Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzaterdag 14 oktober 2017
Volgende ronde beker Vetus/Binnenland (Dames 20-1 Team)


Op vrijdagavond een wedstrijd spelen is voor Vetus/Binnenland niet onbekend. De slechte voorbereiding in de trainingsweek vol met zieke meiden, schoolverplichtingen en blessures zijn echter normaal niet aan de orde van de dag. Tel daarbij op dat Roos Koopmans nog geblesseerd was en dat hoofdcoach Michel Appers wegens privéomstandigheden op het laatste moment moest afzeggen en een hete vrijdagavond in Katwijk was geboren.

 

De warming-up zorgde voor een flinke dosis energie en de meiden waren klaas voor deze eerste ronde in de bekerfinale. Het eerste kwart gaan de Katwijkse meiden gelijk op met onze Barendrechtse talenten. Grasshoppers scoort drie punten meer, maar Binnenland zit goed in de wedstrijd. De basket wordt veelvuldig aangevallen en in de verdediging staat de teamdefense als een huis.

 

In kwart twee laat de jarige Chermensa zien dat ze goed kan scoren (16 punten voor rust). Het tempo gaat omhoog en Binnenland slaat een gaatje naar vijf punten. De voorsprong wordt jammer genoeg niet volgehouden tot de rust en Grasshoppers komt terug tot 26-27.

De fanatieke warming-up in de rust onder leiding van Imke van Genderen (langdurig geblesseerd) zorgt voor een goede start in kwart drie. Kathelijne van Bennekom zet de toon met een driepunter, ze begint met een driepunter en neemt het team op sleeptouw in de aanval en verdediging. Grasshoppers gaat zelfs in een zone staan, dat brengt Binnenland een klein beetje in de war. Als de Barendrechters zes punten achter komen is een time-out van coach Linda Appers nodig om de meiden weer op het spoor te krijgen. Een kleine tactische aanpassing met daarnaast het advies geduld te hebben en te blijven spelen. Fabiënne Dijkshoorn gaat een aantal keren goed naar de basket. Binnenland knokt zich naar een punt voorsprong aan he einde van het derde kwart.

 

Katelijne van Bennekom opent het vierde kwart weer met een driepunter. Het team van Binnenland laat zich gelden de voorsprong loopt op mede door zeven punten op rij van wederom Kathelijne van Bennekom. Grasshoppers onderneemt nog een laatste poging, maar de meiden spelen heel volwassen de wedstrijd uit. Met een echte teamoverwinning gingen we weer richting Barendrecht en omstreken.

 

Kathelijne van Bennekom 19 punten, Chermensa van la Parra 18 punten, Fabiënne Dijkshoorn 8 punten, Evianne van Toor 5 punten, Simone Hoppe 4 punten, Tessa Dubois 3 punten, Melissa Roseval 3 punten, Anique van Schijndel 2 punten en Eva van Oosten scoorde niet.

 

Over 2 weken staat de volgende wedstrijd op het programma, deze keer voor de competitie op vrijdagavond 27-10 om 20.40 thuis tegen Jolly Jumpers. 


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.