotief (Dames 20-1 Team)


Verliezen is nooit leuk en daarmee waren de meiden van coaches Appers dan ook gebrand om een goed resultaat neer te zetten in de Van Zweedenhal te Rijswijk. Bij Binnenland deed vandaag de zieke Eva niet mee, waardoor er met een iets smallere rotatie gespeeld werd.  Hoofdcoach vandaag was Linda, omdat zij binnen een aantal weken haar examen Basketball-trainer 4 gaat doen.

 

Een goede start met een aantal scores achter elkaar van Binnenland zorgen voor een goede start, een goede sfeer en een snelle Rijswijkse time-out. De acties naar de basket zorgen voor een hoog percentage scores inside, de lange(re) afstandsschoten missie echter precisie. Iets dat de rest van de game ook zo zal blijven. ‘Loko’ komt gaande het kwart beter in hun spel en bij 14-16 in ons voordeel wordt kwart 1 afgesloten.

 

De druk wordt onder leiding van de goed spelende Chermensa van la Parra opgevoerd. De full court defense begint langzaam zijn vruchten af te werpen met wat easy scores. Bij tegenstander Lokomotief vallen een aantal afstandsschoten goed zodat het gaatje nog niet te groot kan worden en bij rust er een 27-33 stand, in het voordeel van Binnenland, op het bord staat.

 

In de rust doet coach Linda een tactische aanpassing in zowel aanvallend als verdedigend opzicht. De grote druk die bij de tegenstander neergelegd wordt zorg voor een aantal fast breaks. Daarbij moet gezegd worden dat er teveel open lay-ups gemist werden na een aantal sublieme passes die eigenlijk tot assists gepromoveerd hadden moeten worden. Langzaam maar zeker loopt de Barendrechtse ploeg uit. Bij 42-53 eindigt de derde periode en lijkt de derde overwinning van het seizoen binnen handbereik.

 

Het gaspedaal wordt in het vierde kwart nog even ingedrukt. De voorsprong loopt op naar bijna 20 punten. In deze periode valt Roos Koopmans hard op haar hoofd waardoor zij de wedstrijd van dames 1 aan haar voorbij moet laten gaan.  De meiden houden de voorsprong van 20 punten niet vast en uiteindelijk wordt de wedstrijd afgesloten met 16 punten verschil.

 

Chermensa (14 punten, 6 steals, 4 rebounds en 3 assists), Fabiënne (11 punten, 3 rebounds), Simone (10 punten, 4 steals), Tessa (8 punten), Kathelijne (7 punten, 4 rebounds), Anique (7 punten, 4 rebounds), Roos (6 punten 12 rebounds, 4 assists, 4 steals), Evianne (4 punten, 4 rebounds) en Melissa (4 punten).

 

Achteraf bekeken creëerde het team ontzettend veel meer schoten dan de tegenstander, het is dan ook zonde dat het team zichzelf niet beloond door meer ballen af te maken. Toch heerst er een positief gevoel bij de overwinning. Uit winnen bij Locomotief is altijd moeilijk en dus kunnen we met een positief gevoel werken naar volgende week. Dan staat er op vrijdagavond 13 oktober een bekerwedstrijd gepland tegen Grasshoppers uit Katwijk.

 

 


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.